четвер, 30 листопада 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Геращенко, Олексій     Лише секунда [Текст] : роман / Олексій Геращенко. - Львів : Кальварія, 2015. - 245 с. 

Це — роман про вибір, про самотність людини у великому місті, про переоцінку цінностей, про тонку межу між любов’ю та відразою, життям та смертю.
Що станеться, якщо раптом ти знайдеш щоденник, в якому описані життя й думки, схожі на твої як дві краплі? Це насправді твій щоденник і твоє власне життя? Те, що ти сам обрав, чи лише прожив за намальованим наперед сценарієм?
Андрій шукає відповіді на запитання, які він колись залишив на майбутнє. І вони нібито вже й забулися, загубилися, проте раптом випурхнули з глибин пам’яті, і вже не можна робити вигляд, що їх немає. Ти робиш вибір сам — щодня, щохвилини, щосекунди.
Це роман про твоє життя.
Єшкілєв, В. Л.     Місто термітів [Текст] / Володимир Єшкілєв. - Харків : Фабула, 2016. - 345 с. 

«Місто термітів»  — збірка краєзнавчих апокрифів, оповідань та уривків із нового фантастичного роману «Фаренго» — Володимир Єшкілєв перевтілюється в юного розенкрейцера Северина Уліса Солтиса, мовить від імені сивобородого талмудиста Шимона Бар Йохая і діє під личиною імператорських шпигунів Сунь Дунпо і Чень Шидао зі старокитайської історії.
Загалом більшість текстів, що складають цю книжку, — це своєрідна Книга українського масона, чи пак спроба розглянути традиції вільних мулярів у мерехтінні місцевих легенд. Так само — це сакральна географія і метафізичне краєзнавство Галичини в історично-міфологічному контексті,  тобто ще за часу, коли «міськком партії твердо визначив, що вампірів бути не може, бо вовкулаки і марксизм-ленінізм є несумісними».
 Іванюк, О.    АМОР[Т]Е [Текст] : роман / Олександра Іванюк. - Чернівці : Книги - XXI, 2017. - 431 с.

Роман Олександри Іванюк «АМОР[Т]Е» побудовано на реальних подіях, головними героями яких є італійка Франческа Леонарді та донецький вчитель історії, громадський активіст, доброволець батальйону «Дніпро-1» Юрій Матущак, який загинув в «Іловайському котлі».
Франческа приїхала до Донецька вдосконалювати свої знання з російської мови та викладати італійську. Знайомство з Юрієм цілковито змінює не лише її ставлення до Донецька як до міста винятково депресивного, а й перевертає уявлення іноземки про українську історію. Юрій відкриває Франчесці Донецьк український. І разом з тим, Франчесці відкривається таїна справжнього, сильного почуття.
Литовченко, Т.     Принц України [Текст] : [іст. детектив] / Тимур і Олена Литовченко. - Харків : Фоліо, 2017. - 315 с. 


23 лютого 1957 року в Кремлі святкували не тільки День Радянської армії та Військово-морського флоту -  політична  еліта СРСР  мала значно більш ґрунтовний привід для святкування: адже цього дня в Лондоні за загадкових обставин помер гетьман у вигнанні Данило Скоропадський, син гетьмана Павла Скоропадського. Особливо з  цього радів радянський генсек Микита Хрущов. По-перше, тому, що ніяких гетьманів в Україні більш ніколи не буде, а по-друге -  шлях до укладання повномасштабної торговельно-економічної угоди з Великою Британією відтепер був відкритий. То хто ж такий був Данило Скоропадський? Ще будучи зовсім малим, він опинився з родиною на чужині. Проте мрії про незалежну Україну, яку хлопець, хоча й не довго, встиг відчути й побачити зблизька, ніколи його не полишали. Слідуючи заповіту батька, Данило Скоропадський усе своє подальше життя присвятив служінню в ім'я України, був палким патріотом і свято вірив у свій народ. Авторитет гетьманича серед української діаспори був надзвичайно високим, і його, безперечно, можна назвати одним із лідерів українського руху в еміграції. Отже значення цієї людини для українців, що жили за кордоном, важко переоцінити.
 Що ж все-таки сталося 60 років тому?..
Матіяш, Д.     Дорога святого Якова [Текст] / Дзвінка Матіяш. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 220 с.

Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова — це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра — Кінця Землі. Це унікальний досвід, який авторка книжки переживає разом зі своїм чоловіком. Стан перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн, що вирішили пройти Каміно, історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому, — про все це можна прочитати у книжці «Дорога святого Якова».
Постоловський, С. Р.    Ворог, або Гнів Божий [Текст] : [роман] / Сергій Постоловський. - Харків : Фоліо, 2016. - 346 с.  

«Ворог, або Гнів Божий» — це історія «українського Моссаду», ліквідаційної групи, сформованої виключно з однією метою — помститися агресору та загарбнику за його злочини проти українського народу.
Вони вірять у те, що кожен за свої гріхи має бути покараний. Кожен у цьому світі повинен відповідати, тому що безкарність породжує вседозволеність. Не сподіваючись на владу, на західних партнерів, на сусідів і друзів, вони беруть справу до своїх рук.
Складаються списки, знаходяться кошти, йде перевірка та вербування людей, формуються агентурні мережі, розробляються операції та стратегії. Але зосереджуються вони на головному — на ворогу, що засів за кремлівськими стінами, та навіть не розуміють, що й самі виявилися розмінною картою у великій геополітичній битві.
Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д. 

Немає коментарів:

Дописати коментар