вівторок, 19 червня 2018 р.

Дорогі чернігівці та гості міста!


27 червня об 1100 біля Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбудеться акція до Дня Конституції України. 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ
  • Демонстрація документального фільму "Конституція України: історія і сучасність".
  • Флешмоб "Чернігів читає Конституцію"
  • Концертна програма " У моєму серці Україна".
  •  Поетичний бібліопростір «А+».Читання патріотичних віршівчернігівськими поетами.
  •  Виконання патріотичних пісень  (КЗ «Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді»).
  • Інтерактивна книга «Моя Конституція життя».
  •  Майстер-клас із виготовлення браслетів патріотичної символіки.
  •  Інформаційні експрес-хвилинки «Конституцію вивчаємо, пам'ятаємо, поважаємо» (Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області, Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги).
  • Стендова виставка копій архівних документів «До Дня Конституції України».
  • Інтерактивна казкова правова вікторина.
  •  «Бібліотека – територія добра і милосердя». Геріатричний пансіонат у гостях : екскурсія бібліотекою;бібліографічний огляд; перегляд кінострічки.
  •  Книжково-ілюстративна виставка «Конституція України: історія і сучасність».
  •  Книжкова виставка «Конституція України – новий відлік часу».

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(73)
   А 92

    Аттенберг, Джеми
    Время повзрослеть [Текст] : роман / Джеми Аттенберг ; [пер. с англ. Карины Хусаиновой]. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 187 с.  

Андреа  — одинокая тридцатидевятилетняя женщина, сознательно решившая никогда не иметь детей. Она дизайнер и бывшая художница, пристрастившаяся к алкоголю. Но за всю свою жизнь, она пока что так и не поняла, каким должен быть ее жизненный путь. У всех окружающих совсем другое мнение по поводу того, каким должен быть взрослый человек. Ее лучшая подруга Индиго выходит замуж, ее брат, и невестка ждут желанного ребенка, а друг Мэтью полностью посвящает себя созданию мрачных картин ценой того, что остается без гроша… Через некоторое время Андреа узнает, что ее новорожденная племянница — неизлечимо больна. Изменит ли она отношение к семье?..
821(477)
   Б 93

    Бут, Сергій     "Аляска" [Текст] : роман / Сергій Бут. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 204 с.

До психлікарні його привезли без тями і… в гідрокостюмі. Перед цим чоловік забіг до церкви, наляканий чимось несусвітнім, кимось із потойбічного світу. Покликаний рятувати людей, тепер він сам потребував допомоги, і в першу чергу — душевної. Це дивно й безглуздо, та в психушці пацієнт знайде хоч і тимчасовий, проте надійний прихисток від проблем і від самого себе. Але попереду — ще неймовірніше безглуздя…
«Аляска» — це гостросюжетний трилер в кращих традиціях сюжету «Над зозулиним гніздом».
 821(73)
   К 41

    Кінселла, Софі       Моє не надто досконале життя [Текст] : [роман] / Софі Кінселла ; пер. з англ. Кирила Булкіна. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 532 с. 

Кет працює в маркетинговому агенстві. Її життя, яким вона активно ділиться в соціальних мережах, здається таким яскравим і цікавим. Та, на жаль, це лише обгортка, під якою криються фінансові труднощі, сварки з сусідами у тісній квартирі та самотність у величезному чужому місті. Не дивно, що віддушиноюдля Кейті стають незовсім правдиві пости в інстаграмі.
821(73)
   К 55

    Кобен, Гарлан     Додому [Текст] : роман / Гарлан Кобен ; [пер. з англ. Олени Венкель]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 315 с. 

Патріку Муру та Рісу Болдвіну було по шість років, коли одного дня вони не повернулися додому. Згорьовані батьки й поліцейські кинули всі сили на пошуки зниклих дітей. Але хлопців так і не знайшли. Через десять років Патрік Мур повертається. Сам. Що зможе розказати хлопець про день викрадення і про те, що відбувалося з ним протягом цього часу? І чи розповість узагалі? Детектив і спортивний агент Майрон Болітар починає розплутувати химерний клубок таємниць десятирічної давнини.
821(73)
   П 37

    Плат, Сильвія     Під скляним ковпаком [Текст] : [роман] / Сильвія Плат ; [пер. з англ. Ольги Любарської]. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 351 с. : іл. 

«Під скляним ковпаком» — єдиний роман американської письменниці Сильвії Плат (1932–1963), знаної насамперед як поетка. У романі, значною мірою автобіографічному, описано досвід молодої жінки, яка намагається подолати великий депресивний розлад (так фахівці ретроспективно класифікують її захворювання). Книжка побачила світ 1963 року, через десять років по часі дії та за кілька тижнів до самогубства Плат. Українською роман видано вперше.
821(470)
   Я 90

    Яхіна, Гузель     Зулейха відкриває очі [Текст] : [роман] / Ґузель Яхіна ; пер. Світлана Андрющенко. - Київ : BOOK CHEF, 2017. - 461 с.  

У 1930-ті роки червоний терор розкуркулення добряче пройшовся нашою землею. Не оминув він і маленького татарського селища. Працьовита і вродлива жінка Зулейха, яка дотримувалася коранічних приписів і в усьому корилася чоловікові, прислужувала злостивій свекрусі, нині гнана червоним терором на край світу, де змушена починати життя знову і брати на себе відповідальність за власну долю і долю щойнонародженого сина.
«Зулейха відкриває очі» — це книга про людську душу, що не скорилася всім зламам, які на неї чатують,і про неймовірну любов, яка розквітає в пекельних муках у забутому Аллахом клаптику тайги десь на Ангарі. 
Кет працює в маркетинговому агентстві. Її життя, яким вона активно ділиться у соціальних мережах, здається таким яскравим і цікавим. Та, на жаль, це лише обгортка, під якою криються фінансові труднощі, сварки з сусідами у тісній квартирі та самотність у величезному чужому місті. Невдовзі Кет зрозуміє, що насправді треба приділяти увагу не дизайнерським прикрасам та стильним речам, яким заздрять друзі в мережі, а коханню. І це кохання вже ось-ось увійде в її життя.
Подробнее на livelib.ru:
https://www.livelib.ru/book/1002672283/about-moe-ne-nadto-doskonale-zhittya-sofi-kin