вівторок, 29 вересня 2015 р.

До Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка у відділі абонемента для користувачів організована книжкова інсталяція "Літературний фуршет".
Відвідувачі можуть посмакувати "Детективні битки" - книжки українських авторів, серед яких І. Роздобудько, Ю. Бездник, О. Мехед, А. Курков та ін.
Також смачними є "Фантастичні канапки", які приготували майстри фантастичного жанру.
Представлено також "Пізнавальний гарнір" та "Молоде вино".
На десерт читачам буде запропоновано поетичні смаколики.




Всіх бажаючих чекаємо!


понеділок, 28 вересня 2015 р.

ТОП-3 рослини для зміцнення імунітету

Пасивний спосіб життя, стреси, погана екологія, неправильне харчування, часте використання медичних препаратів - ці та інші несприятливі фактори знижують захисні сили організму. Укріпити імунітет допоможуть лікарські рослини. Які з них найбільш ефективні?
 
Ехінацея.
Це одне з найдивовижніших рослин, знання про цілющі властивості якого століттями передавалися з покоління в покоління. Сьогодні ехінацея застосовується для лікування багатьох бактеріальних і вірусних захворювань, оскільки підвищує захисні сили організму, допомагає імунній системі боротися з хвороботворними мікробами, запобігає розвитку захворювань і перешкоджає поширенню вірусів і бактерій.

Туя
. Це вічнозелена рослина з сімейства кипарисових з давніх пір застосовувалося людьми в лікуванні складних захворювань, які, як правило, мали хронічний перебіг, а також для профілактики інфекційних захворювань. Листя і молоді пагони туї мають протизапальну, антибактеріальну дію, очищають організм від шлаків, покращують кровопостачання. Туя застосовується для лікування ГРВІ, застуди, отитів, нежиті, аденоидитов.





Баптізія красильная. Лікувальні ефекти цієї рослини засновані на прискоренні утворення антитіл і вироблення В-лімфоцитів (специфічний імунітет). Баптізія показана при самих різних інфекційних захворюваннях, коли вони приймають септичний перебіг, особливо при важкій формі скарлатини, при ангіні, важких грипозних захворюваннях.