середу, 8 липня 2015 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка



Денисенко, Лариса     Відлуння: від загиблого діда до померлого [Текст] : роман / Лариса Денисенко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 317, [1] с.

Новий роман Лариси Денисенко «Відлуння: від загиблого діда до померлого» — це дивна та захоплива історія молодої німкені Марти, яка вважала свого діда трагічно загиблим смертю хоробрих ще під час Другої світової війни та похованим десь під Житомиром. А, виявляється, старий, що насправді доживав свій вік у божевільні, перевернув її власне життя догори дригом.
Марта так пишалася своїм корінням, а отримала діда-нациста, якого понад 60 років ховали від рідні, аж доки не поховали зовсім. Дівчина вирішує, що її минулому потрібен адвокат, і вирушає збирати докази маршрутом Берлін-Житомир. Хай там що, вона шукатиме відповіді у відлунні подій Другої світової війни і знайде ключик до дверей власного майбутнього…



Дереш, Любко     Пісні про любов і вічність [Текст] : збірка / Любко Дереш. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 364, [1] с. : іл.

Любко Дереш, як завжди, інтригує, ставить у своїх текстах запитання, на які дає парадоксальні відповіді. За які принципи треба триматись у цьому житті? І чи потрібні вони взагалі? У чому справжня цінність людини? До чого призводять пошуки глибинних смислів буття?
13 нових оповідань про сучасних заробітчан духу – емігрантів у соціальні мережі, втікачів у внутрішні Індії, гіпі середнього класу, сільських магів і міських йогів… Історії, що писалися в мандрах та під враженнями від мандрів – Південним Сінаєм, Індією, Калмикією та Україною. Вони для тих, хто втомився від порожнечі всередині й вирушає на пошуки справжнього… Це проза рішучого руху далі, коли вже немає надії жити як раніше і коли під ногами – тільки дорога вперед.


Доляк, Наталка       Чорна дошка [Текст] : роман / Наталка Доляк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 364 с.  

Роман отримав нагороду «Вибір видавця» на престижному літературному конкурсі «Коронація слова–2014»!

Страшні видіння приходять до Сашка у снах. Висушені голодом жінка і маленькі діти зазирають йому в обличчя скляними очима, німотно благають про допомогу, простягають до нього руки...
Лесь Терновий, прадід Сашка, має що розповісти онуку про цих людей. Бо він — один із них. Один з тих, хто вижив, пройшовши через пекло Голодомору 30-х років.








Івченко, Владислав      Химери Дикого поля [Текст] : роман / Владислав Івченко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 331, [1] с.

Карколомний детектив, в якому непередбачувана інтрига переплітається з історією і подорожами у часі Івченко кидає історії художній виклик. Тут є «Небесна Січ», ФСБ, «територія між Україною й Росією, яка нікому не належить».
Розбиратися в цьому доведеться героям — Краснодарові Горностаєву та його подрузі.







Кідрук, Макс      Жорстоке небо [Текст] : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 604, [9] с. : іл.

Роман-катастрофа й детектив в одному флаконі!
В аеропорту Париж-Північ сталася трагедія — зазнав катастрофи літак, зібраний на українському заводі «Аронов». Після зіткнення зі снігоочисником, який, здається, раптово опинився на посадковій смузі, вижило лише четверо людей. На місце трагедії вирушає донька конструктора, який спроектував цей літак. Дівчина починає активно розслідувати справу. Але хтось дуже не хоче, щоб вона дізналася правду. Життя Діани та її близьких у небезпеці!

«Жорстоке небо» для мене — не просто новий трилер, а особливий, по-справжньому знаковий роман.   Макс Кідрук




Кідрук, Макс    На Зеландію! [Текст] : роман / Макс Кідрук ; [авт. передм. С. Ушкалов]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 252, [1] с.

