четвер, 17 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Криштальський, А. А.        Десять гріхів [Текст] : роман / Андрій Криштальський. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 269 с. 

Макс завжди відчував, що його стара набридла теща має у минулому якусь таємницю. Та лише недавно паралізована Клавдія Огром`як випадково прохопилася про заховану десь на подвір`ї скриньку з золотом. Її, передчуваючи смерть, колись заповіла своїм подругам красуня Ривка. Та, шукаючи скарб, Макс розкопає під вікном людські кістки. І якби це була єдина з моторошних тіней минулого чотирьох луцьких дівчат, можливо, нічого б і не сталося…  
Мойєс, Дж..         Після тебе [Текст] : роман / Джоджо Мойєс ; [пер. з англ. Т. Івченко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 349 с. 

Мільйони захоплених читачок найкращого з романів Джоджо Мойєс «До зустрічі з тобою» та кіноглядачок, що зі сльозами на очах спостерігали за романтичною історією кохання доглядальниці Лу і прикутого до інвалідного крісла Вілла Трейнора у виконанні Емілі Кларк та Сема Клафліна, чекали на продовження цієї історії. І дочекалися!
Пішовши від неї, Вілл Трейнор наче забрав із собою ту Луїзу Кларк — звичайну дівчину, що жила звичайним життям… яке без Вілла пішло шкереберть. Вона повернулась додому зі зраненим тілом і душею, щоби спробувати почати все спочатку. Тіло загоїть батьківська турбота, та серце болітиме, як два роки тому… Серед друзів з групи психологічної підтримки Лу знайде ліки від цього болю, радощі, надію, поділені на всіх разом із жахливим печивом. І зустріне Сема, який знає все про життя і смерть, сильного, мужнього і до нестями закоханого… Та чи стане сили Лу покохати знову? 
 Олендій, Л.         Гніздо горлиці [Текст] : роман / Леся Олендій. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 238 с.

Два роки далеко від рідного дому. Подвійне життя і одна правда — мовчазна правда українки в Генуї, чужинки на чужій землі…
Її ДРУЖБУ стерто зі світу, де балом заправляють гроші.
Її КОХАННЯ набуло обрисів трикутника.
Її СКАРБ — неконвертована валюта жінки при надії.
Скільки пригод вестимуть її до мудрості, якої годі й шукати за горами та морями? Мудрості, яка звила гніздо під дахівкою її старої буковинської садиби.
Сповнений віри, любові й сподівань, цей роман створений за сценарієм до україно-італійської кінострічки, що отримала відзнаку «Найкращий український повнометражний фільм» на Одеському кінофестивалі влітку 2016 року. Історії тисяч заробітчанок — у долі сорокарічної Дарини, яка повертається з Італії до рідного села на Буковині…  
  The Ukrainians II: історії успіху [Текст]. [Кн. 2] / [упоряд.: Т. Прокопишин, В. Бєглов, І. Березніцька ; голов. ред. М. Савка]. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 266 с.

У другій книзі зібрано 20 мотивуючих розмов, опублікованих в онлайн-журналі про українців, ініціативу та відповідальність www.theukrainians.org.
Герої книги – успішні українці, які показали на власному життєвому прикладі, як не поступатися власним принципам та цінностям, не зупинятися і йти вперед, реалізуючи творчі ідеї та проекти, заради успішного розвитку нової, самобутньої України.

середу, 16 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Кокотюха, А. А.        Гімназист і Чорна Рука [Текст] : пригодн.-детект. повість : для серед. шк. віку / Андрій Кокотюха. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 212 c.

Нова захоплива детективна повість відомого українського письменника Андрія Кокотюхи обіцяє перерости у цілу серію детективів про пригоди київського гімназиста Юрка Туряниці.
У Першій зразковій гімназії все зразкове – окрім учнів. Про гріхи кожного знає лиховісний незнайомець, який називає себе Чорною Рукою. Хто не виконає його наказів, тому непереливки. Саме через погрози Чорної Руки починаються небезпечні пригоди звичайного київського гімназиста Юрка Туряниці. Волею долі лише Чорна Рука знає, хто скоїв убивство, в якому звинувачують українського воїна-добровольця.
І восьмикласник іде по сліду, як справжній детектив. Разом з київським гімназистом та його друзями ви потрапите в моторошні покинуті будинки, старі київські двори та лігва озброєних бандитів. Поруч із Юрком – простакуватий і мудрий приватний детектив Назар Шпиг, котрий дуже любить змінювати зовнішність, та кумедний Джентльмен на чотирьох лапах...
Кокотюха, А. А.       Легенда о Безголовом [Текст] : роман / Андрей Кокотюха ; [пер. с укр. А. Климова]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 234 c. 

Семейная жизнь киевского адвоката Ларисы Гайдук не сложилась, большой город надоел. Чтобы немного отдохнуть, молодая женщина едет к подруге в маленький уютный городок Подольск. Но в первый же день понимает, что об отдыхе можно только мечтать: в центре города найдено обезглавленное тело киевского журналиста. Ходят слухи, что это дело рук призрака Безголового, который живет в старинном замке за городом. Лариса отправляется туда, но не находит ничего подозрительного. А вечером, по дороге домой, вдруг видит неподалеку от замковых стен темную фигуру… без головы! Неужели старинные предания не лгут? Но Лариса не верит в привидения. Однако поиск ответов на эти вопросы может стоить главной героине жизни.
 Кемерон, Б.      Життя і мета собаки [Текст] : роман / Брюс Кемерон ; пер. [з англ.] Ганни Яновської. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 238 с.

