понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

  П'ять зірок [Текст] : [оповідання]. Кн. 1. Калейдоскоп життя / Д. Корній [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 319 с.

Оповідання п’яти уже відомих читачам українських авторів, написані ними в різні роки, не поєднані спільною темою. Вони показують багатогранність нашого життя, а також багатогранність таланту авторів збірки. В оповіданнях є радість і сум, іронія і жарт, кохання і непрості життєві ситуації, є чоловіки, жінки, діти, тварини, фантазії автора, вигадані істоти, проза життя і високі переживання. В них багато людської мудрості, ненав’язливої і ліричної. Але немає безвиході, навіть коли сльози навертаються на очі.
Ця збірка — про наше життя, яке триває і дуже залежить від нашого з вами ставлення до світу, до людей, до самих себе.
П'ять зірок [Текст] : [оповідання]. Кн. 3. Мить краси і небо серця / Р. Іваничук [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 302 с.

Нова збірка оповідань п'яти уже знайомих читачам українських авторів, нагадує танцювальний батл: кожен по черзі опиняється у центрі уваги, в колі, сам-один - і показує, на що здатний. Діапазон можливостей - від майстра багаторічного літературного марафону, який не збавляє робочого темпу, тримає рівень письма та підохочує молодших своїм юнацьким завзяттям - і до перспективного автора-початківця з досвідом учасника теперішньої війни, його ім'я читач якщо й не чув, то відтепер уже й не забуде. П'ятірка різнопланових авторів пропонує читачам свою малу прозу, написану в різний час: і багато років тому, і щойно тепер, спеціально для цієї збірки… Різні стилі, різні жанри, різна енергетична насиченість творів.  
П'ять зірок [Текст]. Кн. 5. Придивитись до життя / Ю. Логвин [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 319 с.

П’ята книга серії «П’ять зірок» «Придивитись до життя» дотримується принципів, заявлених у попередніх збірках — під одною обкладинкою зібрані оповідання п’яти авторів, уже відомих читачу, «зірок» різної величини. Це свого роду енциклопедія нашого життя, а також зріз сучасної української літератури, де представлені і її корифеї, як Юрій Логвин, так і творча молодь, як Остап Соколюк.
Автори не обмежені жанрово і тематично, надані ними твори написані в різні роки, і широта тем, охоплених в цих оповіданнях, вражає. Історія і географія зібраних під однією обкладинкою оповідань також не залишать читачів байдужими, як і майстерність авторів, кожен з яких пропустив нашу дійсність через призму власного її сприйняття.  
Тогіас, Майкл Дж.     Проти шторму [Текст] / Майкл Дж.Тогіас, Кейсі Шерман ; пер. з англ. Анастасії Дудченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 266 с.  

На початку минулого століття на східне узбережжя США налетів страшний шторм. Два танкери опинилися у пастці, а життя людей на бортах – під загрозою. Берегова охорона героїчно вирушає на порятунок на невеликих човнах.
Порятунок кораблів «Пендлтона» та «Мерсера» до цих пір залишається найбільшими рятувальними операціями за участю маленьких катерів та човнів за всю історію мореплавання США. Історія, описана у книзі, подарує читачеві цілу гамму почуттів: небезпеку, кохання, тривоги, очікування та перемоги. 
Янагігара, Ганья     Маленьке життя [Текст] : [роман] / Ганья Янагігара ; пер. з англ. Анжели. Асман. - Київ : КМБУКС, 2017. - 877 с.

Четверо колишніх однокласників переїжджають до Нью-Йорка й там відшукують власний шлях у житті. Життя їх шмагає, носить по хвилях, а тримаються друзі на плаву тільки завдяки дружбі і прагненням. Минають десятиліття, стосунки поглиблюються, затьмарюються, приправляються пристрастю, успіхом і гордістю. Та всі розуміють,що найбільшою проблемою є Джуд, дуже талановитий юрист і страшенно безталанний чоловік, його розум і тіло пошматувало важке дитинство, його переслідують страхи і травми, які він ніколи не зможе подолати, і саме вони назавжди визначають його життя.

Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д. 

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Лонсдейл, Керрі     Усе, що ми бережемо [Текст] : [роман] / Керрі Лонсдейл ; пер. з англ. Марії Пухлій . - Київ : КМБУКС, 2017. - 382 с.

