понеділок, 11 червня 2012 р.

 Уже 67 років ми вшановуємо солдатів і полководців, які в жорстоких боях виборювали Перемогу, велику армію працівників тилу, які не шкодуючи сил іноді робили неможливе, щоб забезпечити фронт усім необхідним. 9 Травня присвячено статтю в №5 за 2012 рік журналу "Соціальний захист" в матеріалі відмічено, що в 2012 році виплати інвалідам ВВВ Iгрупи збільшено в 2,2 рази і становить 2200 грн., IIгрупи -у 2,1 рази-до 1920 грн., IIIгрупи-у 2,2 рази-до 1720 грн.Виплати інвалідам з числа воїнів-інтернаціоналістів уперше підвищено до рівня учасників ВВВ.В журналі також вміщено  тези промови Президента України Віктора Януковича під час засідання Комітету з економічних реформ 24 квітня. " Чесний підприємець та захищена власна справа, людина праці і стабільне робоче місце, насичений внутрішній ринок, справедлива заробітна плата, пенсія та соціальна допомога-це має стати нормою для вітчизняної економіки і дати відповідь на запит суспільства та наших співгромадян",-було наголошено в промові.в квітні минуло 26 років від дня трагедії на Чорнобильській АЕС.Нині статус постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи мають 2 млн.186 тис.469 осіб. Серед них-115 тис.268 інвалідів та 476 тис.759 дітей. Цьогоріч значно збільшено фінансування чорнобильських програм і підвищено пенсії постраждалим від Чорнобильської катастрофи.В журналі також міститься інформація про збільшення страхових виплат потерпілим на виробництві.
 5 травня -Міжнародни день боротьби за права інвалідів.За останні 20 років чисельність повнолітніх і неповнолітніх осіб з інвалідністю в структурі населення України збільшилася майже вдвічі- з 1,6 млн. у 1991 році до 2,7 млн. осіб у 2011 ( із них 165-діти) і сяйнула майже 6%.Питання забезпечення реалізації гарантованих особам з інвалідністю прав є надзвичайно актуальними й потребують удосконалення нормативно-правової бази.На сторінках журналу підведено підсумки 2 років роботи з реалізації норм КонвенціїООН про права інвалідів.
 " Право на соціальни захист.Як воно реалізується?"-під такою назвою вміщено матеріали круглого столу,організованого 25 квітня Комітетом Верховної Ради з питань соціальної політики та праці.В юридичній бібліотеці журналу є Закони України, а також накази Мінсоцполітики України.