понеділок, 10 червня 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Коельйо, П.    Хіпі : роман / Пауло Коельйо ; [пер. з португ. І. Оржицького]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 283 с.

Їх називали дітьми квітів. Вільні й дивні хіпі. А Пауло відрізнявся від них. Він був звичайним. Бразильський хлопець з еспаньйолкою, що мріяв стати письменником, побачити й пізнати світ і себе самого. Та одного дня Пауло відчув: уже час. Зібрав речі й вирушив у мандрівку. Не думав про те, що буде завтра, — як усі хіпі. Перу, Чилі, Аргентина, автостоп, випадкові зустрічі, незнайомі обличчя. В Амстердамі Пауло зустрічає дівчину-хіпі Карлу. Вона перевертає його світ і кличе в загадкову подорож до Непалу. Мандруючи з дивакуватими й таємничими супутниками через Європу та Центральну Азію, вони шукатимуть шлях до себе. І одне до одного…

Ловсон, М.    Дім на березі озера : роман / Мері Ловсон ; [пер. з англ. О. Гординчук]. – Харків : Фабула, 2018. – 317 c.
 
Ніщо не віщувало біди у родині Моррісонів, що жила на півночі Онтаріо. Та автомобільна аварія залишила дітей круглими сиротами. Як жити далі? Пошуки відповіді на це питання будуть болісними, а для декого смисли відкриються аж через двадцять років…
Майстерно написаний, правдивий і життєвий роман від канадської письменниці Мері Ловсон — уперше в українському перекладі.

Ловсон, М.    Кінець дороги : роман / Мері Ловсон ; [пер. з англ. О. Гординчук]. – Харків : Фабула, 2018. – 381 с.

Діапазон подій у романі Мері Ловсон воістину неосяжний — від славнозвісної «срібної лихоманки» в канадській провінції Онтаріо на початку ХХ століття до Лондона через 60 років. Письменниця з надзвичайною точністю описує нюанси й перипетії в житті великої родини, усі члени якої сповнені суперечливих прагнень, та не наважуються знехтувати своїм обов’язком стосовно одне одного. Це тонка, іронічна і вдумлива проза, справжня «сімейна сага» для поціновувачів глибоких романів.

Окорафор, Н.       Хто боїться смерті : роман / Ннеді Окорафор ; [пер. М. Пухлій]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 413 c.

У далекому майбутньому сталося те, що ледь не знищило все людство. Тепер уже ніхто не покладається на техніку. Магія — ось у що вірять люди. І Велика Книга, якій поклоняються нуру, каже, що в цій катастрофі винний темношкірий народ океке. Тож тепер їх усіх необхідно знищити.
Наджібі вдалося вижити після нальоту нуру на її рідне селище. Вона народжує дівчинку, зовні не схожу ні на матір, ні на батька, та нарікає її Оньєсонву. Давньою мовою це означає «Хто боїться смерті?». Оньєсонву ще не знає, що обрана й має загадкову магічну долю. Яке ж її призначення в цій небезпечній битві? У світі, де панують закони сили та ненависті, жорстокі традиції та таємниці, настане час змін. Час, коли та, «хто боїться смерті», зазирне в її очі…

Орлова, О.    Чайна книжка. Історії про чай і не тільки / Олександра Орлова. – Київ : Брайт Букс, 2019. – 151 с.

З давніх-давен за чаєм вели розмови й розповідали казки, і ця книжка продовжує традицію. Мов чайне горнятко, вона по вінця наповнена історіями, дивами та почуттями, занурює читачів у чайні традиції, мандри й зустрічі, пропонує оповідки та чайні напої на всі смаки й настрої, дарує тепло, надію, любов і затишок, хвилює та зворушує, але нізащо не дає впадати у відчай.