Для людини пес — вірний друг на десять, п’ятнадцять років. Проте господар для пса — це все його життя…
Цей пес народився вперше, щоб навчитися стерегтися людей і відчиняти двері. Однак хіба таке може бути призначенням? Юний Тобі піде, щоб повернутися золотистим ретривером Бейлі та зустріти свого хлопчика. У дивному світі людей на них чекають життєві уроки і безліч пригод. Але колись і це життя пса добіжить кінця, щоб… початися знову! Рятуючи, розшукуючи, втішаючи інших, собака знатиме, що колись знайде старого друга. І коли це станеться, зрозуміє: призначення пса — просто бути поряд…
Кіровіц, Юджин Овідіу       Книга дзеркал [Текст] : роман / Ю. О. Кіровіц ; [пер. з англ. Надії Хаєцької]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 253 с.  

Напередодні Різдва 1987 року улюбленця студентів Принстону було жорстоко вбито в його будинку. Нова книжка харизматичного й геніального професора Вайдера мала змінити уявлення людства про можливості мозку, а натомість безслідно зникла. Убивця так і залишився невідомим.
Двадцять сім років по тому до видавця Пітера Каца потрапляє уривок мемуарів учасника тих подій. Чому колишній студент Принстону взявся це написати? Через пізнє каяття? Або щось, усвідомлене тільки зараз? Пітер ризикує ніколи не дізнатися про це, бо автор мемуарів помирає, а продовження рукопису зникає. Вже друга книга у цій химерній, загадковій історії. Тепер Пітер, журналіст Джон Келлер і колишній детектив Рой Фріман будь-що хочуть дізнатися, чому всі причетні суперечать один одному. Тим часом чиїсь спогади, у яких заховано ключ до правди, виявляться смертельно небезпечними.

понеділок, 14 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Гнатко, Д.     Душа окаянна [Текст] : роман / Дарина Гнатко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 285 с. 

Нова книга Дарини Гнатко — авторки роману «Катерина», дипломанта Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», та «Проклятої краси» — зворушливих жіночих історій на тлі драматичних історичних подій.

Початок ХІХ століття. Більша частина українських земель, здавалося, назавжди опинилася під владою російського імператора Петра Першого… Попівську доньку Марту, яка всупереч батьковій волі согрішила з безрідним наймитом, змусять позбавитися дитини та віддадуть силою у дружини старому полковнику. За таке не дочекається чоловік від неї вірності! Але про зради направо і наліво забула Марта, лишень побачила полковникового сина Андрія. А той і собі покохав горду красуню… Та старий Мирон не відпустить дружину на волю навіть заради сина. Їх обох проводжатиме Марта з гетьманським військом, коли розпочнеться війна. Непрості випробування чекають на закоханих, що пройдуть зі своїм гетьманом Мазепою увесь героїчний шлях — від славних перемог до трагічного спалення Батурина і Полтавської битви. Та жіноче серце бажатиме лише одного — уберегти свого коханого… 
 Гурницька, Н.        Мелодія кави в тональності сподівання [Текст] : роман / Н. Гурницька. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 250 с.

Чарівна львів’янка і талановита письменниця, Наталія Гурницька своїм дебютним романом «Мелодія кави у тональності кардамону» довела, що ніжний і витончений, як старовинне мереживо, український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках. Один із лідерів за популярністю в Україні 2014 року за рейтингом газети «Факти», він вимагав продовження. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала серед кам’яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності — тональності сподівання… 
Жадан, С.     Тамплієри [Текст] : нові вірші, 2015-2016 / Сергій Жадан ; іл. Олександр Ройтбурд. - Чернівці : Meridian Czernowitz, 2016. - 117 с.

Нова книжка українського поета номер один. «Нові вірші 2015-2016». Ілюстрації Олександра Ройтбурда. Багато приємних подій в межах однієї тільки обкладинки.
І ось вони повертаються з війни, на яку багатьох їх покликали, і помічають, що війна насправді тривала лише для них. І що відповідати за неї тепер доведеться лише їм. І прірва між їхньою відповідальністю та їхньою війною заповнена запеклістю й злістю, але також і вірою та наполегливістю. І подолати цю прірву може лише той, хто пам’ятає, з чого все почалося. А головне — знає, чим усе має закінчитися. 
«Тамплієри» — 39 віршів про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, про любов, від якої ніхто не може відмовитися, та надію, на якій усе тримається.
Сергій Жадан

Знедолені? Нездоланні! [Текст] : історії переселенців. [Кн. 2] / [Ін-т демократії ім. Пилипа Орлика ; ред.- упоряд. С. Єременко]. - Київ : [б. в.], 2017. - 167 с. : фот. 

Друга книжка збірки «Знедолені? Нездоланні!» розповідає про переселенців, а то й про цілі сім’ї, які через війну мусили починати життя з нуля в інших містах і селах України. Досвід цих мужніх людей свідчить, що здобути знання, досягти успіху в новій справі, вийти переможцем за несприятливих обставин можна! Не просто вижити, а стати корисним родині та суспільству будь-де і в будь-якому віці – це реально, треба лише прагнути й подолати страх. Свої життєві труднощі наші герої відмовляються вважати безвихіддю. Завдяки випробуванням вони переоцінили й свої потреби, і можливі ресурси, й власні сили.
У пропонованих читачеві нарисах ідеться про те, як різні за фахом, віком, національністю люди з Донеччини, Луганщини та Криму «вростають» у місцеві громади, працюють задля добробуту України, вірять у перемогу. І стають прикладом нездоланності для тих, хто зневірився.