вівторок, 27 листопада 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Дашвар  Люко     Ініціація : роман / Люко Дашвар. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 413 с.

Стара Костомарова не пам’ятає, як опинилася на тому забутому богом хуторі. «Чорні ріелтери» відібрали її квартиру, а жінку спровадили подалі від Києва. Селянин Перегуда дав їй притулок, він навіть вийшов на нотаріуса Германа, який обдурив стару. А коли повернувся на хутір, то вже ні хати, ні Костомарової не було…

Тим часом у Києві одна дівчина потрапляє у вир дивних подій. Усе починається зі снів про мерців, далі — зустріч із нотаріусом Германом та його зникнення. І Блейк, у якого Меланія закохується до нестями, і який зраджує її. Від того часу дівчині сниться вже інший сон: про розлючений натовп, стару жінку, Блейка, який прохає про допомогу… От-от шляхи всіх героїв перетнуться. І тоді кожен з них — хоче він того чи ні — пройде свою ініціацію. Ініціацію на право вважати себе людиною…
Нортон Андре     Чаклунський світ : роман / Андре Нортон ; [пер. з англ. Наталії Михаловської]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 253 с.

Чи виникало у вас бажання взяти і втекти кудись геть, до інших вимірів або реальностей? Відпочити від інтриг та життєвої плутанини чи позбутися переслідувань… Саме це було конче необхідне полковнику Саймону Трегарту. Несподівано для себе самого він погодився на пропозицію назавжди залишити цей світ і зникнути в іншому, який краще відповідає його духові. Чаклунський світ, куди потрапляє Саймон, — загадкова земля із середньовічними замками, на якій володарюють жінки з надприродними здібностями, а магія є звичною справою. Тут Трегарт стикається з новими викликами і мимоволі опиняється в самому центрі масштабного протистояння могутніх сил. Такі пригоди з ним ще не траплялися…

По Едгар Аллан   Оповідь Артура Гордона Піма : роман і три оповідання / Едгар Аллан По ; пер. з англ. В. Й. Шовкуна ; [передм. та прим. Н. Білик] ; Ін-т л-ри ім. Т. Г. Шевченка. - Харків : Фоліо, 2017. - 283 с.

Творча спадщина видатного американського поета і письменника Едгара Аллана По (1809—1849) багата і різноманітна. За майже два десятиліття він написав крім віршів і поем близько 70 оповідань, в яких поєднуються гумор і трагедія, романтика і містика, науковість і фантастика, таємниці й пригоди.
Одна з характерних властивостей прози По — психологізм. І хоча його єдиний закінчений роман «Оповідь Артура Гордона Піма», найбільш спірний та загадковий твір письменника, був сприйнятий сучасниками як звіт про справжню подорож до Південного полюса, автор показує історію головного героя насамперед як своєрідне сходження до пекла, а морську подорож — як подорож до таємних глибин людської психіки.
Новели «Серце виказало» й «Барильце амонтильядо» належать до кращих й найвідоміших психологічних оповідань письменника. В них По так само сфокусований на людині, душу якої мучать нею ж породжувані демони. 

Ру Мэделин      Истории из приюта : сборник / Мэделин Ру ; [пер. с англ. И. Рябчук]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 280 с.

Бруклинский приют — место, где оживают жуткие ночные кошмары. За много лет до того, как Кэл, Мика, Джоселин, Мэдж и многие другие очутились в его мрачных стенах, в этой лечебнице для душевнобольных происходили по-настоящему ужасающие вещи… Здесь по ночам кричали пациенты, чтобы наутро навсегда умолкнуть. И никто не мог им помочь, никто не мог вытащить их из этого ада («Надзиратель»).
Так же, как и тех, кто оказался среди Алых — группы избранных преподавателей и студентов университета Нью-Гэмпшира, путь в ряды которых открывало посвящение кровью… («Алые»).
Быть может, кости этих несчастных позже выкапывали из могил по заказу таинственных Похитителей костей. Никто не знал, кто они. Известно только одно: от них никто не уйдет живым («Похитители костей»).
 
Фейхтвангер Ліон   Сім'я Оппенгеймів : роман / Ліон Фейхтвангер ; [пер. з нім. І. Маненка]. - Харків : Фоліо, 2016. - 379 c.  

…Німеччина на початку 30-х, на зорі становлення фашистського режиму. Оппенгейми – відома берлінська родина, власники меблевої фірми, спадкоємці свого прославленого прадіда, що вірою і правдою служив своїй вітчизні, як і вони самі. Оппенгейми люблять свою країну і пишаються нею, своєю Німеччиною, ось чому їм дуже складно повірити в те, що вони водномить стали ворогами свого народу, що знайомі відвертаються від них, а можновладці звуть їх не інакше як непотріб і звинувачують у всіх смертних гріхах та будь-яких власних промахах. Вони довгий час жили на німецькій землі, не замислюючись, хто ж вони є насправді – німці чи євреї, а стали жидами, яких позбавляють усього і відправляють у концтабори…


Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Грофф Лорен     Судьбы и фурии : роман / Лорен Грофф ; [пер. с англ. М. Чайковской]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. - 412 с.

