вівторок, 27 жовтня 2015 р.

10 книг, які допоможуть позбутися осінньої депресії

Осінь прийшла не лише з дощем та холодом, а й сумним настроєм та бажанням тепла і любові. Щоб трішки розвіяти цю осінню меланхолію пропонуємо 10 книг, які допоможуть відволіктися від похмурої погоди за вікном.
 
1. «Ліки від меланхолії» Рея Бредбері  - збірка різних оповідань, які об`єднує одна думка: як би погано не було, завжди має бути місце для надії та дива. 
 
2. «Троє у човні (не кажучи про пса!)» Джерома Клапка Джерома – гумористична повість, написана понад 125 років тому, і досі викликає посмішку на обличчях читачів, тому обов`язково покращить Вам настрій осіннього дня. 

3. Ще один комедійний твір – усім відомий роман  Іллі Ільфа та Євгена Петрова «12 стільців». А щоб підсилити ефект, подивіться екранізацію книги :)

4. «Мандрівний замок Хаула» Діани Вінн Джонс – класична, але неймовірно дотепна казка про диво, яке чекає на кожного з нас, і часто у найбільш несподіваний момент.
 
5. «7 таємниць успіху. Історія надії» Річарда Вебстера – книга, передовсім, про віру в себе та в людей навколо. Це свого роду порадник, який навчать бачити у всьому хороше, добірка правил, які можуть радикально змінити ваше життя.
 
6. «Правила виноробів» Джона Ірвінга – історія постійних змін, коли замість однієї життєвої платформи з`являється інша, коли щоразу змінюється оточення та люди, а смуток чергується з радістю. Історія, яка показує: не все нове – погане, а після дощу завжди з`являється сонце.
 
7. Еміс Кінґслі подарував світові чудовий роман «Щасливчик Джим». Головний герой має мрію, і щоб її досягти, мусить миритися з рутиною роботою. Але все змінюється того дня, коли він зустрічає дівчину...
 
8. Елізабет Ґілберт здобула світову славу завдяки роману «Їсти, молитися, кохати» - історії про те, як знаходити радість у дрібницях, коли здається, що життя ось-ось закінчиться, як не втрачати надію та як розірвати рутинне коло і насолоджуватися життям на повну силу.
 
9. «Вафельне серце» - твір із дивною назвою, написаний норвезькою письменницею Марією Парр, розповідає історію двох дітей, абсолютно протилежних за характером – непосидючої Лени та спокійного Трілле. Вони разом граються, потрапляють у різні пригоди, вдають із себе вуличних музикантів, будуть Ноїв ковчег та із задоволенням їдять вафлі. Вони – друзі-нерозлийвода, до поки все не змінюється. Що переможе: драма чи дружба? 
 
10. Марк Леві у своєму творі «Кожен хоче кохати» показав – коли нічого не залишається, потрібно шукати кохання. І все у вас буде добре :)

Немає коментарів:

Дописати коментар