вівторок, 4 червня 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка


Гранже, Жан-Крістоф    Багряні ріки : роман / Жан-Крістоф Ґранже ; [пер. з фр. О. Леська]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. – 350 с.

Маленьке французьке містечко Ґернон охоплене жахом через серію жорстоких убивств. Жертви — бібліотекар Кайюа, санітар Філіпп Серті та лікар Шернсе — зазнали пекельних тортур. Місцева поліція не може відшукати вбивцю, тому звертається по допомогу до столичного комісара Ньємана. Водночас у містечку Сарзак відбуваються не менш дивні події: хтось грабує шкільний архів та плюндрує склеп, у якому покоїться тіло десятирічного Жюда Ітеро. Ньєман намагається зрозуміти, чи існує зв’язок між убивством бібліотекаря та злочинами в Сарзаку? Комісар заглиблюється в минуле, сповнене нечуваних подробиць і таємниць із життя жертв…

Зевін, Г.    Славетне життя Ей-Джея Фікрі : роман / Ґабріель Зевін ; [пер. з англ. Ю. Максименко]. – Харків : Vivat, 2018. – 236 с.

Життя Ей-Джея Фікрі склалося не так, як гадалося. Його дружина померла, його книгарня ледве тримається на плаву, на додачу вкрали рідкісне видання ― дебютну збірку віршів Едґара Аллана По. Чоловік замикається в собі, завдаючи болю людям, яким небайдужий. Та несподівано в його книгарні з’являється дехто ― дворічна кучерява дівчинка в рожевому комбінезоні ― і життя книгаря змінюється, набуває сенсу, сповнюючи щастям маленький всесвіт острова Аліси.

Кестлер, А.    Століття жадання : [роман] / Артур Кестлер ; [пер. з англ. Т. Скрипник]. – Харків : Vivat, 2018. – 477 c.

Розпал холодної війни, Париж. Автор описує світ, сповнений напруження в очікуванні катастрофи, через історію про американську дівчину, яка закохалася в радянського дипломата. Що сталося б, якби радянські війська не зупинилися 1945 року й пішли далі? Світова Революція впевнено крокує вперед, повсюди шпигуни, агенти, колабораціоністи, що провокують соціальну параною… Чим усе закінчиться?

Ла Плант, Лінда    Вдови : [роман] / Лінда Ла Плант ; [пер. з англ. Тетяни Заволоко]. – Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 414 с.

Що мають робити дружини, які втратили своїх чоловіків? Страждати, плакати, згадувати... Але Доллі, Лінда та Ширлі — не такі. Вони обирають дещо інше. Помсту. Бо їхні чоловіки не були звичайними... Коли їх убили, лишилася незавершеною їхня справа. У банківському сейфі свого чоловіка Доллі знаходить пістолет, гроші та детальні плани серії грабунків. Тих, що так і не встигли здійснити чоловіки. Доллі разом з Ліндою та Ширлі має завершити справу своїх коханих. Та щоб протистояти місцевим головорізам і поліції, удовам потрібна четверта спільниця

Маріас, Х.    Берта Ісла : роман / Хав'єр Маріас ; [пер. з ісп. І. Шевченко]. – Харків : Фабула, 2019. – 558 c.

Хав’єр Маріас — видатний іспанський письменник, чиї романи перекладені сорока чотирма мовами і видані в п’ятдесяти семи країнах. Його нова книга «Берта Ісла», за словами самого автора, - умовний шпигунський роман, роман про очікування». Письменника надихнула доля таємних агентів, які припинили свою діяльність, свого роду сучасна «Одіссея» в інтерпретації мадридської Пенелопи — жінки на ім’я Берта Ісла.
У романі Хав’єра Маріаса співіснують елементи мелодрами, іронії і філософської серйозності, історичні екскурси, поезія і гострий критичний погляд на наші часи.