четвер, 3 травня 2018 р.

Коли потрібно відмовитися від операцій на очах?

Патології зору і органів, що відповідають за його нормальний рівень, лякають багатьох. Погано бачити не особливо приємно: предмети навколо набувають нечіткі обриси, розрізняти обличчя людей на вулиці стає складніше, а заняття по типу перегляді фільмів і походу в тир стають справжніми тортурами.
Існують різні способи корекції зору. Найбільш популярними є окуляри й контактні лінзи, але вони не рятують від проблеми, а тільки роблять її менш відчутною, дозволяючи людині бачити.
Є й інший спосіб вирішення ситуації - операція з відновлення зору. Залежно від патології, це може бути лазерна корекція, операція з видалення катаракти, хірургія глаукоми та інші операції. Але важливо знати, що жодну з них не варто робити, якщо у вас є протипоказання до проведення хірургічного втручання.
Заборонити проводити оперативне втручання можуть такі чинники:
  1. Прогресуюча короткозорість або далекозорість. Для корекції зору потрібно, щоб його рівень був стабільним. Інакше результати операції можуть не затриматися надовго.
  2. Вагітність і лактація. Гормональні скачки, що спостерігаються в цей період у матері є протипоказанням для проведення хірургії очей. Крім того, під час пологів жінка переносить вкрай висока напруга, від якого варто утриматися в найближчі після операції місяці.
  3. Інфекційні захворювання органів зору. Операція - втручання в організм. Через надрізи, вироблені під час хірургії, інфекція знайде шлях всередину організму. Крім того, вона може привести до ускладнень після операції.
Яким би не було задумане оперативне втручання, його не можна проводити, якщо є ризики ускладнень і висока ймовірність невдалого результату. Наведений список забороняють факторів - тільки деякі з усіх речі, які змусять відкласти операцію. Детальніше про них розповість офтальмолог, без консультації якого ви не зможете зробити жодну операцію.

Немає коментарів:

Дописати коментар