Самый нашумевший роман 2015 года – об отношениях полов и о том, что же объединяет их в браке. Жизнь драматурга Ланселота «Лотто» Саттервайта – с юношескими трагедиями, любовью с первого взгляда, богемной круговертью, стремительным взлетом на крыльях успеха и верной женой Матильдой, прожившей жизнь в тени блистательного супруга, – оказывается лишь спектаклем, в котором самовлюбленный гений – игрушка в руках женщины-кукловода. Но Матильда, имеющая так много мрачных тайн, неизвестных ее мужу, любит эту игрушку и живет ради нее.
Кто же правит миром? Прядущие нить предопределения Судьбы? Мстительные Фурии? Успешные мужчины? Или неприметные домохозяйки?
Гуменюк Надія     Квіти на снігу : роман / Надія Гуменюк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 202 c.  

Авдієві ніколи не забути своєї коханої Соломійки. Колись він не встиг урятувати її. Тепер чоловік живе як відлюдник, неподалік тієї самої криниці, що забрала Соломійчине життя… Та цього разу він рятує незнайомку, приречену на смерть у ній. Врятована — донька художника, який загадково загинув у своїй майстерні. Дівчина випадково відшукала батькові картини в будинку Немолюків, один з яких відняв у Авдія найдорожче. Час повертати борги минулого, час віддавати вкрадене, час розставляти все на свої місця… Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження — такий лейтмотив роману, сучасної варіації біблійної притчі про Авеля та Каїна.
Дюма Александр      Кавалер Красного замка : роман / Александр Дюма ; [пер. с фр. И. Лаукарт]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 397 с.

1793 год. После казни короля Людовика XVI вся Европа ополчилась на Францию. В мрачном застенке еще бьется сердце несчастной королевы Марии-Антуанетты, чья участь, увы, почти предрешена. Тот, кого называют Кавалером Красного замка, готов спасти ее любой ценой… Тем временем молодой и пылкий революционер Морис Лендэ влюбляется в прекрасную Женевьеву. Их чувства взаимны и сильны, но молодая женщина замужем за уважаемым господином. Героев ожидают тяжелые испытания… В огне Французской революции кому-то суждено найти и потерять, кому-то обрести любовь, а кому-то — погибнуть.  
Майлз  Розалин     Возвращение в Эдем : роман / Розалин Майлз ; [пер. с англ. А. Михайлова]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 525 с.  

Стефани Харпер — самая богатая женщина Австралии. Но несметные богатства не принесли ей счастья: дважды побывав замужем и имея двоих прекрасных детей, Стефани так и не нашла «своего» человека. Ее новый муж — известный теннисист, красавец Грег Марсден. Но за его привлекательной внешностью скрывалась личина хищника, которому от Стефани нужны только ее деньги. Все время их медового месяца Грег изменяет Стефани с ее лучшей подругой Джулией. Свадебное путешествие заканчивается трагедией… Женщина начинает новую жизнь, чтобы отомстить бывшему мужу и подруге. И теперь у нее новое имя — Тара Уэллс.
Модіано Патрік      Цирк іде : роман / Патрік Модіано ; [пер. з фр. І. С. Рябчія]. - Харків : Фоліо, 2018. - 123 с.

Цирк іде! Мандрівний цирк, яких було безліч у Франції... Прийшов... Розтривожив... Пішов геть... Так само і в цій випадковій зустрічі двох молодих людей. Звідкіля прийшов він? Не має значення. Хто вона, яке у неї минуле — байдуже...
Вона манить його за собою чарівними вулицями Парижа — загадкового, невідомого, непередбачуваного — і раптом зникає... Цирк іде, а разом з ним зникає і таємничий світ. Проте він запам’ятає його назавжди...

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Глухів, Володимир       РнР (Реєстр непотрібних Речей) : роман / Володимир Глухів. - Харків : Фоліо, 2018. - 571 c.

На зламі часів змінюються міста і країни, вулиці й площі. Але головне — змінюються люди. Банальне твердження: жити треба не минулим. Жити треба, як мінімум, теперішнім. А бажано — майбутнім. І тут постає питання: чи можна впустити в себе нове, не позбувшись старого? Відповідь очевидна. Спочатку треба позбутися мотлоху. Та чи не замучить ностальгія, коли буде потрібно відпустити у Вічність щось іще недавно начебто комфортне, звичне?..
Сюжет роману охоплює часи Майдану, службу в Нацгвардії, Збройних Силах та ще деякі події із життя автора. Але не шукайте тут сухих хронологій, бо ця книга — про любов, про те, як, подібно до колишньої гусениці, що залялькувалася, можна вилізти з оболонки й освятити цей прекрасний світ польотом власної свободи.
Коломійчук Богдан Вікторович     Король болю : авантюр. роман / Богдан Коломійчук. - Харків : Фоліо, 2017. - 252 с.


