середу, 19 липня 2017 р.

Як обрати смачний та безпечний кавун?

Хитрі фермери наколюють кавуни стимуляторами аби вони росли більшими та швидше достигали. Але нас не обдуриш. Ми знаємо як відрізнити хороший природньо дозрілий кавун від накачаного хімією.
Малесенькі, нібито, підгнивши цяточки говорять про те, що було шпринцювання цієї ягоди. Її додатково накачали селітрою або іншими речовинами, які стимулюють червоний колір і роблять видимість дозрівання ягоди.
Правильно обрати кавун за зовнішнім виглядом – справжня наука. По-перше, природно достиглий кавун має блищати, та мати чітко виражені смужки. По друге, на кавуні має бути жовта невелика пляма. Якщо вона біла й велика, значить він ще не дозрів. І, по-третє, потріть долонею по шкірці. Якщо відчуєте чіткий запах кошеної трави, знайте, йому ще зріти й зріти.
А от те, що сухий хвостик – запорука зрілості плода – це маячня. Це гачок, на який нас чіпляють продавці. Насправді хвостик висихає вже третьої доби після того, як кавун зірвали. Незалежно від того, зелений він чи стиглий. І стукати по кавуну теж не радимо. За звуком рівень його стиглості точно не визначиш.
Отже, на що треба звернути увагу?
– Кісточки всередині плода мають бути темні. Це свідчить про те, що дозрів він сам, а не зі сторонньою допомогою.
– Якщо прожилки в кавуні жовті, та контрастують з кольором м’якоті, не їжте його! В ньому повно хімії!
– Ви не повірите, та навіть приємний рожевий колір, від якого тече слинка, можна зробити штучно, наколовши барвниками.
Щоб дізнатися, забарвили ваш кавун штучно, чи він сам виріс таким апетитним, треба провести домашній експеримент. Візьміть м’якоть та розчиніть у воді. Фарбований – надасть воді рожевого кольору.
І наостанок, найкраща вам порада. Не поспішайте. Почекайте ще кілька тижнів. І посмакуєте натуральним, вже достиглим у природних умовах кавунчиком, а не нашпигованим хімією.

Подорожуємо разом з героями книг!

Розповімо Вам про книги, які не просто допомагають пережити пригоди разом з героями та перенестися в уяві в дивовижні місця нашої планети, а надихають здійснити кругосвітню подорож самим.
1. Грегорі Девід Робертс "Шантарам"
Вичерпний роман про Індію! Більш ніж 800 сторінок книги присвячені пригодам злочинця в одній з найбільш контрастних, суперечливих і загадкових країн світу. Любителів сходу порадує детальний опис індійських нетрів і розкішних палаців, божевільних переповнених потягів, глухих сіл і галасливих мегаполісів. Від першої до останньої сторінки книга просякнута щирою любов'ю автора до Індії, якою можуть заразитися навіть ті, хто до прочитання «Шантарама» жодного разу не цікавився цією країною.
2. Ілля Ільф та Євген Петров "Одноповерхова Америка"
Легке, повне гумору, але, тим не менш, неймовірно пізнавальне оповідання про подорож двох радянських кореспондентів в Сполучені Штати. Хоча з тих часів минуло вже 80 років, кажуть, що Америка не так вже й змінилася: тут все такі ж прекрасні дороги, такий же культ автомобілів та іншої техніки, такий же сяючий і галасливий Нью-Йорк і такі ж прості й однакові одноповерхові городки . Цю книгу можна використовувати й при складанні власного маршруту по Америці, і як приклад ідеальних подорожніх нотаток: захоплюючих, веселих і об'єктивних.
3. Алекс Гарланд "Пляж"
Історія трьох молодих мандрівників, які здобули та втратили рай на землі. Зі знанням справи автор описує улюблені теми молодих ескапістів: подорож без планів і зворотних квитків, райський острів у теплих водах, легкі наркотики та співтовариство, на перший погляд ідеальне, що живе у відриві від повсякденної цивілізації.
4. Ден Браун "Інферно"
Сюжет роману розгортається у Флоренції, Італії, XIII століття й переплітається з сюжетом «Божественної комедії» Данте. В основі роману лежать нові пригоди героя «Коду да Вінчі» професора Гарвардського університету Роберта Ленгдона. На цей раз Ленгдон бачить уві сні жінку, яка нагадує йому біблійну фразу «шукайте - і знайдете», яка стане ключем до розгадки таїнств. Подорож знаменитого професора не обмежиться містами Італії, йому доведеться відвідати ще й місто контрастів - Стамбул, і зануритися в його культуру та історію.
Книга, яку можна прочитати на "одному подиху". Друзі вирішують, що у їхньому житті бракує пригоди та знаходять цьому чудове рішення – прогулянку на човні. Просте, на перший погляд, завдання не так легко вдається нашим героям. Усю книгу ми маємо змогу насолоджуватись чудовим гумором, кумедними ситуаціями та оригінальністю тексту. Автор книги зробив усе для того, щоб цим твором підняти настрій своєму читачу.