четвер, 18 лютого 2016 р.

«Рідної мови душа».



У відділі абонементу  організована  книжкова виставка до Міжнародного дня рідної мови  «Рідної мови душа». На виставці представлені книги, статті з журналів у яких розкривається значення мови як суспільного явища, витоки, історія розвитку мови і мовлення з найдавніших часів до нашого часу. У розділі про мову і мовлення у житті людини користувачі  мають  змогу ознайомитись з книгами про культуру мовлення, про використання мови у професійному спілкуванні а також психологічні аспекти спілкування.

«Вона обрала собі горде ім’я – Українка!».



Леся Українка... Це ніжне і дзвінке ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам'яті кожного українця, і не тільки українця. Саме про неї І. Франко писав «Україна, на наш погляд, нині не має поета, що міг силою і різноманітністю свого таланту зрівнятися з Лесею Українкою!... »
У відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка  з нагоди 145-річчя від дня народження відомої української поетеси Лесі Українки  організовано книжкову виставку «Вона обрала собі горде ім’я – Українка!». Книжкова виставка являє собою добірку авторських книг, присвячених її життю та творчості. 

Запрошуємо всіх бажаючих на зустріч із поетичним словом Лесі Українки.