понеділок, 14 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Гнатко, Д.     Душа окаянна [Текст] : роман / Дарина Гнатко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 285 с. 

Нова книга Дарини Гнатко — авторки роману «Катерина», дипломанта Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова», та «Проклятої краси» — зворушливих жіночих історій на тлі драматичних історичних подій.

Початок ХІХ століття. Більша частина українських земель, здавалося, назавжди опинилася під владою російського імператора Петра Першого… Попівську доньку Марту, яка всупереч батьковій волі согрішила з безрідним наймитом, змусять позбавитися дитини та віддадуть силою у дружини старому полковнику. За таке не дочекається чоловік від неї вірності! Але про зради направо і наліво забула Марта, лишень побачила полковникового сина Андрія. А той і собі покохав горду красуню… Та старий Мирон не відпустить дружину на волю навіть заради сина. Їх обох проводжатиме Марта з гетьманським військом, коли розпочнеться війна. Непрості випробування чекають на закоханих, що пройдуть зі своїм гетьманом Мазепою увесь героїчний шлях — від славних перемог до трагічного спалення Батурина і Полтавської битви. Та жіноче серце бажатиме лише одного — уберегти свого коханого… 
 Гурницька, Н.        Мелодія кави в тональності сподівання [Текст] : роман / Н. Гурницька. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 250 с.

Чарівна львів’янка і талановита письменниця, Наталія Гурницька своїм дебютним романом «Мелодія кави у тональності кардамону» довела, що ніжний і витончений, як старовинне мереживо, український жіночий роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках. Один із лідерів за популярністю в Україні 2014 року за рейтингом газети «Факти», він вимагав продовження. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила і кохала серед кам’яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності — тональності сподівання… 
Жадан, С.     Тамплієри [Текст] : нові вірші, 2015-2016 / Сергій Жадан ; іл. Олександр Ройтбурд. - Чернівці : Meridian Czernowitz, 2016. - 117 с.

Нова книжка українського поета номер один. «Нові вірші 2015-2016». Ілюстрації Олександра Ройтбурда. Багато приємних подій в межах однієї тільки обкладинки.
І ось вони повертаються з війни, на яку багатьох їх покликали, і помічають, що війна насправді тривала лише для них. І що відповідати за неї тепер доведеться лише їм. І прірва між їхньою відповідальністю та їхньою війною заповнена запеклістю й злістю, але також і вірою та наполегливістю. І подолати цю прірву може лише той, хто пам’ятає, з чого все почалося. А головне — знає, чим усе має закінчитися. 
«Тамплієри» — 39 віршів про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, про любов, від якої ніхто не може відмовитися, та надію, на якій усе тримається.
Сергій Жадан

Знедолені? Нездоланні! [Текст] : історії переселенців. [Кн. 2] / [Ін-т демократії ім. Пилипа Орлика ; ред.- упоряд. С. Єременко]. - Київ : [б. в.], 2017. - 167 с. : фот. 

Друга книжка збірки «Знедолені? Нездоланні!» розповідає про переселенців, а то й про цілі сім’ї, які через війну мусили починати життя з нуля в інших містах і селах України. Досвід цих мужніх людей свідчить, що здобути знання, досягти успіху в новій справі, вийти переможцем за несприятливих обставин можна! Не просто вижити, а стати корисним родині та суспільству будь-де і в будь-якому віці – це реально, треба лише прагнути й подолати страх. Свої життєві труднощі наші герої відмовляються вважати безвихіддю. Завдяки випробуванням вони переоцінили й свої потреби, і можливі ресурси, й власні сили.
У пропонованих читачеві нарисах ідеться про те, як різні за фахом, віком, національністю люди з Донеччини, Луганщини та Криму «вростають» у місцеві громади, працюють задля добробуту України, вірять у перемогу. І стають прикладом нездоланності для тих, хто зневірився. 

Немає коментарів:

Дописати коментар