На початку лютого 2011 року радіостудія «The Rock FM» (Нова Зеландія) оголосила серед слухачів конкурс «Win a Ukrainian Wife» («Виграй українську дружину»). Студія зобов`язалась оплатити переможцю переліт і двотижневе перебування в Україні, а також надати необхідні кошти для того, щоб... порозважатися з нашими красунями. У відповідь Сергій Притула задумав акцію «На Зеландію!» і запропонував відрядити туди людину, яка популярно роз`яснить, що Україна — не бордель. Такою людиною і став Макс Кідрук.
У книжці розповідається про його пригоди в революційному Каїрі, де над головою свистять гумові кулі й розсікають повітря F-16, про зустріч з корумпованими чиновниками в Дамаску, яка, на щастя, закінчилася добре, і про подорож до Нової Зеландії, де тепер точно знають, що Україна — це держава, яку варто шанувати.



Кідрук, Макс     Небратні [Текст] / Макс Кідрук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 299, [1] с

Популярний письменник простежує відносини українського і російського народів, починаючи з часів Хмельниччини. Автор стверджує, що незалежність та свободу вибору народ повинен відстоювати сам, не сподіваючись на чиюсь допомогу.
У творі М. Кідрук роздумує про історію виникнення слов`янських мов, русифікацію України, Будапештський меморандум 1994 року, газові війни 2004–2009 років, захоплення Криму росіянами, «сім`ю» Януковича, майдан 2013–2014 років, війну на сході України тощо.






Кільченський, Володимир     Присмак волі [Текст] : роман / Володимир Кільченський. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 590 с.

Загув степ пiд копитами татарських коней, полились сльози всiєю Україною. Ще в юнацькі роки Андрієві та Тимошу довелося відбивати напади татар, а коли його батько загинув у бою, хлопець не сумнівався: своє життя він присвятить боротьбі за волю України.
Дивом Андрію та його побратиму Тимку вдалося втекти з татарського полону. Ані красуня дружина
Даринка, ані маленький синочок не змогли утримати чоловіка вдома — він подався на Січ, аби помститися ворогам за смерть батька. Та не так сталося, як гадалося — військо січовиків вирушило на допомогу Богдану Хмельницькому. На Андрія та його побратимів чекають запеклі бої і грішне кохання, виснажливі походи і блискавичні атаки та нелегкий шлях до рідної домівки



Кокотюха, Андрій       Осінній сезон смертей [Текст] : роман / Андрій Кокотюха. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 250, [2] с.

Журналіста столичної газети Андрія Шкараду звинувачують у вбивствах дівчат у студмістечку. Через доведене алібі міліція відпускає його і знаходить іншого підозрюваного — бармена з місцевої кав`ярні, куди частенько навідувалися жертви. Та Андрій не вірить правоохоронцям і попри їхнє залякування починає самотужки дошукуватися правди. Він приймає виклик підступного вбивці!
Тим часом маніяк планує нові вбивства й у своєму щоденнику сповідується вічності. Сезон смертей триває...







Корній, Дара   Зозулята зими [Текст] : роман / Дара Корній, Тала Владмирова. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 368, [1] с.

Серед засніженого поля Руслана бачить дівчинку. Але чому ніхто інший не помічає її? Згодом дівчина розуміє, що таких дітей-потерчат насправді багато. Руслану запевняють, що всі ці діти загинули, й навіть показують документи на підтвердження. Дівчина вже не знає, кому довіряти. Вона починає пошуки правди, що лякає...








Корній, Дара    Крила кольору хмар [Текст] : роман / Дара Корній, Тала Владмирова. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 314, [1] с.

Ада росла без матері, а батька взагалі не знала. Вона навіть не здогадувалася, що народилася в сім`ї янголів і стала вигнанницею, сірим янголом. Ні добро, ні зло не беруть її на свій бік.
Господар клубу «Темний янгол», в якого дівчина працює, теж виявився не простою людиною. Він наказав Аді забрати душу Ірен, її подруги. Дівчина не може відмовитися. Чи може? Адже чимало людських душ у полоні Господаря і благають про допомогу. Вона може загинути, допомагаючи їм. Але настав час робити вибір.
Що обере Ада — темну чи світлу сторону?





Корній, Дара   Щоденник Мавки [Текст] : роман / Дара Корній. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 299, [1] с.

