четвер, 10 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Алексієвич, С.         Цинкові хлопчики [Текст] / С. Алексієвич ; [пер. з рос.: Т. Комлик, Д. Торохтушко]. - Київ : Vivat, 2016. - 366 c.

Ця книжка Алексієвич присвячена війні в Афганістані. Її перша публікація в далекому 1989 році була сенсаційною — на той час не всі розуміли, що саме відбувається в далекому Афгані, за що саме там гинуть радянські військові. Правда про ту війну, як і про багато інших, ретельно приховувалася. Загиблих військових-інтернаціоналістів, часто це були зовсім молоді хлопці, які нещодавно закінчили школу, привозили додому в домовинах оббитих цинковою бляхою. Їх рідним часто не повідомляли справжню причину смерті, забороняли заглядати всередину труни, а похорони не афішувалися. Так само на території радянської імперії забували й про поранених в тій війні, які повернувшись інвалідами не могли себе знайти в цьому житті.
Барікко, А.         Море-океан [Текст] : роман / Алессандро Барікко ; [пер. з італ. Ю. Григоренко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 317 с.

Найкрасивіший роман сучасної італійської літератури від найтитулованішого італійського письменника.
Роман «Море-океан» вважається найуспішнішою роботою Барікко. За цю книгу він отримав одразу дві нагороди. Робота у письменника вийшла доволі складною. Не кожному читачеві вдасться з першої спроби зрозуміти все те, що відбувається на сторінках. Може бути, що роман доведеться перечитувати по декілька разів. На щастя для читачів, перекладач добре попрацював з текстом. Чудово передається і атмосфера, яка присутня в книзі, і особистий стиль автора. Обкладинка доволі оманлива. З першого погляду може здатись, що роман розповідає про тихе і безтурботне життя людей на березі моря. Але це тільки половина правди.
Барікко, А.         Шовк [Текст] : роман / Алессандро Барікко ; [передм., пер. з італ. А. Немирової]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 110 с.  

На край світу, у небезпечну подорож до далекої Японії, вирушає Ерве Жонкур. Він мусить привезти дорогоцінну грену, з якої народяться шовкопряди й дадуть роботу цілому містечку. Але більш за грену він берегтиме аркуш рисового паперу - кілька ієрогліфів, що написала йому загадкова гейша... знову й знову Ерве Жонкур повертатеметься на Схід, аби почути бодай слово від жінки, у яку пристрасно закохався. А вдома місяць за місяцем, рік за роком на нього чекатиме вірна дружина Елен. Дві країни - таємнича Японія і рідна Франція. Дві жінки - такі різні й такі однакові. Останній лист кохання, який стане для Жонкура дорожчим за коштовний шовк і переверне все його життя...
  Беккет, С.        УОТ [Текст] : роман / Семюел Беккет ; пер. з англ. Володимира Діброви. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 293 с.
 
«Уот» (1953) ірландського письменника Семюеля Беккета (1906 — 1989) є класикою світової літератури ХХ століття.
У цьому творі, як і в інших своїх романах та п’єсах, Беккет з допомогою філософів, загримованих під блазнів, розігрує трактат про мову, наукоцентричну європейську свідомість, про релігію, про біль і розпач людини, якій випало жити у ХХ столітті. Попри глибину порушених у романі тем і проблем, «Уот» є, мабуть, найприступнішим, найдотепнішим та найабсурднішим твором великого ірландця, лауреата Нобелівської премії з літератури (1969).  
  Бондар, О.    Марево [Текст] : роман / Олег Бондар, Світлана Томашевська. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 350 с.

Раніше Славко шукав родинні таємниці лише в архівах. Та тепер все змінилося. Його допомоги потребує колишній однокласник: якась чортівня коїться в його родинному маєтку, відбудованому на старовинних руїнах. Теща шукає родові скарби, за куховарку править сільська відьма, господаря навідує привид, а жахливі крики ночами зводять на ноги весь будинок… Бо під цим дахом зібрались нащадки двох жінок, які загинули через марево багатства. І привид однієї з них досі не заспокоївся. Славко шукатиме відгадки, але загадок тільки більшатиме. І, здається, не всім судилося дожити до розв’язки…  
 Гейлі, А.        Готель [Текст] : роман / Артур Гейлі ; [пер. з англ. М. Пінчевського, О. Гординчук]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 524 с.

