понеділок, 20 листопада 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Ашер, Джей     Сяйво [Текст] : [роман] / Джей Ашер ; пер. з англ. Ірини Ємельянової. - Київ : КМБУКС, 2017. - 287 с. 
Родина Сьєрри має ялинкову ферму в Каліфорнії. Щороку напередодні Різдвяних свят безтурботне життя дівчини поруч із кращими подругами в Орегоні переривається переїздом до Каліфорнії, де вони з батьками впорядковують ялинковий базар і продають ялинки. 
У Сьєрри ніби два різні життя: одне — в Орегоні, інше — у Каліфорнії на Різдвяні свята. Коли вона живе в одному з них, то завжди сумує за друзями з іншого. 
Так було щороку, доки Сьєрра не зустріла Калеба, і вони перевернули світ одне одного.
Чарівні й ніжні стосунки Сьєрри та Калеба мають припасти до смаку читачам, які прагнуть зимової романтики: такої затишної і знайомої, як червоно-зелені льодяники й імбирне печиво на свята.
Браун, Елінор      Світло Парижа [Текст] : роман / Елінор Браун ; [пер. з англ. Т. Мухамедшиної] . - Харків : Фабула, 2017. - 381 с.

Роман «Світло Парижа», опублікований в США 2016 року, заслужено став бестселером, підкоривши не тільки читачів, але і критиків. Це історія про те, як непросто стати самим собою і яка це насолода — знех­тувати всіма умовностями, що відокремлюють нас від мрії. Дві історії — нашої сучасниці Мадлен і її бабусі, яка ще в 20-х роках, в «епоху джазу», здійснила романтичну подорож до Парижа, тісно переплітаються, знову і знову нагадуючи, що жити варто тільки на власних умовах, підкоряючись лише поклику серця і душі.
Делілло, Дон.     Зеро К [Текст] : роман / Дон Делілло ; [пер. з англ. М. Нестелєєва]. - Харків : Фабула, 2017. - 302 с.

Головний герой нового роману Дона Делілло мільярдер Росс Лок­гарт — основний інвестор віддаленого і таємничого поселення, де смерть вишукано контролюють, а тіла консервують до майбутніх часів. Здоров’я його дружини Артис стрімко занепадає. Син Росса Джефф приєднується до Росса й Артис у поселенні, щоб попрощатися з нею, коли відмовить її тіло. Росс теж відчуває глибоку потребу увійти в інший вимір і прокинутися в новому світі. Натомість його син прагне жити й відчувати «мішанину подивів нашого часу тут, на землі». 
Чудовий, щирий роман одного з найвидатніших письменників нашого часу. «Зеро К» — справжня ода мові й людяності, роздум про смерть та обійми життя.
Луценко, З. В.     Маринчина лялька [Текст] : [роман] / Зіна Луценко. - Харків : Фоліо, 2016. - 312 с.

Минав останній рік війни, коли Маринка народила наймолодшу свою дитину. Її чоловік у цей час помер у шпиталі біля Кенігсберга. Але для Миросі це був початок її життя. Країна, у якій вона жила, також тільки починала відроджуватися після розрухи... 
Неймовірно захоплива історія, що продовжує розповідь про долю героїв роману «Необдумана Міловиця». 
Луценко, З. В.     Свята Марійка [Текст] : [оповідання, роман у новелах] / Зіна Луценко. - Харків : Фоліо, 2016. - 408 с.

Скільки б не писали — та кожна жіноча доля неповторна. Хтось, як та Марійка, покірно терпить знущання чоловіка, бо так само терпіла мама. Надежда не мириться із роллю жертви — і виростає над собою. Параска доводить, що не ім’я красить людину, а навпаки. Христі довелося пережити найстрашнішу зраду, але вона знайшла в собі сили відродитися і стати щасливою... Історії, списані із реального життя…

Талан, С. О.     Спокута [Текст] : роман / Світлана Талан. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 300 с.

Що робити, коли життєва стежина веде нас до труднощів та незгод? Як їх долати? Як витримати баланс і пережити негаразди? Ця книга — про найдорожчих, про найрідніших, про найближчих — сім’ю. Вчинки наших батьків і дідів мають безпосередній вплив на наше сьогоднішнє життя. Часто діти несуть хрест заміть своїх батьків і, опиняючись у скрутних ситуаціях, змушені спокутувати гріхи рідних. Книга про сімейні зв’язки, складні взаємини, переплетіння доль, надію на краще майбутнє і силу любові. 

Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д.

Немає коментарів:

Дописати коментар