вівторок, 29 травня 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(73)
   Б 41

    Бейті, Пол     Запроданець [Текст] : [роман] / Пол Бейті ; [пер. з англ. Наталії Ференс]. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 318 с. 

Лауреат Букерівської премії Пол Бейті, чорношкірий мешканець Лос-Анджелеса, все життя ріс з усвідомленням власної чорноти, про яку важко забути в Америці навіть у часи чорношкірого президента. У своєму новому гостросатиричному романі, який за два роки з дня виходу зібрав цілу низку престижних нагород, автор кидає виклик священним принципам Конституції США: його чорношкірий герой вирішує відновити у рідному Діккенсі давно забуту сегрегацію, та зробить найскладнійший крок, який тільки можна уявити: відродить у рідному місті рабство.
 821(73)
   В 26
    Вейр, Енді     Артеміда [Текст] : [роман] / Енді Вейр ; пер. з англ. Дмитра Кушніра. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 399 с.

Джаз Башара — злочинниця. Принаймні, певною мірою. Життя на Артеміді — першому місті на Місяці — легке лише для туристів і мільярдерів-диваків. Тож епізодичну контрабанду безневинних товарів можна не брати до уваги, чи не так? А надто коли тобі треба повернути борг, а зарплатні носія ледь вистачає на оренду житла… Усе змінюється, коли у Джаз з’являється можливість скоїти ідеальний злочин. Відмовитися важко:їй пропонують за це гарні гроші. Дівчині доводиться здійснити неможливе, але проблеми тільки починаються. З’ясовується, що вона втрутилася у змову, мета якої — встановити контроль над усією Артемідою. І тепер її єдина надія на порятунок — ризикнути ще більше, аніж першого разу.
 821(73)
   К 55
    Кобен, Гарлан     Додому [Текст] : роман / Гарлан Кобен ; [пер. з англ. Олени Венкель]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 315 с.

Патріку Муру й Рісу Болдвіну було по шість років, коли одного дня вони не повернулися додому. Згорьовані батьки та поліцейські кинули всі сили на пошуки зниклих дітей. Але хлопців так і не знайшли… Батькам довелося прийняти жахливий тягар утрати і припинити пошуки. Через десять років Патрік Мур повертається. Сам. Що зможе розказати хлопець про день викрадення і про те, що відбувалося з ним протягом цього часу? І чи розповість узагалі?
Детектив і спортивний агент Майрон Болітар починає розплутувати химерний клубок таємниць десятирічної давнини. Чи вдасться йому вийти на слід викрадачів та повернути Ріса Болдвіна додому?
821(477)
   К 82
    Кривенко, Марія     Дорога опівдні [Текст] : роман / Марія Кривенко. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 348 с.

Дилогія Марії Кривенко — переплетіння жіночих доль, історії наших сучасниць, що балансують між прозою буденного життя та намаганнями знайти себе, творити і кохати. Народжені в радянський час, вони шукають і знаходять способи розкритися, «відпустити себе», віддатися почуттям і відчуттям. Чи це напружена історія про долі двох рідних сестер, «мамину дочку» і «татову дочку» з роману «Тінь», а чи монолог жінки, яку поглинула пристрасть до священика з роману-реконструкції «Дорога опівдні» — перед читачами розгортається відверта, емоційна та чуттєва оповідь.
821(73)
   Л 73
    Локгарт, Емілі     Щира шахрайка [Текст] : роман / Е. Локгарт ; [пер. з англ. Юлії Підгорної]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 216 с.

Джул Вест Вільямс — вісімнадцятирічна сирота. Воліючи бути схожою на супергероїв із улюблених коміксів, вона навчилася майстерно копіювати чужі голоси й акценти, вправно битися й наслідувати зовнішність інших людей, буквально перевтілюючись у них. Несподівано Джул знайомиться із заможним подружжям Соколофф, яке просить дівчину відшукати їхню доньку-багатійку Імоджен, що покинула навчання й відпочиває на острові Мартас-Він’ярд. Джул та Імоджен стають подругами, і перша починає буквально перетворюватися на Іммі. У своєму прагненні бути кимось іншим дівчина заходить надто далеко. Тепер вона може назавжди втрати себе. А може, вона цього й прагне?. 
821(410)
   Ч-15
    Чайлд, Лі     Вечірня школа [Текст] : роман / Лі Чайлд ; [пер. з англ. Дар'ї Островської]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 349 с.

До відділення джихадистів у Гамбургу завітав несподіваний гість — саудівський кур’єр, який шукає притулку, поки чекає зустрічі з невідомими людьми. Агент ЦРУ, що працює під таємним прикриттям, почув, як кур’єру шепочуть: «Америка хоче сотню мільйонів доларів…» За що? Чи за кого? Блискучий військовий Джек Річер та двоє його нових друзів — першокласний агент ФБР і провідний аналітик ЦРУ — повинні знайти цього американця. Річер звертається до найкращого солдата, з яким він будь-коли мав справу, — сержанта Френсіса Ніґлі. Їхні пошуки просуваються не так, як було заплановано, але головне — результат. Якщо вони не знайдуть цю людину, світ постраждає від тероризму… Жорсткий, але справедливий Джек Річер — найкрутіший персонаж із книжкової серії, яка нині продовжується. 
Підготувала: Петруняк Я. Д.

