вівторок, 14 жовтня 2014 р.

Як лікувати застуду?

Коли ми стикаємося з застудою, далеко не завжди ми готові зайнятися серйозним лікуванням. Але в питанні швидкого лікування від застуди дуже важливі будь-які дрібниці: наскільки ми фізично активні, як одягаємося, скільки спимо. Тож дуже важливо, що ми п'ємо.
Спочатку варто сказати про напої, від яких варто утриматися на час хвороби.
Міцний чай або каву краще не пити. Ці продукти містять кофеїн і роблять сильний тонізуючий ефект, що викликає прискорене серцебиття.
Також не варто вживати газовані напої, через пухирців газу дряпаючих горло. При застуді це може викликати додатковий запальний ефект.
Варто звернути увагу на чай з малиною. Це дійсно хороший спосіб знизити жар і запалення. Але треба знати, що малина впливає на серце. Також не можна вживати малину спільно з  аспірином, можливий побічний ефект у вигляді слабкості, нудоти, запаморочення.
Ось какао не містить ніяких протипоказань і навіть допоможе вам при застуді. Речовини, що містяться в какао-бобах, відмінно пригнічують кашель. А в поєднанні з молоком какао значно полегшить роботу вашого горла.  Дуже корисні відвари з ромашкою, чебрецем, шавлією. Вони володіють сильним протизапальним ефектом.
Хорошим напоєм при застуді є кисіль. Чорничний або журавлинний кисіль містить вітамін С і антиоксиданти допоможе в боротьбі з хворобою. Також кисіль обволікає слизову і пом'якшує негативний ефект ліків. З тієї ж журавлини або чорної смородини можна зварити морс. Кислі морси знизять лихоманку.

Немає коментарів:

Дописати коментар