середу, 22 березня 2017 р.

14 хитрих прийомів з психології, які корисно знати

1. Коли сміється група людей, кожен інстинктивно дивиться на того, хто йому симпатичніше всього (або на того, кого б він хотів вважати близькою людиною).
2. Коли доводиться робити щось особливо відповідальне або вимагає зосередженості, одним словом, то, що зазвичай змушує нас нервувати, варто спробувати жувати жуйку або навіть їсти що-небудь. Це асоціюється на підсвідомому рівні з відчуттям безпеки, оскільки зазвичай ми їмо, коли нам ніщо не загрожує.
3. Якщо на нас хтось злиться, а нам при цьому вдається зберігати спокій, то гнів, ймовірно, від цього тільки загостриться. Однак пізніше цієї людини стане соромно за свою поведінку.
4. Якщо на поставлене запитання людина відповідає лише частково, або занадто ухильно, не варто перепитувати. Краще просто мовчки подивитися йому в очі. Він, швидше за все, зрозуміє, що дана відповідь не задовольнила співрозмовника, і продовжить говорити.
5. Вирази особи, виявляється, можуть не тільки бути наслідком почуттів, а й викликати ці самі почуття. Зворотній зв'язок працює практично безвідмовно, так що бажаючим відчути себе щасливими слід посміхатися якомога частіше і ширше.
6. Краще не вживати в мові або листах таких фраз як «я думаю» або «мені здається». Вони самі собою зрозумілі, проте надають словами відтінок невпевненості.
7. Перед важливим інтерв'ю корисно уявити собі, що нас пов'язує з інтерв'юером давня близька дружба. Від нас самих майже завжди залежить, як сприймати ситуацію, і наш спокій і невимушеність можуть передаватися співрозмовникові.
8. Якщо нам вдається змусити себе щиро радіти при зустрічі з ким-небудь, при наступній зустрічі ця людина і сама буде рада нас бачити. (До речі, собаки постійно роблять з нами цей трюк).
9. Люди схильні погоджуватися на меншу ласку після того, як відмовили нам у більшому.
10. Чимало корисної інформації можна отримати, звертаючи увагу на положення ніг співрозмовника. Якщо, скажімо, шкарпетки його взуття дивляться в протилежну від нас сторону, це, як правило, означає, що людина хоче скоріше закінчити розмову.
11. Багатьом з нас доводилося бути присутнім на зборах, в ситуації, коли були підстави очікувати гострої і неприємної критики від кого-небудь. За подібних обставин найкраще сісти поруч з цією людиною. Практика показує - він втратить весь свій запал і намір атакувати, або, принаймні, буде набагато м'якше.
12. Більшість людей не відрізнять величність від простої впевненості в собі. Якщо навчитися всім своїм виглядом демонструвати впевненість, люди потягнуться до нас.
13. Добра порада для тих, хто працює в сфері обслуговування: варто повісити у себе за спиною дзеркало. Люди стануть поводитися набагато коректніше, адже нікому не подобається бачити себе роздратованим і злим.
14. Дуже корисна звичка - помічати колір очей людини при знайомстві. Він несвідомо відчує до нас симпатію внаслідок злегка подовженого зорового контакту.

вівторок, 21 березня 2017 р.

21 березня

Саме 21 березня був днем весняного рівнодення, і в народі говорили, що з цього моменту починається весна. Прилітали жайворонки, і з цієї нагоди господині випікали печиво у вигляді таких птахів. "Жайворонками" 21 березня пригощали дітей, і вважалося, що таке печиво на столі символізують радість, благополуччя і щастя.
Намагалися саме на Вербоносицу, 21 березня, наламати як можна більше гілок верби і розвісити їх в будинку. Це приносить чистоту, красу, здоров'я. Якщо гілку верби поставити на столі у домі, то вона вижене всі труднощі і скорботи з дому, принесе щастя сім'ї.
Кажуть 21 березня: "Кого вербою б'ють, у того тіло буде легким", тобто хвороб не буде. Вірили, якщо розім'яти вербу, покласти її на голову і накрити хусткою, то можна позбавитися від головного болю. У цей день не можна починати серйозні справи, оскільки успіху не буде. Також не варто будувати плани на майбутнє - швидше за все, їм не судилося збутися.
Якщо в цей день побачиш людину, яку любиш, значить любов буде щасливою і довгою. Тому намагалися проводити час з дорогими людьми.

Цього дня можна вийти на перехрестя ввечері і сказати: "Раз, два, три!", і тоді можна побачити своє майбутнє. Проїде червона машина - зустрінеться любов. Чорна машина віщує неприємності, зелена - гроші, синя - мрії здійсняться, сіра - будуть зміни в житті, жовта - чекає успіх.
Народні прикмети на 21 березня
Птахи в'ють гнізда з сонячної сторони - літо буде достатньо холодним
Рано прилетіли жайворонки - прикмета, що весна буде теплою
Сніг 21 березня ще не зійшов, але верба вже зацвіла - погода буде теплою
Туман з'явився - чекай заморозків
Небом швидко пливуть високі хмари - скоро настане тепло
Сонячний день 21 березня віщує тепле літо. А якщо на вулиці холодно і похмуро, то літні місяці будуть такими ж
Сніг лежить 21 березня в полях нерівно, горбами - можна розраховувати на багатий урожай овочів
Багато води навколо - прикмета того, що рік буде врожайним.