Ласкаво просимо до «Сент-Ґреґорі»! Величезний новоорлеанський готель — привітний дім на кілька ночей. Якщо ви гість. Але завжди є зворотний бік медалі: непривабливі людські драми перед допитливими очима прибиральниць, які запускають руку в хазяїнову кишеню, розсильних, які видурюють зайві чайові, сортувальників сміття, які видобувають з нього тисячі викинутих срібних виделок і ножів… Для Пітера Мак-Дермотта наступні п’ять днів стануть чи не найважчим випробуванням на міцність. Проблеми, що накопичувались роками, великі й малі злочини, що планувалися заздалегідь чи були скоєні випадково, — усе це ляже не плечі заступникові головного адміністратора… І дві красуні горнуться до його плеча. Набідувавшись через жінок у минулому, Мак-Дермотт, мусить довіритись одній з них, щоб здобути найбільшу в житті перемогу!

понеділок, 7 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

 Английский детектив [Текст] : сборник : [пер. с англ.] / Г. К. Честертон [и др.]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 442 с.

15 любимых классиков и 20 редких рассказов под одной обложкой!
Старый добрый английский детектив… Чопорные британцы времен королевы Виктории одинаково симпатизировали и смелым сыщикам, и находчивым ворам, если последние нарушали закон, следуя… правилам! Ведь главное — оставаться джентльменом! Не только Артур Конан Дойл и Гилберт Кийт Честертон — Чарльз Диккенс, Джером К. Джером, Герберт Уэллс и многие их современники долгое время оттачивали законы жанра, любимого во всем мире. Похищенные ожерелья, исчезнувшие бриллианты, роковая ревность, шантаж, эксцентричный сыщик, вездесущая леди-детектив — спустя 200 лет мы с восторгом разгадываем старые загадки!  

  Батурин, С.     Шизґара [Текст] : міський роман-ностальжі / Сергій Батурин. - Київ : Нора-Друк, 2016. - 203 с. 

70-ті роки ХХ століття, Печерський район, Київ, СРСР. На країну, котрою править старезний генсек Брежнєв, насувається «застій», але молодь не надто переймається політикою, її більше цікавлять значно важливіші речі: де взяти кругленьку суму на справжні джинси, пісні під гітару на традиційному місці збору, названому «п’ятаком», і, звісно, кохання та поцілунки.
Читач разом із героями довідається, хто топив купальників на Центральному пляжі Києва, як купити машинку для фальшування грошей, які побоїща гриміли на ковзанці Центрального стадіону, де в Києві був гастроном «Яма», де плавав «лапоть» і ще масу цікавих і корисних речей. Київський міський сленг, наївна романтика першого кохання, вулиці рідного міста — складові, що роблять роман Сергія Батурина непересічним свідченням тієї епохи.
Рукопис роману відзначено ІІІ премією Міжнародного літературного конкурсу «КОРОНАЦІЯ СЛОВА-2016» в номінації «Романи».
Дегтяренко, Я.  Лицарі Дикого Поля [Текст] : [у 2 т.] / Ярослава Дегтяренк. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2016.
Т. 1. - 2016. - 361 с.
Т. 2. - 2016. - 414 с 

Дійство цього захопливого роману розгортається в епоху Хмельниччини. Саме в цей період було покладено перший камінь сучасної української держави. Жодна нація не виборювала своєї свободи, не обстоювала своєї гідності так, як це робили наші предки в XVII столітті. У книзі описано цікаві та маловідомі факти з історії України, зображено звичаї, побут, складні суспільні та релігійні відносини, висвітлено причини початку Національно-визвольної боротьби нашого народу. Події роману охоплюють період від літа 1647 року до початку 1649-го. У книзі докладно й у подробицях, практично день за днем описано Жовтоводську, Корсунську, Пилявецьку битви, події літа 1648 року, складну політичну ситуацію, у якій опинилася Україна без надійних союзників.
Але головне, що роман про кохання. Персонажі роману – прості українці тієї епохи, які хотіли спокійно жити, кохати, мати сім’ї, дітей, але яким довелося виборювати своє право на гідність та свободу.
Сюжет захоплює від найперших слів і не відпускає увагу читача до останньої сторінки.
 Моем, В. С.             Розмальована вуаль [Текст] : роман / Вільям Сомерсет Моем. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 222 с. 

