вівторок, 4 жовтня 2016 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Бегбедер, Ф.      Бесіди нащадка епохи [Текст] / Фредерик Бегбедер. – Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2016. – 288 с.

«Бесіди нащадка епохи» — певною мірою підсумкова книжка для Беґбедера. Зібрані за останні п’ятнадцять років інтерв’ю з такими видатними особистостями, як Умберто Еко, Бернар Франк, Мішель Уельбек, Бернар-Анрі Леві, стають справжнім дзеркалом нашої доби.

Гарді, Т.    Подалі від шаленої юрми [Текст] / Томас Гарді. – Київ: КМ Publishing, 2015. – 448 с.

«Подалі від шаленої юрми» - один з найвідоміших творів англійського письменника Томаса Гарді. Одна жінка і троє дуже різних чоловіків - чим закінчиться ця неймовірна любовна драма? Роман, який 1874 року вперше був анонімно надрукований в часопису «Cornhill Magazine» у кількох номерах з продовженням, одразу отримав неабиякий успіх і ще за життя автора кілька разів перевидавався окремим виданням. А вже 1915 року за романом було знято першу німу кінокартину. Відтоді твір адаптувався для кіно ще чотири рази, а цьогоріч нас чекає нова прем’єра з Кері Малліган у головній ролі.
Грін, Д.  Паперові міста [Текст] / Джон Грін. – Київ: КМ Publishing, 2015. – 320 с.

«Паперові міста» — молодіжний роман американського письменника Джона Ґріна, вперше опублікований видавництвом «Dutton Books» у жовтні 2008 року.
Усе життя Квентин був закоханий у свою дивовижну сусідку — Марго Рот Шпігельман. Тож коли вона, одного дня відчинивши знадвору вікно в його кімнату, прокрадається в його життя, втягуючи в неймовірні пригоди, Квентин не може їй опиратися. Але ніч пригод закінчується, і на другий день у школі Квентин з’ясовує, що загадкова Марго таємничо щезла. А незабаром виявляється, що Марго залишила для нього підказки, і тепер саме він має відшукати дівчину, яку, йому здавалося, він так добре знав...
Грін, Д.  Провина зірок [Текст] / Джон Грін. – Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2016. – 288 с.

«Провина зірок» — молодіжний роман американського письменника Джона Ґріна, вперше опублікований видавництвом «Dutton Books» у січні 2012 року. Історія розповідається від імені 16-річної хворої на рак дівчини Гейзел Грейс Ланкастер, яку батьки змушують відвідувати групу підтримки, де вона згодом зустрічає та закохується у 17-річного Огастаса Вотерса, колишнього баскетболіста з ампутованою кінцівкою.
Сповнений гіркої радості роман Джона Ґріна про життя, смерть і справжню любов завоював серця читачів у всьому світі.
Зузак, М.   Крадійка книжок [Текст] / Маркус Зузак. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2016. – 416.: іл..

Блискучий роман для «юних дорослих» австралійського письменника Зузака є приголомшливим багато в чому. Одна річ – вигадати довгу історію, скажімо, про хлопця, що знайшов драконяче яйце, і зовсім інша – написати велику, болісну сумну, химерно структуровану книгу про нацистську Німеччину, у якій оповідачем є сама Смерть.
The New York Times
Керет, Е.   І раптом стукіт у двері [Текст]: оповідання / Едгар Керет. – Харків: Фоліо, 2016. – 186 с. – (Карта світу).

Едгар Керет – найпопулярніший письменник серед сучасної ізраїльської молоді, сценарист і драматург.
Герої невеликих оповідань, що увійшли до цієї книжки, живуть одночасно в двох світах: реальному і фантасмагоричному. Їхня поведінка інколи здається абсурдною, але водночас вона цілком буденна. У цьому й полягає мистецтво письменника - він використовує гіперболізовані, а то й фантастичні засоби для того, щоб розповісти про повсякденні, часом суто прозаїчні та банальні життєві ситуації.
Кінселла,  С.    Пошуки Одрі [Текст] / Софі Кінселла. –  Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2016. –  320 с.

«Пошуки Одрі» це новий роман для молоді від авторки серії бестселерів про життя «Шопоголика» Софі Кінселли.
Всі ми маємо якісь комплекси та упередження стосовно власного життя. Але із ними варто спробувати боротися, особливо коли поряд є люди, які випромінюють позитив. Так і головна героїня роману, Одрі, боїться вийти з дому без темних окулярів, поки веселий хлопець Лінус не починає своїми дотепними жартами виманювати її з мушлі помилкових звичок та поглядів.
 Тому ви обов’язково будете посміхатися та прагнути кращого разом з Одрі.
Коллінз, С.    Голодні ігри [Текст] / Сюзанна Коллінз. – Київ: Компанія ОСМА, 2015. – 384 с.