Еймі Тірні не судилося вийти заміж за коханого. В день їхнього весілля дівчина присутня на Джеймсовому похороні. Попри страшний удар Еймі знаходить сили розпочати все спочатку та жити незалежним життям. Однак Еймі весь час думає про померлого нареченого: дещо в його загибелі видається підозрілим. І, як виявляється, недарма…
Мацко, Ірина     Імбир для душі [Текст] : [замальовки, новели] / Ірина Мацко. - Харків : Фоліо, 2017. - 138 с. : іл.  

"Імбир для душі" - це маленькі душевні історії, які зачіпають тебе за живе, адже описані переживання часто є добре знайомими... Настільки влучно підібрані слова, що ти стрімко поринаєш  у ці події, замислюєшся про своє життя, свої цінності, починаєш відчувати свій біль, свої рани...

Норвуд, Робін     Жінки, які кохають до нестями [Текст] / Робін Норвуд ; [пер. з англ. Г. Топіліної]. - Харків : Vivat, 2017. - 319 с.
 
В цьому міжнародному бестселері розглядаються причини, які спонукають багатьох жінок, що шукають любові і люблячого чоловіка, фатально неминуче знаходити неуважних, егоїстичних партнерів, що не відповідають їм взаємністю.
        Памук, Орхан     Химерність моїх думок [Текст] : [пригоди і мрії Мевлюта Караташа, торговця бозою, та його друзів, а також життя у Стамбулі в 1969-2012 роках, змальоване з багатьох різних точок зору] / Орхан Памук ; [пер. Н. В. Третякової]. - Харків : Фоліо, 2017. - 506 с.

У новому романі сучасного турецького класика, подана панорама життя у майже сорок років: від кінця 70-х майже до наших днів. Звичайно, є велика кількість героїв, докладна турецька історія і майже повна топографія Стамбула, і про все розповідається з медитативною східною неспішністю. Головний герой, якого протягом оповіді то запрошують в гості багатії, то грабують вночі злодії – це такий собі Дон Кіхот з Туреччини.
Він торгує бузою – традиційним напоєм з символічним, як у кефіру чи квасу, вмістом алкоголю. Коли алкоголь був заборонений, турки вважали, що в бузі "градусів" немає, натомість тепер, коли алкоголь фактично дозволений, бузу ніхто не купує. Але для нашого героя це аж ніяк не привід кидати торгівлю.
Страут, Елізабет     Мене звати Люсі Бартон [Текст] : [роман] / Елізабет Страут ; пер. з англ. Катерини Іванової. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 143 с.

Після нескладної операції лікарі не квапляться виписувати Люсі Бартон, адже її організм відмовляється видужувати. Причини хвороби Люсі невідомі, однак саме через ці ускладнення до неї приїжджає мама, з котрою героїня не спілкувалася впродовж багатьох років. Це історія життя людини, котра зазнала чимало лиха в дитинстві, та не зламалася. 
Тайлер, Енн     Блакитне мереживо долі [Текст] : [роман] / Енн Тайлер ; пер. з англ. Анастасія Клімова. - Київ : Наш формат, 2016. - 334 с.  

«Блакитне мереживо долі» — розповідь про типову, на перший погляд, американську родину. Ред, Еббі та їхні четверо дітей — дружна й весела сім’я, вони живуть у великому будинку з красивою верандою. Здавалося б, мрія, а не життя. Але диявол ховається в деталях. Авторка дає зрозуміти: не буває простих пересічних родин, у кожної знайдуться сімейні таємниці і неймовірні історії — лише придивіться до мережива їхньої долі.
Ця книжка — історія трьох поколінь сім’ї Вітшенків, розповідь про кумедні моменти, зворушливі сімейні традиції і кохання на все життя. Водночас вона про самотність, швидкоплинність, непорозуміння між близькими, про те, що у будь-якої монети — і справжньої, і фальшивої — є зворотний бік. 

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Каннінгем, Майкл.     Години [Текст] : [роман] / Майкл Каннінгем ; [пер. з англ. О. Постранської]. - Харків : Віват, 2017. - 219 с.

У найвідомішому романі Майкла Каннінгема сплітаються долі трьох жінок — видатної англійської письменниці Вірджинії Вулф із патріархального Ричмонда, домогосподарки Лори Браун із повоєнного Лос-Анджелеса і сучасної нью-йоркської лесбійки Кларисси Вон. Вони живуть у різний час і в різних містах та навіть країнах, але їх об’єднує книжка Вірджинії Вулф «Місіс Делловей» і магія часу. З кожною новою сторінкою в романі відкривається нове усвідомлення глибокого переплетення трьох різних доль. Любов складається з пережитих страждань, смерть здається вимученою, але чомусь — світлою…
Капоте, Трумен.     Інші голоси, інші кімнати [Текст] / Трумен Капоте. - Харків : Vivat Publishing, 2017. - 220 с.