Класика ХХ століття! Трагічна і приголомшуюча реалістичністю та відвертістю історія кохання та ненависті, омани та прозріння, яке приходить іноді занадто пізно…
На кого чекала Кітті, даючи відмови численним претендентам на її руку? Радше просто пливла за течією, байдужа до світу у своєму снобізмі… Її чоловіком став молодий бактеріолог Волтер Фейн – перший, хто з такою незвичною серйозністю освідчився їй. Перший, хто трапився на шляху, коли Кітті вирішила побратися раніше за свою молодшу сестру… Та в Гонконгу їй стало нудно, нудно, нудно… Швидкоплинний роман з харизматичним Чарлі закінчиться з першим складним випробуванням, і Кітті вирушить з нелюбим чоловіком до Мей-тан-фу, де вирує холера. Попереду – смертельна небезпека. І непевний шлях до світу, повного барв і нових сенсів, світу, що так довго ховався від неї за розмальованою вуаллю ілюзій… 


 Печорна, О.       Фортеця для серця [Текст] : роман / Олена Печорна. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 364 с.

Від переможниці премії ім. О. Гончара.
Автор вміє торкнутися найпотаємніших струн душі. У "Фортеці для серця" головною героїнею є любов. А головним героєм, напевне, прощення.
Вона талановита художниця, але ніхто не розуміє її. Заможні кавалери її не цікавлять...
Одного разу вона врятувала життя незнайомцю. Чим обернеться ця добра справа?
  Смагіна, М.        Волковиці [Текст] : роман-фентезі / Марина Смагіна. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 222 с.

Молода авторка у своєму дебютному романі в жанрі фентезі не йде шляхом копіювання зарубіжних зразків, а звертається до бездонної криниці української міфології. У «Волковицях» оживає давня карпатська магія з її ірреальними історіями, часовими вирвами, непрощеними прокляттями, які пролежали на денці гірської ріки Дзвінки майже сто літ і раптом вирвалися на волю. Хто воскресив їх і навіщо? Адже Волковиці — це не звичайне гуцульське село, і воно просто так не відпускає того, хто опинився у ньому. Бо у Волковиці випадково не можна потрапити. Село, якого не знайдеш на жодній мапі. Село, яке народилося … завдяки чарам.
 Циганчук, К.        Коли приходить темрява [Текст] : роман / Ксенія Циганчук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 253 с.

Усе більш жорстокими та цинічними стають вбивства, які скоює загадковий рівненський маніяк… Ставши першим, хто опинився на місці злочину, Назар тепер постійно відчуває на собі чийсь холодний погляд. Так, наче дивиться темрява… Хтось стежить за квартирою його коханої Лізи та її молодшої сестри, а слідчий Малашко неначе безсилий щось вдіяти. Це змушує Назара з дівчиною самим узятися за справу. Єдине, що їм відомо — вбивця все звужує кола, наближаючись до хлопця. Він той, хто зовсім поруч… Інтуїція ніколи ще не підводила Назара, і він відчуває — лише маленьке зусилля, і він зазирне в очі вбивці…

ГЕО "Один другу"

У відвертому провокативному романі «Один другу» про гілки влади біографічні факти з життя відомих персон вплетені в перипетії стосунків зрілих особистостей, схильних до самоаналізу, з їх чоловічим і жіночим поглядом на події сьогодення, на міфічних та історичних героїв, прописаних в єдиному культурному просторі Європи.
Шокуючі форми цивілізації привласнення, Статистик та Автор, негарна правда і пристойна брехня, шоу і побут, цілителі душ і цінителі тіл в хронотопах і географії політизованої країни і держави. Нувориші і митці, їх далекі близькі та сироти з глибинки як керманичі соціальних, культурних, професійних і кримінальних проблем столиці та України.