вівторок, 21 січня 2014 р.

      Доброго вам здоров’я, дорогі наші читачі!Вже досить давно ми з вами не переглядали літературні новинки,що надходять до відділу абонемента. Будемо виправлятися.Сьогодні ми розповімо про три книжки з тих, що тримав відділ не так давно. Це дві книги знаних українських письменників -Ірен Роздобудько та Сергія Жадана та гостросюжетний детектив норвезького письменника Ю Несбьо. Отже,почнемо.
     Ірен Роздобудько. ЛСД. Ліцей слухняних дружин.
Ірен Роздобудько- головний редактор журналу "Караван історій", та в першу чергу- талановита письменниця. Авторка понад 20 романів і 5 кіносценаріїв, лауреат і переможниця літературних конкурсів "Коронація слова", "Книга року" Бі-бі-сі, премії ім.Нестора Летописця, володарка престижної відзнаки "Золотий письменник України", Роздобудько дійсно творить історію сучасної української літератури.
    Ідеальні дівчата з ідеальним вихованням...Невже вони жертви таємної змови проти людства, яка існує ще з незапам’ятних часів?Мета її- виховати слухняних і безпорадних жінок, покірних рабинь для майбутніх чоловіків. Коли гине вихованка одного з елітних навчальних закладів, приховати інформацію не вдається, бо є ті, кому не байдужа доля дівчат...

    Жадан Сергей. Депеш Мод.
"Депеш Мод"- роман о юношеском максимализме и старческой смерти, книга о дружбе, ненависти и предательстве, рассказ о надежде и отчаянии. Панк как жизненная стратегия, музыка как среда обитания, религия как опиум для народа, постиндустриальный Харьков как место действия и главный герой...
Первый роман Сергея Жадана , "Депеш Мод"(2004), переведен уже на восемь языков.

   Ю Несбьо. Таргани.
Норвежець Ю Несбьо (нар. 1960р.) у себе на батьківщині спочатку став відомим як економічний оглядач, потім як рок-музикант і композитор популярної групи "Di Derre", а наприкінці 90-х ще і як письменник, автор серії романів про поліцейського Харрі Холе. Перший з романів серії- "Нетопир"(1997)- був визнаний кращим детективом Скандинавії, удостоївся у критиків звання "миттєвого бестселера" й приніс автору престижну премію "Срібний ключ".
 У борделі Бангкока вбито норвезького посла. Харрі Холе вирушає до Таїланду, щоб суто конфедиційно розслідувати це вбивство. Опинившись у злачних місцях Бангкока, в опіумних клубах та стрип-барах, він поступово розуміє, що все не так просто, як здавалося попервах.Таргани шурхотять за плінтусами...Хто ж вони? Проте Холе, незважаючи на всі перешкоди, докопається до істини і розкриє цю заплутану справу.