Напівавтобіографічний роман «Інші голоси, інші кімнати» Трумена Капоте, одного з найвідоміших прозаїків ХХ століття, — це історія тринадцятирічного хлопчика, котрий, дорослішаючи, намагається розгадати таємниці любові і смерті. Після втрати матері Джоел вирушає в маєток батька, якого ніколи не бачив. Натомість він знайомиться з мачухою та її кузеном. Також доля зводить його із сестрами Айдабель і Флорабель — такими однаковими і такими різними… В оточенні старих стін і нових людей минають Джоелові дні, упродовж яких він пізнає себе й світ, дні між дитинством і юністю…
Келлі, Марта Холл     Бузкові дівчата [Текст] : роман / Марта Холл Келлі ; [пер. з англ. В. Горбатька]. - Київ : Нора-Друк, 2017. - 543 с.

Кароліна Феррідей працює у Французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається до Польщі у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.
Польська дівчина Кася Кужмерик розуміє, що її безтурботна молодість закінчилася, коли, після окупації Польщі нацистами, починає виконувати доручення підпільного руху опору.
У напруженій атмосфері один хибний крок може мати згубні наслідки.
Для амбітної молодої німецької лікарки Герти Оберхойзер оголошення про роботу у перевиховному жіночому таборі здається квитком у нові професійні сфери. Але вона опиняється в пастці нацистського концтабору і стає однією з лікарів-злочинців, що робили досліди над живими людьми.
Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається. Їхні історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі. Кароліна і Кася прагнуть відновити справедливість для тих, кого історія забула.

 Кёрк, Шеннон.     Метод 15/33 [Текст] : роман / Шеннон Кёрк ; [пер. с англ. Елены Боровой]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 268 с.

Ее похитили, чтобы отобрать ребенка, превратить его в товар, а от нее —шестнадцатилетней девочки-матери — избавиться в затопленном карьере. Как и от других несчастных молодых матерей до нее… Когда ты школьница, беременна и исчезла из дому, только агент ФБР может заподозрить похищение, а не побег неуравновешенного подростка от взрослых проблем. Ее будут ждать. Ее не будут искать… Она должна спастись и спасти своего ребенка в одиночку. Все, что у нее есть, находится в этой комнате. Будет просто еще одна головоломка… Похитители уже совершили свою главную ошибку, украв ее, голубоглазую блондинку Лизу, отличницу из хорошей семьи. Вундеркинда, который сделал логику оружием и умеет выключать страх, радость или любовь по собственному желанию…
Китамура, Кэти     Расставание [Текст] : [роман] / Кэти Китамура ; пер. с англ. Чайковской Марии. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 204 с. 

Жизнь вынуждает ее играть роль жены даже после развода: они с Кристофером решили, что их расставание пока что должно остаться в секрете. Но Кристофер неожиданно исчез, и она вынуждена отправиться на поиски и начать собственное расследование. Ей предстоит множество испытаний в Афинах, она откроет для себя неожиданные подробности о своей жизни и, возможно, даже найдет причину измен мужа. В ходе поисков она осознает причину развала их брака и понимает, что Кристофер — не тот человек, которого она любила…
Кристи, Салли     Сестры из Версаля. Любовницы короля. [Текст] : роман / Салли Кристи ; [пер. с англ. Инны Паненко]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 413 с.

Король Людовик XV после семи лет брака утомлен своей польской женой. Придворные интриганы начинают поиски любовницы, достойной королевской постели. Коварные приближенные короля вовлекают в эту любовную гонку милую, наивную Луизу — старшую из сестер де Майи-Нель. Она оказывается в объятиях короля. Но в очереди в постель Людовика — ее младшие сестры: честолюбивая Полина, смешливая Диана и ехидная Марианна. Каждая из них на какое-то время становится любимицей короля… В борьбе за первенство и власть девушки, кажется, не остановятся ни перед чем… 

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Графтон, Сью.     Х (екс) [Текст] : [роман] / Сью Графтон ; пер. з англ. Кирила Булкіна. - Київ : КМБУКС, 2017. - 494 с.

