четвер, 12 вересня 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г.Короленка


Бюссі, Мішель.     Чорні водяні лілії: роман / Мішель Бюссі ; [пер. з фр. В. Барської]. - Харків : Vivat, 2019. – 397с.

       У Живерні, улюбленому містечку Клода Моне, зазвичай тихому і спокійному, сталося вбивство… В основі сюжету — життя трьох жінок: дівчинки-художниці, молодої чарівної вчительки й старенької пані, яка бачить і знає все. Усі троє геть різні, проте їх об’єднує одна таємниця: вони мріють назавжди поїхати звідси. Та чи так легко покинути свою золоту клітку? До того ж містечком ширяться чутки про викрадені картини Моне, серед яких нібито має бути відоме полотно — «Водяні лілії» в чорних тонах. І на тлі всього цього вирує руйнівна пристрасть…


Гаврош, Олександр. Донос: роман / Олександр Гаврош. - Київ : Академія, 2019. - 176 с.
     
Навіть на схилі своїх спитих років він так нічого й не збагнув. Не здатний був на це, бо таким, як він, недоступна честь. Він — із прислуги. Донощик. Ціна таким — пожмакані купюри й вічний страх. Про психологію підступності та зради, донос як привід руйнування Кирило-Мефодіївського братства і про те, що відбувалося з його учасниками, цей роман.



Гридін, Сергій. Чужий : повість / Сергій Гридін. - Київ : Академія, 2019. – 143с.

        Нарешті війна для нього скінчилася. До скону її вистачить. Війна навчила бачити, хто справжній, а хто гниляк. Зробила нещадною пам’ять. Бо як забути хлопців, яким ніколи вже не побачити дому. Микола Гаврилюк не був наївним: життя його жорстоко терло. Не чекав почестей. Ні на що особливе не розраховував, але й гадки не мав, що можна бути такими нетерпимими до всього, що вирізняє чоловіка, який місяцями жив у бліндажі, пив воду з калюж і забув про суху постіль. Запросто накидають йому образливі «аватар», «вбивця», «психічно ненормальний». Драматичною і навіть авантюрною була його дорога додому. А там усе пішло не так. Тяжко було звикати навіть до асфальту під ногами. Щось незбагненне віддалило дружину, забрало взаєморозуміння із синами. Він уже не бажаний на роботі. Нездоланними були мури бюрократії. Усім став чужий, нікому не потрібен. Приречений залишитися наодинці зі своєю війною. «Мені краще було загинути», — карався думкою. І звіром оскалювався на несправедливість. Дуже несподівано його кинуло під осколки людської байдужості.





Зевін, Габріель.  Славетне життя Ей-Джея Фікрі  : роман / Ґабріель Зевін ; [пер. з англ. Ю. Максименко]. - Харків : Vivat, 2018. – 236с.
 
     Життя Ей-Джея Фікрі склалося не так, як гадалося. Його дружина померла, його книгарня ледве тримається на плаву, на додачу вкрали рідкісне видання ― дебютну збірку віршів Едґара Аллана По. Чоловік замикається в собі, завдаючи болю людям, яким небайдужий. Та несподівано в його книгарні з’являється дехто ― дворічна кучерява дівчинка в рожевому комбінезоні ― і життя книгаря змінюється, набуває сенсу, сповнюючи щастям маленький всесвіт острова Аліси.



    Корній, Дара.  Зірка для тебе  : [роман] / