понеділок, 17 листопада 2014 р.

Як вивести зайву воду з організму.



  Коли в нашому організмі накопичується зайва рідина, то збільшується маса тіла, а фігура набуває не дуже красиву форму. Зайва рідина призводить до набряків. У цьому випадку потрібно задуматися про наявність серйозних захворювань.

Здоровий організм зайву воду виділяє повністю, а хворий її затримує. Якщо з'явилися набряки, потрібно з'ясувати причину їх появи, а для цього потрібно звернутися до фахівця. Не можна займатися самолікуванням.

Насамперед потрібно обмежити споживання солі. Замість солі в їжу можна додавати пряні трави. Не можна забувати, що багато куплених в магазині продуктів вже містять сіль.

Вивести зайву воду з організму допоможуть багато овочів і трави, їх потрібно включати в раціон харчування якомога частіше. До них можна віднести: щавель, буряк, кропиву, селера, хрін і багато інших. Можна собі влаштувати розвантажувальні дні.

Кавуни солодкі і соковиті, вони складаються з води на 90 відсотків і володіють хорошим сечогінним ефектом. Кавун можна їсти цілий день і на ранок у вас не буде набряклості.

Потрібно пам'ятати, що прийом будь-яких алкогольних напоїв затримує в організмі рідину. Якщо ви любитель пива, то від нього доведеться відмовитися.

Хороший ефект надає відвідування сауни або лазні. Шкірні покриви виділяють велику кількість вологи. Дуже популярні ванни з хвойним екстрактом. Такий екстракт допомагає позбутися зайвої води і від набряків.

Народні рецепти теж допоможуть вивести зайву воду з організму. Треба взяти яблучну шкірку, заздалегідь висушену, і заварити, як чай. Можна пити по півсклянки до шести разів на добу.

Сечогінним ефектом володіє і мучниця (ведмеже вушко). Її можна купити в аптеці і заварювати, згідно інструкції. Березове листя або березовий сік також мають сечогінний ефект. Чай з брусники, шипшини, зелений чай допоможуть вивести зайву воду з організму.

Їжте менше жирної і солоної їжі, вживання яєць та сиру теж краще скоротити. Обмежте прийом борошняних виробів та солодощів. Спробуйте замінити цукор медом, а торти фруктами. Організм буде себе почувати набагато краще.