«Король болю» - новий авантюрний роман Богдана Коломійчука. Дія твору відбувається в XVI столітті у Львові, Поморянах, Кракові та інших містах давньої Речі Посполитої. Тут знову з’являються герої, знайомі читачеві з першої книги автора «Людвисар. Ігри вельмож»: майстерний стрілець і фехтувальник Христоф, найманці Казимир та Орест, лікар Домінік Гепнер та інші.
В 1572 році помирає король Речі Посполитої Сігізмунд ІІ, забираючи з собою безліч таємниць. Та одну він мусить передати в надійні руки, навіть якщо доведеться домовитися з самою Смертю про ще один день життя…
Середньовіччя представлене в романі цікаво та захоплююче, а карколомні містичні та еротичні пригоди персонажів роблять цю книгу однією з найкращих в доробку Коломійчука.
Курков, Андрей Юрьевич     Серые пчёлы : роман / Андрей Курков . - Харьков : Фолио, 2018. - 298 c.  

...В селе Малая Староградовка, которое находится в так называемой серой зоне, остались жить всего два человека — пенсионер сорока девяти лет от роду Сергей Сергеич и его бывший одноклассник  Пашка. И они, имея абсолютно противоположные взгляды на жизнь, вынуждены мириться друг с другом, хотя к одному заходят в гости  украинские военные, а к другому — сепаратисты. Главная забота Сергеича —  как и куда с наступлением весны увезти подальше от войны своих пчел - все шесть ульев. Увезти туда, где не стреляют, чтобы впоследствии у меда не было привкуса войны. Собравшись в дорогу, пчеловод и сам пока не представляет, какие испытания ждут его и его пчел. После не совсем удачной остановки возле Запорожья он решает ехать с пчелами в Крым, к татарину, с которым познакомился больше двадцати лет назад на съезде пчеловодов. Он даже представить себе не может, что лето, проведенное в Крыму, научит его не доверять не только людям, но и собственным пчелам.
Мацко, Ірина Олександрівна     Мигдаль для серця : замальовки, новели / Ірина Мацко. - Харків : Фоліо, 2017. - 141 c. 

«Мигдаль для серця» – продукт універсальний. Його можуть вживати майже всі категорії людей, за винятком тих, що мають індивідуальну непереносимість душевного тепла або надлишкову увагу до себе. Щоденне споживання десяти-п’ятнадцяти сторінок «мигдальних» творів забезпечує організм повноцінним комплексом думок та емоцій, необхідних для відчуття наповненості життя.
Мацко Ірина Олександрівна     Шпинат для мізків : замальовки, новели / Ірина Мацко. - Харків : Фоліо, 2017. - 133 c.  

"Шпинат для мізків" має надзвичайний вміст поживних думок. Але якщо вам здасться, що у цій збірці є якийсь мізерний відсоток фальші, не хвилюйтеся: величезна концентрація позитиву, роздумів, порівнянь, життєвої мудрості його перебільшують. Читаючи, не остерігайтесь отримати зайве - ваш розум сприйме та засвоїть лише необхідну порцію корисного.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/shpinat-dlja-mizkiv.html
 "Шпинат для мізків" має надзвичайний вміст поживних думок. Але якщо вам здається, що у цій збірці є якийсь мізерний відсоток фальші, не хвилюйтеся: величезна концентрація позитиву, роздумів, порівнянь, життєвої мудрості його перебільшують. Читаючи, не остерігайтеся отримати зайве - ваш розум сприйме та засвоїть лише необхідну порцію корисного.
"Шпинат для мізків" має надзвичайний вміст поживних думок. Але якщо вам здасться, що у цій збірці є якийсь мізерний відсоток фальші, не хвилюйтеся: величезна концентрація позитиву, роздумів, порівнянь, життєвої мудрості його перебільшують. Читаючи, не остерігайтесь отримати зайве - ваш розум сприйме та засвоїть лише необхідну порцію корисного.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/shpinat-dlja-mizkiv.html
"Шпинат для мізків" має надзвичайний вміст поживних думок. Але якщо вам здасться, що у цій збірці є якийсь мізерний відсоток фальші, не хвилюйтеся: величезна концентрація позитиву, роздумів, порівнянь, життєвої мудрості його перебільшують. Читаючи, не остерігайтесь отримати зайве - ваш розум сприйме та засвоїть лише необхідну порцію корисного.

Подробнее: https://www.yakaboo.ua/shpinat-dlja-mizkiv.htm