Чи не найзловісніший роман Сью Графтона. Безжальний серійний убивця не залишає слідів своїх злочинів. Авторка порушує правила й прокладає нові шляхи: визначенню, хто саме є цим соціопатом, вона відводить зовсім мало часу. Питання полягає лиш у тому, чи встигне героїня довести свої звинувачення проти вбивці, перш ніж стане його наступною жертвою.
"Х" - твір преміум-класу, просто унікальний... Що не сторінка то ексцентричний персонаж. Герої цього роману здатні уникнути будь-якого стеження, однак безсилі проти детектива Кінзі, варто їй лишень посадити їх навпроти себе і просто подивитися їм в очі.
Грішем, Джон.     Адвокат негідників [Текст] / Джон Грішем ; пер. з англ. Тетяни Ткалюк. - Київ : КМБУКС, 2017. - 397 с.

Себастьян Руд захищає людей, до яких інші адвокати і близько не підійшли б: підлітка-наркомана, огидного кримінального авторитета, засудженого до смертної кари; домовласника, заарештованого за стрілянину по спецпризначенцях. Чому такі клієнти? Бо він вірить, що кожен має право на справедливе судочинство, навіть якщо йому доведеться трохи змахлювати. Він ненавидить несправедливість, йому не подобаються страхові компанії, банки чи великі корпорації; він не довіряє усім щаблям влади і кепкує з концепцій системи щодо етичної поведінки.
Творчість Грішема - завжди надзвичасйно захоплива - еволюціонує у дещо більш серйозне, більш потужне, гідне його незрівнянного таланту.
Грофф, Лорен.     Долі та фурії [Текст] : [роман] / Лорен Грофф ; пер. з англ. Ольги Захарченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 402 с.

«Долі та фурії» — живий роман про живих людей. Авторка з ретельністю сімейного психолога препарує шлюб, зазирає у минуле, дізнається родинні таємниці, аналізує вчинки і витягує з шафи старі скелети. 
В центрі сюжету — життя успішного драматурга Ланселота «Лотто» і його коханої дружини Матильди, яка усе життя провела в тіні чоловіка. Дія роману розгортається у Нью-Йорку впродовж двадцяти п’яти років. Але одного дня стає зрозуміло, що самозакоханий геній Лотто — лише маріонетка в руках своєї дружини. Зовні ідеальний шлюб іде тріщинами: повага поступається місцем брехні, кохання — інтригам.
Д'Апрікс Суїні, Синтія.     Гніздо [Текст] : [роман] / Синтія Д'Апрікс Суїні ; [пер. з англ. Д. Сачян]. - Київ : КМБУКС, 2017. - 383 с.  

Подружжя Пламбів, доволі заможні люди, запланували передати своїм дітям певний статок, коли молодшій дочці виповниться 40 років. Та незадовго до цього один із синів потрапляє в аварію, тож мати, аби залагодити справу, витрачає майже все з того, що мало належати чотирьом. А кожен із них має власні нагальні потреби і тому дуже сподівається отримати свою частку...
Уже з перших сторінок роману стає зрозуміло, що на читача чекають заплутані життєві історії, де присутні і непрості родинні стосунки, і звичайні людські турботи та радощі, і тонкий гумор. 
Дяченко, Марина.     Страта [Текст] : фантаст. роман / Марина та Сергій Дяченки ; [пер. з рос. В. Бойка]. - Харків : Фоліо, 2017. - 346 с.

Роман "Страта" - перша книга з нової серії "Світи Марини та Сергія Дяченків", започаткованої видавництвом "Фоліо". У ній побачать світ майже всі твори письменників, перекладені українською та чудово ілюстровані. 
...Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором — її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнує світ... 
Жураковська, Ірина.     По той бік війни [Текст] : роман / Ірина Жураковська. - Чернівці : Книги - XXI, 2017. - 495 с.

Перша світова. Перші танки і літаки. Перші короткі спідниці. А для когось – перше кохання. Становлення Червоного хреста і становлення незалежної жінки. Пошук дороги додому і пошук дороги до себе. Любов до Батьківщини і любов до ближнього. Роман ставить складні й незручні запитання, що не втратили актуальності за сто років.
Головні герої роману – німець Бáстіан фон Деттен та француженка Констанс Шартьє – зустрічаються у французьких Арденах навесні 1914. Короткий і бурхливий роман закінчується вагітністю й весіллям, однак початок війни розкидує молодят по різні сторони фронту. Зв’язок між ними обривається, і для кожного починається своя війна і своя історія. Кожен мусить втратити все і знайти своє місце в житті, перевіривши на міцність усі свої переконання й самого себе.
Інг, Селесте.    Несказане [Текст] : [роман] / Селесте Інг ; пер. з англ. Анастасія Дудченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 247 с.

