середу, 19 грудня 2018 р.

Щоб не допустити ускладнень при грипі та застуді, потрібно вживати наступні продукти

Навіть найміцніший імунітет не може на всі сто відсотків захистити організм від зараження однією з вірусних інфекцій або грипу. Коли ми хворіємо, то в першу чергу звертаємося до лікаря, який призначає багато ліків, з метою швидко і без наслідків впоратися з недугою. Однак при цьому необхідно знати, що в цей період організму необхідно надавати додаткову підтримку, включивши в раціон додаткові продукти. Вони можуть стати хорошою профілактикою грипу і простудних захворювань.
Часник
У складі цього пряного овочу присутній природний антибіотик - аліцин, який допоможе знизити ризик виникнення ускладнень після хвороби. Щоб у застуди було менше шансів, необхідно щодня з'їдати всього один зубчик часнику.
Редька
Вона містить фітонциди - унікальні речовини, здатні запобігати зараженню організму. Фахівці рекомендують їсти гостру редьку перед початком сезону грипу. Редька відмінно знімає запалення в поєднанні з медом.
Квашена капуста
Цей продукт багатий вітаміном С. Лише в 100 гр. капусти, приготовленої таким способом, міститься добова потреба в аскорбіновій кислоті.
Лимон
У цьому фрукті міститься велика кількість вітаміну С, тому це відмінний варіант для усунення симптомів застуди. Найкраще вживати лимон з медом і чаєм.
Журавлина
Мінерали, органічні кислоти, безліч вітамінів. Все це міститься в журавлині, яка має протизапальний і антибактеріальний ефект. Найкраще заварювати журавлинний чай або компот.
Курячий бульйон
У фільмах, при перших ознаках застуди, кіногерої завжди пропонують в якості першої допомоги курячий бульйон, і неспроста. У цьому наварі присутні майже всі амінокислоти, які здатні пригнічувати хворобу. Більш того, бульйон відмінно справляється зі слизом в носоглотці.
Імбир
Корінь імбиру незамінний при кашлі і в цілому при простудних захворюваннях. Його використовують як відхаркувальний і антибактеріальний засіб. Він відмінно стимулює роботу імунної системи.

вівторок, 18 грудня 2018 р.

Сергій Жадан «Ворошиловград»

Сергій Жадан — культова постать в сучасній українській літературі, автор романів «Інтернат», «Месопотамія», «Ворошиловград», поетичних збірок «Господь симпатизує аутсайдерам», «Життя Марії», «Тамплієри» тощо. Його творчість відома далеко за межами нашої держави. Твори Жадана відзначені престижними міжнародними літературними нагородами, такими як премія Бу-Ба-Бу за найкращий вірш року, премія «Книга року BBC», літературна премія імені Джозефа Конрада-Коженьовського, премія Brücke Berlin, премія Jan Michalski Prize for Literature, премія «ЛітАкцент року» тощо. Вітчизняні та зарубіжні критики високо поціновують літературний доробок автора. 
Хоча дехто з оглядачів уже встиг оголосити прозову книжку Сергія Жадана «Ворошиловград» своєрідним майже продовженням повісті «Депеш Мод», сам Жадан в інтерв’ю сказав, що це зовсім не продовження, хіба що суто метафорично можна уявити, як герої «Депеш Мод» трохи повиростали й опинились у «Ворошиловграді» з його вже новими реаліями та проблемами. Заперечити авторові тут можна лише в одному: нова книжка перегукується з «Депеш Мод» не тільки героями, чи навіть і не стільки героями, як самим письмом, точніше кажучи, сполученням доволі стрімкого, хоч і не завжди логічно-реалістичного сюжету з піднесено-ліричним, насиченим метафорами.
Це мала бути коротка подорож – провідати брата, який тримав бензоколонку в донбаських степах. Та, опинившись у місті свого дитинства, Герман мало не назавжди влипає в тутешній пейзаж. Брат зникає, на його бізнес зазіхають місцеві мафіозі, старі друзі мають дивні справи… Герман має визначитися із хиткою реальністю, минулим, що владно ввірвалось до його життя, та майбутнім, щодо якого є певні сумніви…
У цьому романі є все: цигани, рейдери, степ, занедбані будівлі, нескінченні дороги, футбольні баталії, друзі юнацтва, жінки, секс, алкоголь, спогади про мрії дитинства та, звичайно, джаз. Бо, як каже герой, потрібно слухати музику, яку любиш. Тільки не давати чужим свої навушники.

Екранізовано під назвою «Дике поле»