вівторок, 16 жовтня 2012 р.

публікації в журналі "Соціальний захист"№8 2012 рік

На виконання Закону " Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", урядової постанови від 29.07.2009 р. №784" Про затвердження плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення в 2009-2015 роки" Безбар’єрна Україна", конвенції ООН про права інвалідів Міністерством інфраструктури розроблено і затверджено програму зі створення належних умов для доступу з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої,туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2012-2016 роки.,завдання  та заходи її реалізації.
Реалізація Програми сприятиме покращенню якості життя людей з обмеженими фізичними можливостями і дасть їм змогу нарівні з іншими громадянамибрати активну участь у житті суспільства.

Публікації в журналі "Соціальний захист "№6 за 2012 рік

Удесятеро збільшено допомогу по догляду за інвалідом.
Відповідні зміни до ст. 5 Закону " Про психіатричну допомогу" ухвалила Верховна Рада.Президент підписав Закон, який набув чинності 17 червня 2012 року.
Згідно зі змінами,держава гарантує особі, що проживає разом з інвалідом 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, грошову допомогу на догляд за ним. Розмір допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами  на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може перевищувати мінімальну зарплату.
МСЕК: Спрощено процедуру встановлення інвалідності.
 З метою спрощення процедури проходження медико-соціальної експертизи, посилення прозорості роботи відповідних комісій та зменшення корупційних чинників у їх діяльності Кабінет Міністрів 31 травня вніс відповідні зміни до постанови КМУ від 03.12.2009р. №1317. 
Ці матеріали вміщено в часописі " Соціальний захист" №6 за 2012 рік.
8 жовтня-120 років від дня народження М.І. Цвєтаєвої (1892-1941) російської поетеси
14 жовтня- Покрова Пресвятої Богородиці
21 жовтня- 340 років від дня народження П. С. Орлика(1672-1742) гетьмана України
24 жовтня-130 років від дня народження І. Кальмана (1882-1953)угорського композитора
27 жовтня- 230 років від дня народження  Н. Паганіні(1782-1840) італійського скрипаля,композитора
30 жовтня-75 років від дня народження В. П. Гамана(1937)українського письменника

Целебные свойства боярышника.

Существует много видов этого растения, но в народной медицине чаще используется боярышник колючий. его цветки-кладовая флавоноидов: мощнейших антиоксидантов-веществ,продлевающих молодость. В листьях много ценных кислот.А плоды-источник аскорбиновой кислоты, ретинола( витамина А),дубильных веществ, белков. Поэтому боярышник обладает широким спектром лечебного действия.
При болезнях сердца, печени, поджелудочной железы, обменных нарушениях,при стрессе:
Вариант 1: 1 ст. ложку цветков  и плодов залить стаканом воды(200 мл), прокипятить 1-2 минуты. либо просто залить кипятком. принимать по 1-2 ст. ложки 3 раза в день за 30 минут до еды.
Вариант 2: 1 ст. ложку плодов залить стаканом кипятка, настоять всю ночь. принимать по стакану 3 раза в день за 30 минут до еды. можно пить как чай.
 Для укрепления иммунных сил организма:
 Перетереть плоды боярышника колючего с сахаром в пропорции 1:2. принимать в осеннне-зимний период небольшими порциями.

Как остановить простуду?

Простуда пройдет гораздо быстрее,если Вы воспользуетесь нашими советами!
  Целебное полоскание.
 2 небольшие свеклы очистить от кожуры, и потереть на терке.Затем залить литром кипятка и дать настояться 10 минут.когда настой остынет,процедить,добавить 1 ст. ложку уксуса и перемешать. полоскать получившимся раствором горло.Это отлично снимает отек и боль,способствует скорейшему выздоровлению.
  Капли для носа.
Приготовить эффективные капли для носа в домашних условиях совсем не сложно.1 ст.ложка растительного масла необходимо разогреть на водяной бане, добавить 3-4 капли свежего сока чеснока. Капать по 1 капле в каждую ноздрю 3-4 раза в день.И никакой гайморит вам не страшен! 

Грегори Дэвид Робертс "Шантарам"

 представляем вниманию читателей один из самых поразительных романов начала ХХI века. это преломленная в художественной форме исповедь человека, который сумел выбраться из бездны и уцелеть, протаранила все списки бестселлеров и заслужила восторженное сравнение с произведениями лучших писателей нового времени, от Мелвилла до Хемингуэя.
  Человек, которого "Шантарам" не тронет до глубины души, либо не имеет сердца, либо мертв, либо то и другое одновременно." Шантарам"- это "Тысяча и одна ночь" нашего века.Это бесценный подарок для всех,кто любит читать.

Люко Дашвар "Биті є.Макар"

2007 року дебютний роман Люко Дашвар "Село не люди" приніс їй другу премію престижного літературного конкурсу "Коронація слова".2008 рік,"Молоко з кров’ю"Дашвар стає "Книгою року Бі-бі-сі"- і знову диплом "Коронації". 2009 рік, на "Рай.Центр"припав "Вибір видавців" конкурсу. А вже 2010 року,коли загальний наклад книжок авторки сягнув 100 тисяч, "Коронація слова"надала Люко Дашвар статус "Золотого автора". Його саме час змінити на "Платинового автора": понад чверть мільйона примірників її творів знайшли свого читача! "Биті є.Макар".-перша книга трилогії "Биті є".Троє хлопців кохали одну дівчину,після її зникненння "Життя їх помацало",побило добряче.Отже,биті є...історії з життя пересічних українців-ось рецепт авторки.Жодних моралізувань,барокових описів,готичнихжахів чи казкової фентезі.Лише реальне житття.Реальні люди.Реальний час.