неділю, 3 грудня 2017 р.

3 грудня - Міжнародний день інвалідів

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю.
Люди з інвалідністю не називають себе інвалідами, в цивілізованих демократичних країнах з високою культурою людських відносин, до таких людей ставлення як до людей з надмірними потребами, які потребують додаткової уваги суспільства.
Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем івалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Звичайно, цей день не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства.
Працівники відділу абонемента Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка   підтримують тісні зв’язки з мешканцями Чернігівського  геріатричного пансіонату. Традиційно  цього дня ми відвідуємо  наших підопічних, проводимо цікаві зустрічі,  даруємо подарунки.
Цьогорічна зустріч передбачала проведення вечір-реабілітацію "Прийди в цей світ й зроби його добрішим". Також, для мешканців в цей день була проведена година інформації "Може зламатися тіло, але ніколи дух".  Працівники  обласної бібліотеки подарували добірку художньої літератури та журнали, які зібрали користувачі бібліотеки.  З великою цікавістю всі знайомилися з виставкою-бесідою "Всепереможна віра у життя". 
Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д.