Неперевершені романи від королеви детективу!

Аґату Крісті знають у всьому світі як королеву детективу. Продано близько мільярда примірників її творів англійською мовою, ще один мільярд — у перекладі 100 іноземними мовами. Вона — найпопулярніший автор усіх часів. За кількістю перевидань її книжки поступаються лише Біблії та творам Шекспіра. 
Я пропоную, Вашій увазі перевидання відомих романів Агати Крісті українською мовою, що надійшли до фондів Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

 821(410)
   К 82

    Крісті, Агата  І не лишилось жодного [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. Надії Хаєцької]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 283 с. 
Десятеро незнайомців опинилися на далекому Солдатському острові: усі отримали дивне запрошення приїхати сюди, до розкішного будинку. Однак поки вони не розуміють, хто і для чого їх викликав… Згодом починається жахіття: хтось жорстоко й вигадливо вбиває гостей, а зі столу, на якому стояло рівно десять порцелянових статуеток, перед кожним убивством зникає одна… Як ця моторошна історія пов’язана із дитячою лічилкою? І, головне, хто наступний? 
Роман «І не лишилось жодного» було екранізовано безліч разів, зокрема відомим є двосерійний фільм «Десять негренят».




 

821(410)
   К 82

    Крісті, Агата     Карибська таємниця [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкун]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 250 с. 

Невже начебто природна смерть докучливого старого на екзотичному курорті — лише репетиція наступних убивств? Міс Марпл упевнена, що так! «Скелет у шафі» є в кожного, тож леді-детективу знадобиться неабияка сміливість, щоб вистежити злочинця, яким може виявитися будь-хто. 




821(410)
   К 82

    Крісті, Агата     Кишеня, повна жита [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкун]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 283 с. 

Отруєно відомого бізнесмена! Підозра відразу ж падає на основну спадкоємицю — його молоду дружину. Але незабаром її спіткала та сама доля, а злочинець уже зробив свій наступний крок: убито служницю. Серед речей цієї бідолашної знайшли любовні листи, та дівчина листувалася не тільки з коханим. Вона регулярно відписувала міс Марпл, яку вважала своєю наставницею. Цього разу леді-детектив розгадуватиме таємницю, від якої кров холоне в жилах… 


 821(410)
   К 82

    Крісті, Агата    Поїзд о 4:50 з Педдінгтона [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкун]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 283 с.  

Немає тіла — немає вбивства. А старенькій леді, яка начебто побачила злочин з вікна потяга, певно, примарилося. Але міс Марпл надто добре знає свою приятельку, щоб із цим погодитись і сидіти склавши руки. І ось уже тіло знайдене в респектабельному, хоча й занедбаному англійському маєтку. Залишається встановити особу жертви та її ката. Самому Скотленд-Ярду тут не впоратись. Навіть міс Марпл знадобиться допомога друзів… 


821(410)
   К 82

    Крісті, Агата     Свідок обвинувачення та інші історії [Текст] / Агата Крісті ; [пер. з англ. Надії Хаєцької]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 282 с. 

До відомого адвоката звертається чоловік на ім’я Леонард Воул, якого звинувачують у вбивстві однієї літньої пані. Чоловік клянеться, що нікого не вбивав. Але стає відомо, що Леонардо мав гарні стосунки з загиблою, часто бував у неї вдома. За заповітом жінки Леонардо мав отримати майже все її майно. А це серйозний мотив для вбивства. Під час судового слухання дружина Воула раптово починає свідчити проти чоловіка… Але навіщо, якщо вона знає, що Воул невинний? («Свідок обвинувачення»).
Також до книги увійшли оповідання «Нещасний випадок», «Четвертий чоловік», «Таємниця блакитної вази», «Таємниця іспанської шалі», «Котедж солов’їв», «Червоний сигнал», «Другий гонг», «Пісенька про шість пенсів», «S.O.S», «Коли існує заповіт…» та «Пуаро та таємниця регати». 


821(410)
   К 82

    Крісті, Агата     Тріснуло дзеркало [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкун]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 283 с. 

Міс Марпл розслідуватиме злочин за злочином! Урочистий прийом у відомої акторки Марини Ґреґ вилився у трагедію: палку шанувальницю зірки вбила отрута. Смертоносним виявився коктейль, яким сама Марина поступилася жінці замість пролитого! Якщо мішенню була Ґреґ, то чому не вона стала наступною жертвою?



821(410)
   К 82

    Крісті, Агата     Убивство в будинку вікарія [Текст] : роман / Агата Крісті ; [пер. з англ. В. Шовкун]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 283 с. 

Багато хто в селі бажав смерті церковному старості, полковнику Протеро, і якось його застрелили просто в будинку вікарія, залишивши на столі годинник, що зупинився, і недописаний лист до господаря маєтку. Двері оселі були навстіж розчинені, тож під підозрою всі, аж доки вбивця сам не приходить до поліції. Хтось інший, але тільки не досвідчена міс Марпл, повірив би, що злочин отак легко розкрити. Тим паче, що у вбивстві зізнається ще одна особа… 


Підготувала: Петруняк Я. Д.