На руїнах континенту, колись відомого як Північна Америка, блискучий Капітолій об’єднав дванадцять округів у країну Панем. Щоб тримати підлеглих у покорі, Капітолій вигадав жорстоке реаліті-шоу – Голодні ігри, в яких щороку хлопець і дівчина з кожного округу змушені битися на смерть. Під час святкування Жнив шістнадцятирічна Катніс Евердін і її друг Гейл беруть участь у жеребкуванні – це приречення всіх дітей Панему від дванадцяти до вісімнадцяти років. Кілька років поспіль їм щастило – жереб падав на інших, та чи буде прихильною до них доля і на ці Жнива? Ба гірше: а що як зараз невблаганна рука Капітолія роз’єднає Катніс і Гейла назавжди?
Коллінз, С.    Переспівниця [Текст] / Сюзанна Коллінз. – Київ: Компанія ОСМА, 2015. – 384 с.

"Хай везіння завжди буде на твоєму боці!" — побажали мешканці Округу 12 Катніс Евердін, коли вона вдруге вирушала на Голодні ігри. І їхнє побажання справдилося: Катніс дивом вижила. Але навіть вирвавшись із кількома іншими трибутами з кривавої арени, вона не може почуватися щас-ливою, адже Піта лишився в руках Капітолія, а Округ 12 зрівняли з землею. Панемом прокотилася хвиля повстань, і Катніс нарешті доведеться зробити вибір: померти в рабстві — чи загинути в боротьбі за свободу. Але вона ще навіть не уявляє, що вороги здатні вміло вдавати друзів, а друзі в небезпеці тільки через те, що знайомі з Катніс.
Лапідус, Є.   Шалені гроші [Текст] / Єнс Лапідус. – Харків: Фоліо, 2016. – 607 с. – (Карта світу)

Єнс Лапідус  — успішний адвокат із Стокгольма, який після виходу у 2006 році роману «Шалені гроші», створеного на основі реальних кримінальних справ, прокинувся знаменитим письменником. Ця книга одразу ж стала світовим бестселером, її перекладено 26 мовами. 2010 року твір було екранізовано. Єнса Лапідуса називають новим Стіґом Ларссоном. Сам автор іменує свою творчість «стокгольмським нуаром» — гламурною чорнухою. Він щиро приправляє сірі шведські будні кров’ю, наркотою, бійками, погонями та іншими атрибутами голлівудських блокбастерів. У романі три головних герої: ЮВе — псевдомажор, що вчиться на юриста, Мрадо — сербський гангстер, що їздить на розбірки з «вовками» й «ангелами пекла», і чилієць Хорхе, що сів за торгівлю кокаїном і планує втечу із зони. Шляхи їх урешті-решт перетинаються…
Лі, Г.   Іди, вартового постав [Текст] / Гарпер Лі. – Київ: Видавнича група КМ-БУКС, 2016, - 288 с.

Минуло понад півстоліття після шаленого успіху роману «Вбити пересмішника», коли в архівах видавництва, яке опублікувало начебто єдиний роман Гарпер Лі, відшукався манускрипт «Іди, вартового постав». Ті самі герої, тільки старші на двадцять років, нарешті розкриють таємниці, які так і лишилися за лаштунками «Вбити пересмішника». Відомий на весь світ роман Гарпер Лі "Вбити пересмішника" був написаний пізніше, ніж його продовження "Іди, вартового постав".  Сенсацією стало те, що роман "Іди, вартового постав" ледь не 60 років чекав на свій час бути надрукованим.
Пахор, Б.    Важка весна [Текст] / Борис Пахор. – Харків: Фоліо, 2016. – 283 с. – (Карта світу)

Борис Пахор — сучасний словенський письменник, лауреат престижних літературних премій, представник словенської меншини в Італії. У творах Пахора спогади про життя в'язнів фашистських концтаборів переплітаються з філософськими роздумами про світ і споконвічні людські цінності.
Роман письменника «Важка весна» вийшов друком у 1978 році, його перекладено французькою, німецькою, англійською, італійською мовами. Радко Субан, словенець із Трієста, навесні 1945 року прибуває до санаторію для хворих на сухоти в передмісті Парижа. Позаду — важкі часи гоніння на словенців у фашистській Італії, робота санітаром у німецькому таборі смерті, попереду — лікування в санаторії, повернення до мирного життя. Буяння французької весни, вирування звільненого Парижа та цілюща природа його околиць стають не лише транзитною зупинкою на шляху повернення додому, а й рятівним містком між смертю та життям, подолати відстань між якими наснагу дають весна та кохання...
Рот, В.   Дивергент. Нескорена [Текст] / Вероніка Рот. – Київ: Компанія ОСМА, 2015. – 384 с.

В Чикаго далекого майбутнього все не так, як сьогодні. Шістнадцятирічна Беатрис стоїть перед вибором: вона має приєднатися до однієї з п’ятьох наперед визначених фракцій, що й вирішить її долю до кінця життя. Але рішення виявляється не таким простим, адже Беатрис не така, як усі, й у наперед визначені рамки вона не пасує. Та й світ, у якому вона живе, схоже, не такий уже й ідеальний.