четвер, 19 листопада 2015 р.

Пауло Коельо (р.н. 1947)

 Страх закінчується там, де починається неминуче. З цього моменту страх позбавляється сенсу, і все, що нам залишається, – це надія на те, що ми приймемо вірне рішення.

Життя притягує життя.

Людина повинна робити вибір. У цьому і полягає її сила – у могутності рішень.

Лише одна річ заважає здійсненню мрій - страх перед поразкою.

Краще за всіх той, хто подібний до каменя. Він може, не оголюючи клинка, довести, що ніхто його не здолає.

Мудрий не той, хто знає багато, а той, хто знає потрібне. 

Якщо тебе гнітить попереднє життя, скоріше забудь про нього. Придумай нову історію свого життя і повір в неї. Згадуй тільки про свої перемоги, і це допоможе тобі добитися бажаного.

Використовуй кожну мить, щоб потім не каятися і не шкодувати про те, що втратив свою молодість.

З вершини гори краще видно, яке мале все, що внизу. Наші перемоги і наші печалі вже не так важливі. Те, чого ми добилися або втратили, лежить там, внизу. З висоти гори ти бачиш, як неосяжне світ і як широкі горизонти.

З усіх видів руйнівної зброї, які здатна придумати людина, найжахливіша і найсильніша – слово. Кинджали і списи залишають сліди крові, стріли видно на відстані. Отруту можна вчасно виявити і уникнути смерті. Слово ж руйнує непомітно.

Сміливість – це страх, що виражається молитвою.

У наш час люди втратили інтерес до життя: вони не сумують, не плачуть, лише чекають, коли пройде час. Вони відмовилися від боротьби, а життя відмовилося від них. Це загрожує і тобі: дій, сміливо йди вперед, але не відмовляйся від життя.

Душі людські, як і річки і рослини, теж потребують дощ. Особливому дощ – надії, вірі і сенсу життя. Якщо дощу немає, все в душі вмирає, хоч тіло ще живе.