середу, 6 квітня 2016 р.

Мистецтво бути здоровим

Немає для людини більшої цінності, ніж здоров’я. Недарма в народі кажуть, що здоров’я не можна купити ні за які гроші. За нього треба активно боротися. Сформувати його й зберегти на довгі роки може кожний з вас, якщо обере раз і назавжди здоровий спосіб життя.
Пропонуємо до вашої уваги книжково-ілюстративну виставку з медицини "Мистецтво бути здоровим" (До дня здоров’я) у відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка.
З наших книг ви почерпнете безліч порад з найпростіших і одночасно життєво важливих питань.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка



84(4ФРА)
    Г 12

    Гавальда , Анна.
    Розрада [Текст] : роман / Анна Гавальда ; [пер. з фр. П. В. Таращука]. - Харків : Фоліо, 2015. - 414, [1] с. - (Карта світу).
Роман «Розрада» вийшов друком 2008 року.
Шарль Баланда — успішний архітектор. Живе у Парижі з дружиною та її донькою. Він багато працює, рідко буває вдома. І все у нього нібито добре: і кар'єра, й особисте життя. На сюрпризи долі вже годі сподіватися. Аж раптом Шарль знаходить лист — лист із минулого, про яке він заборонив собі думати. З листа він дізнається про смерть матері свого колишнього друга.
Шарль не бачив її понад двадцять років. Цей лист вщент руйнує його усталене життя, занурюючи у жахливу депресію. Та невдовзі давні, майже забуті почуття до цієї померлої жінки приводять його до іншої, реальної, живої... і життя набуває нового сенсу...
84(4УКР)
    Г 15

    Галетка, Олег.
    Гроші, Куба і література [Текст] : роман / Олег Галетка. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 283 с. : іл.
Молодий письменник продає авторські права на свою книжку — і зненацька опи­няється в чужій небезпечній грі, де на кону — великі гроші й людські життя. Чи ви­йде в героя гідно зіграти цю партію? Цілком можливо, навіть за своїми правилами...

84(7СПО)
    К 38

    Кіз, Деніел.
    Квіти для Елджернона [Текст] : роман / Деніел Кіз ; [пер. з англ. Віктора Шовкуна]. - 2-ге вид. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2016. - 302 с.
Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразо­во екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує та змушує замислитися... Розумово відсталий Чарлі Гордон пого­джується на ризикований науковий експеримент — понад усе він мріє стати ро­зумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блиска­вичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід...


84(7СПО)
    К 41

    Кінг, Стівен.
    Країна розваг [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. Олени Любченко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 317 с.
Одна з найвідоміших і найбільш лячних книжок неперевершеного майстра жаху Стівена Кінга! Девін Джонс, студент університету, знаходить на літо роботу в парку атракціонів. Відтепер він продавець – веселощів і радості. Але він і гадки не має, яка безодня відкриється йому в цій країні розваг…





84(7СПО)
    К 41

    Кінг, Стівен.
    Що впало, те пропало [Текст] : роман / Стівен Кінг ; [пер. з англ. Віталія Михалюка]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 445, [1] с.
В останній день свого життя легендарний письменник Джон Ротстайн  прокинувся від дотику револьвера. Збожеволілий фанат Морріс вбиває свого кумира, прихопивши записники письменника з новим романом. Морріс встигає сховати їх до того, як потрапляє у в’язницю на довгі роки… Десятиліття по тому Піт Сауберс знаходить скриню із записниками Ротстайна. Хлопчик не одразу розуміє, що тепер йому загрожує смертельна небезпека.





84(4УКР)
    К 72

    Костина, Наталья.
    Билет в одну сторону [Текст] : роман / Наталья Костина. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2015. - 302 с.
Аня — волонтер в госпитале. Девушка готова мыть палаты, забыв о красном дипломе медика. Но однажды в госпиталь поступает умирающий раненый, и благодаря молниеносной реакции Ани юношу удается вернуть с того света. Она всеми силами борется за его жизнь.
 Егор, поверив новостям, поехал воевать на Донбасс. В родном Тамбове его ждет невеста, уверенная, что там он хорошо заработает. Оказавшись на фронте, он понимает, что война — это билет в один конец...
 Когда Егор пришел в себя и увидел склонившуюся над ним девушку-ангела, то его сердце замерло. Теперь он будет жить ради нее!



84(7СПО)
    М 29

    Мартін, Джордж Р. Р..
    Гра престолів [Текст] : [роман] / Джордж Р. Р. Мартін ; [пер. з англ. Н.аталі Тисовської]. - Вид. 4-те. - Київ : КМ Puplishing, 2015. - 799 с. : карти. - (Пісня льоду й полум'я ; кн. 1).
Перша книга циклу романів Джорджа Р.Р. Мартина «Пісня льоду та вогню» — сучасної класики епічного фентезі. «Гра престолів» - це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.





84(7СПО)
    М 29

    Мартін, Джордж Р. Р..
    Битва королів [Текст] : [роман] / Джордж Р. Р. Мартін ; [пер. з англ. Наталі Тисовської]. - Київ : КМ Puplishing, 2014. - 863 с. : карти. - (Пісня льоду й полум'я ; кн. 2).
Друга книга циклу «Битва королів» - це історія зради й підступу, хаосу й руїни, бо вже почалася братовбивча війна за стародавній Залізний трон, від якої здригнеться земля.







84(7СПО)
    М 29

    Мартін, Джордж Р. Р..
    Буря мечів [Текст] : [роман] / Джордж Р. Р. Мартін ; [пер. з англ. Наталі Тисовської]. - Київ : КМ Puplishing, 2015. - 1150, [1] с. : карти. - (Пісня льоду й полум'я ; кн. 3).
Фантастична сага "Пісня льоду й полум`я"  давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Третя книга циклу - "Буря мечів" - це історія братовбивчої Війни п'ятьох королів на тлі страшної загрози для вього людства, яка вже насувається з-за Стіни.