понеділок, 9 жовтня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

  П'ять зірок [Текст] : [оповідання]. Кн. 1. Калейдоскоп життя / Д. Корній [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 319 с.

Оповідання п’яти уже відомих читачам українських авторів, написані ними в різні роки, не поєднані спільною темою. Вони показують багатогранність нашого життя, а також багатогранність таланту авторів збірки. В оповіданнях є радість і сум, іронія і жарт, кохання і непрості життєві ситуації, є чоловіки, жінки, діти, тварини, фантазії автора, вигадані істоти, проза життя і високі переживання. В них багато людської мудрості, ненав’язливої і ліричної. Але немає безвиході, навіть коли сльози навертаються на очі.
Ця збірка — про наше життя, яке триває і дуже залежить від нашого з вами ставлення до світу, до людей, до самих себе.
П'ять зірок [Текст] : [оповідання]. Кн. 3. Мить краси і небо серця / Р. Іваничук [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2016. - 302 с.

Нова збірка оповідань п'яти уже знайомих читачам українських авторів, нагадує танцювальний батл: кожен по черзі опиняється у центрі уваги, в колі, сам-один - і показує, на що здатний. Діапазон можливостей - від майстра багаторічного літературного марафону, який не збавляє робочого темпу, тримає рівень письма та підохочує молодших своїм юнацьким завзяттям - і до перспективного автора-початківця з досвідом учасника теперішньої війни, його ім'я читач якщо й не чув, то відтепер уже й не забуде. П'ятірка різнопланових авторів пропонує читачам свою малу прозу, написану в різний час: і багато років тому, і щойно тепер, спеціально для цієї збірки… Різні стилі, різні жанри, різна енергетична насиченість творів.  
П'ять зірок [Текст]. Кн. 5. Придивитись до життя / Ю. Логвин [та ін.]. - Київ : КМ-БУКС, 2017. - 319 с.

П’ята книга серії «П’ять зірок» «Придивитись до життя» дотримується принципів, заявлених у попередніх збірках — під одною обкладинкою зібрані оповідання п’яти авторів, уже відомих читачу, «зірок» різної величини. Це свого роду енциклопедія нашого життя, а також зріз сучасної української літератури, де представлені і її корифеї, як Юрій Логвин, так і творча молодь, як Остап Соколюк.
Автори не обмежені жанрово і тематично, надані ними твори написані в різні роки, і широта тем, охоплених в цих оповіданнях, вражає. Історія і географія зібраних під однією обкладинкою оповідань також не залишать читачів байдужими, як і майстерність авторів, кожен з яких пропустив нашу дійсність через призму власного її сприйняття.  
Тогіас, Майкл Дж.     Проти шторму [Текст] / Майкл Дж.Тогіас, Кейсі Шерман ; пер. з англ. Анастасії Дудченко. - Київ : Наш формат, 2016. - 266 с.  

На початку минулого століття на східне узбережжя США налетів страшний шторм. Два танкери опинилися у пастці, а життя людей на бортах – під загрозою. Берегова охорона героїчно вирушає на порятунок на невеликих човнах.
Порятунок кораблів «Пендлтона» та «Мерсера» до цих пір залишається найбільшими рятувальними операціями за участю маленьких катерів та човнів за всю історію мореплавання США. Історія, описана у книзі, подарує читачеві цілу гамму почуттів: небезпеку, кохання, тривоги, очікування та перемоги. 
Янагігара, Ганья     Маленьке життя [Текст] : [роман] / Ганья Янагігара ; пер. з англ. Анжели. Асман. - Київ : КМБУКС, 2017. - 877 с.

Четверо колишніх однокласників переїжджають до Нью-Йорка й там відшукують власний шлях у житті. Життя їх шмагає, носить по хвилях, а тримаються друзі на плаву тільки завдяки дружбі і прагненням. Минають десятиліття, стосунки поглиблюються, затьмарюються, приправляються пристрастю, успіхом і гордістю. Та всі розуміють,що найбільшою проблемою є Джуд, дуже талановитий юрист і страшенно безталанний чоловік, його розум і тіло пошматувало важке дитинство, його переслідують страхи і травми, які він ніколи не зможе подолати, і саме вони назавжди визначають його життя.

Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д. 

Немає коментарів:

Дописати коментар