Роман «Несказане» — один із найгучніших дебютів 2015 року. Молода письменниця приголомшила читачів глибоким, багатошаровим, блискуче написаним, вишуканим романом. «Несказане» — захоплива книга про любов, секрети та брехню, які завжди йдуть поруч. 
Лідія — центр всесвіту сім’ї Лі. Довкола неї обертаються усі мрії, сподівання, слова і вчинки. Мати наперед визначила її долю — свою блакитнооку дівчинку вона бачить лікаркою, дорослою, упевненою в собі жінкою. Купує їй книжки, допомагає робити домашні завдання, береже, мов коштовний скарб, і навіть не пускає з дому. Батько мовчки потурає дружині. Інші двоє дітей ростуть у тіні виплеканого батьками «сонечка». Та одного дня їхня зірка зникає назавжди. Чорна діра, що утворилася у душах батьків, затягує всіх, хто лишився... Чи наважаться рідні, опинившись на краю прірви, нарешті сказати те, про що мовчали? 

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Беллоу, С.     Дар Гумбольдта [Текст] : [роман] / Сол Беллоу ; пер. з англ. Ірини Карівець. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 713 с.

Бути істинним американцем із характерною усмішкою, яка насправді не виражає жодних емоцій, не помічати зради, коли тобі це зручно, і зраджувати самому, коли так вигідно. Або страждати, дослухаючись до поклику крові, нехтувати власним успіхом, мордуючись роздумами про померлого друга — нестерпного, але талановитого безумця, який, зрештою, на згадку про себе підносить цінний дар.
Твір змальовує непростий світоглядний вибір людини, замішаний на коханні та зніяковінні перед парадоксальністю життя, на пам’яті предків та особистісних конфліктах, поєднуючи філософські екзерсиси з трилером, та присмачуючи все це тонкою самоіронією.
Роман «Дар Гумбольдта» здобув Пулітцерівську премію, а через рік його автор, відомий американський письменник Сол Беллоу (Соломон Бєлоус) став Нобелівським лауреатом.
  Волков, О. М.     Не проси пощади у тіні [Текст] : роман / Олексій Волков. - Тернопіль : Богдан, 2017. - 285 с.

Трилер «Не проси пощади у тіні» – це сучасна версія роману «Виконавець» – першої книги Олексія Волкова, яка у 2002 році виборола гран-прі відомого літературного конкурсу «Золотий Бабай». Автор запропонував нову редакцію цього твору, в якій він набув інше стильове обличчя, став ще динамічнішим психологічно напруженішим, а відтак – читабельнішим. 
Події відбуваються у мисливському середовищі, де герою доводиться зіткнутися з тим, із чим не мав справи ще ніхто. Втім, його життєве кредо - іти до кінця, ким би не був супротивник.
  Гарбер, С.     Каравал [Текст] : [роман] / Стефані Гарбер ; пер. з англ. Оксани Дятел. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 398 с.
Каравал — це магічне дійство, гра, в якій беруть участь не лишень актори, а й спеціально запрошені гості. Скарлет з дитинства мріяла потрапити на цю гру, аж раптом за тиждень до власного весілля отримує запрошення від самого магістра Каравалу Легенди. Шлюб — єдиний спосіб полишити ненависний острів, на якому править її жорстокий батько. Гра — мрія всього її життя. Що обере Скарлет: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись долі?
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002421682-karaval-stefani-garber