Наче грім серед ясного неба була для Магди зрада чоловіка. Все її життя миттєво розпалося, яка картковий будиночок, мало не розчавивши її. Проте втрата себе колишньої стала для Магди водночас її новим народженням… Відтепер вона – Мавка, чарівна й нещадна, жінка, яка підкорює чоловіків і розбиває їхні серця, міцно зачинивши двері у власне… Але, мабуть, сама доля вела Магду-Мавку крізь життєві перешкоди та пекло випаленої душі, щоб одного разу спекотними вулицями Києва привести до Нього… 







Печорна, Олена   Фортеця для серця [Текст] : роман / Олена Печорна. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 364, [1]с.

У «Фортеці для серця» головною героїнею є любов. А головним героєм, напевне, прощення. Ви не знайдете тут однозначних оцінок чи чорно-білих барв. Леся Райська, художниця «з виразними очима кольору зрізаного стебла» уміє малювати все. Її щире серце, як камертон, що звучить від щастя й від біди, чує і добро, і зло і стає еталоном найчистішого звуку саме тоді, коли його зачіпає  кохання. Самопожертва Лесі не вимушена, не вимучена - це спосіб її буття. Люби того, хто любить тебе. Скажете, так має бути? Звісно. Але ж нечасто так буває насправді.





Роздобудько, Ірен      Подвійна гра в чотири руки [Текст] : роман / Ірен Роздобудько. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 224 с. : іл.

Київ початку ХХ століття... Для невгамовної генеральської дочки Мусі Гурчик немає нічого більш захопливого, ніж розслідування нової таємничої справи!
Викрадені важливі документи — креслення нової моделі військового літака. Інженер-розробник поплатився за них життям... Факти й детективна інтуїція підказують юній вивідачці, що злодія треба шукати на палубі розкішного пароплава «Цариця Дніпра». Небезпечно? Аякже!
Але наша панночка вже вирушила в карколомний круїз — вона мусить викрити злочинця будь-що! У перший день подорожі скоєно нове вбивство, і тепер остаточно зрозуміло, що вбивця поруч...
Цей ретро-детектив з тонким гумором і хвацько закрученим сюжетом не відпустить вас до останньої сторінки!





 Троян, Марина      Обліковець [Текст] : роман / Марина Троян. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2013. - 288 с.

У цьому романі загадок більше, ніж відгадок. Хто такий дивний обліковець? Обліковця має кожна людина, але вони — не янголи-охоронці. Їх бачать лише діти й божевільні, їхнє завдання — не охороняти, а рахувати. Що саме? Навіщо? На деякі запитання люди не мають права знати відповіді.







Хома, Анна       Лемберг. Під знаменами сонця [Текст] : роман / Анна Хома. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 302 с.

Лемберг, ХІХ століття. Галицькі землі виборюють свободу від Австрійської та Російської імперії…
Що може бути спільного між паничем і злидарем, аристократом і авантюристом?
Несподівано для самого себе запеклий львівський злодій Мар`ян Добрянський рятує від бандитів шляхтича Яна Губицького. Вдячний панич запрошує дивного збавителя до свого маєтку. Та чи знає він, що його гість понад усе жадає помсти? Хто ж насправді цей Мар`ян?
Але доля недарма з`єднала дві дороги, і ось уже жорстокий розбишака та розпещений аристократ мандрують поза законом, намагаючись зрозуміти правду один про одного — і про самих себе. Долаючи разом усі перешкоди, нерозлучні вороги мусять відкрити темні таємниці минулого та зрозуміти, що у світі є речі, важливіші за помсту, а істинна дружба — сильніша за ненависть...






Шкляр, Василь.    Маруся [Текст] : роман / Василь Шкляр. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 313, [2] с.

Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя. Але бурхливий 1919 рік – один із найдраматичніших в історії України – покликав її до боротьби за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадцятирічна гімназистка Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер воно – отаман Маруся. На шлику її козацької шапки напис «Смерть ворогам України!» . Та навіть у вирі кривавих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти життя…