понеділок, 9 березня 2015 р.

Продукти, які найкраще захищають від раку

Розвиток онкологічних захворювань тісно пов'язане з харчуванням. Численні дослідження показують: чим більше в раціоні продуктів з антиоксидантами, тим вище в організмі опірність утворенню вільних радикалів - провісників раку.Антиоксиданти перешкоджають окислювальним процесам і захищають клітини організму від перетворення в злоякісні. Вчені з Американського товариства по боротьбі з раком склали список продуктів з найвищим коефіцієнтом здатності поглинання канцерогенних радикалів (ORAC). До нього увійшли: 
Чорнослив - речовини антоціани, якими насичений чорнослив, захищають судини. Інший важливий компонент - клітковина незамінна для здоров'я травної системи. Корисно з'їдати по 5-6 ягід чорносливу 2-3 рази на тиждень. 
Родзинки. Жменька родзинок в день насичує серце калієм і магнієм, допомагає уникати застою кровотоку. 
Чорниця. Завдяки великій кількості амінокислот і дубильних речовин у своєму складі, чорниця захищає кишечник від небезпечних бактерій. А ще ця ягода стимулює процес вироблення червоних кров'яних тілець. 
Брокколі. У брокколі був виявлений гістидин, відомий своєю здатністю попереджати ріст ракових клітин, а також сульфорафен, що захищає від променевої хвороби та раку грудей. 
Білокачанна капуста. Містить вітамін U, який захищає слизову шлунка і кишечника від пошкоджень. 
Червонокачанна капуста. В ній присутня речовина індолокарбазол, яке руйнує потрапляють в організм канцерогени. 
Полуниця (а також кориця) містить запашну речовину кумарин, який є одним з найпотужніших аніоксідантов.
Шпинат - джерело коензимів, біоактивних речовин. Один з них, коензим Q10, має здатність розпізнавати ракові клітини і «оповіщати» про них імунну систему.
Малина. Унікальний компонент цієї ягоди - еллаговая кислота, яка уповільнює ділення ракових клітин
.
 Помідор. У ньому як ніде багато лікопену, пігменту, застережливого розвиток раку шкіри, грудей і простати. 
Часник. Фахівці Мадридського університету рекомендують з'їдати два зубчики в день для профілактики онкологічних хвороб (але лікарі попереджають: свіжий часник протипоказаний при хворобах нирок і підвищеній кислотності шлунка). Речовина алліксін, володіє потужним імуностимулюючу дію, а що містяться в часнику фітонциди і йод захищають від радіації.