Каравал — це магічне дійство, гра, в якій беруть участь не лишень актори, а й спеціально запрошені гості. Скарлет з дитинства мріяла потрапити на цю гру, аж раптом за тиждень до власного весілля отримує запрошення від самого магістра Каравалу Легенди. Шлюб — єдиний спосіб полишити ненависний острів, на якому править її жорстокий батько. Гра — мрія всього її життя. Що обере Скарлет: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись долі?
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002421682-karaval-stefani-garber
аравал — це магічне дійство, гра, в якій беруть участь не лишень актори, а й спеціально запрошені гості. Скарлет з дитинства мріяла потрапити на цю гру, аж раптом за тиждень до власного весілля отримує запрошення від самого магістра Каравалу Легенди. Шлюб — єдиний спосіб полишити ненависний острів, на якому править її жорстокий батько. Гра — мрія всього її життя. Що обере Скарлет: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись дол
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002421682-karaval-stefani-garber
Каравал - це магічне дійство, гра, в якій беруть участь не лишень актори, а й спеціально запрошені гості. Скарлет з дитинства мріяла потрапити на цю гру, аж раптом за тиждень до власного весілля отримує запрошення від самого магістра Каравалу Легенди. Шлюб - єдиний спосіб полишити ненависний острів, на якому править її жорстокий батько. Гра - мрія всього її життя. Що обере Скарлет: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись долі?
Гаруф, К.     Наші душі вночі [Текст] : роман / Кент Гаруф ; пер. з англ. Ольги Захарченко. - Київ : Книголав, 2017. - 154 с.

Останній роман, "Наші душі вночі", виданий посмертно. Ця книжка про нестерпність самотності й нерозтрачену ніжність. 
Едді Мур, яка залишилася вдовою, робить несподівану пропозицію сусідові Луї Вотерсу: ночувати разом, аби було з ким поговорити. Містечко Голт, у якому живуть герої, невелике, тож вони, звісно, знають одне одного вже не перший десяток років. Тепер його дочка живе далеко, її син ще далі, а Едді й Луї вже так давно мешкають самотою в спорожнілих будинках, їм так тоскно ночами й нема до кого заговорити. Та що, коли це може змінитися?
У міру того, як Едді й Луї пізнають одне одного краще - і в радості, і в біді, - перед нами розгортається красива історія про другий шанс, яка робить останній твір письменника неперевершеним внеском у світову літературу. 
наприкінці 2017 року виходить екранізація книжки з Джейн Фондою й Робертом Редфордом у головних ролях.
 

Генна, К.     Соловей [Текст] : [роман] / Крістін Генна ; пер. з англ. Дмитра Кожедуба. - Київ : Наш формат, 2016. - 449 с.


«Соловей» – життєствердна і надзвичайно зворушлива історія, що розгортається на тлі Другої світової війни під час нацистської окупації Франції.
Двох сестер – В’янн та Ізабель Моріак – розділили час і обставини, змусивши кожну йти своїм шляхом. Одну – приєднатися до партизанського руху спротиву, іншу – ділити дах із ворогом та пережити нелюдські страждання заради порятунку власних дітей.
Ця книга – відверта розповідь про Другу світову очима жінки та її роль у цій війні, про материнство і справжню сестринську любов, про відданість і, зрештою, перемогу. 
Гілберт, Е.     Велика магія [Текст] : творче життя без страху : [роман] / Елізабет Гілберт ; пер. з англ. Ганна Лелів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 253 с.

Елізабет Ґілберт — авторка світових бестселерів «Їсти, молитися, кохати» й «Природа всіх речей» — з нестримною енергією і витонченим гумором розповідає про те, як навчитися жити творчо й отримувати від цього насолоду. Вона переконана, що творчість — це дар, і тільки від нас залежить, чи ми ним скористаємось. Та не чекайте тут практичних порад на зразок тих, як збудувати блискучу кар’єру в царині мистецтва. Адже письменниця вважає, що всі ми — люди творчі, тому шукає відповіді на питання, які хвилюють кожного. Що таке покликання?.. Чи мусить справжній митець страждати?.. Чому не варто перетворювати творчість на професію?.. Як не зациклюватися на невдачах?.. Куди втікають ідеї?.. Чому допитливість важливіша за пристрасть?.. Яка причина того, що інколи так важко порозумітися з натхненням?.. І все це — в дотепних історіях про пошук себе і в оповідках про життя знаменитостей. Отож розгортайте цю захопливу книжку — вона безсумнівно стане однією з ваших улюблених! 

Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д.
Каравал — це магічне дійство, гра, в якій беруть участь не лишень актори, а й спеціально запрошені гості. Скарлет з дитинства мріяла потрапити на цю гру, аж раптом за тиждень до власного весілля отримує запрошення від самого магістра Каравалу Легенди. Шлюб — єдиний спосіб полишити ненависний острів, на якому править її жорстокий батько. Гра — мрія всього її життя. Що обере Скарлет: ризикнути й повірити у неможливе чи підкоритись долі?
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002421682-kara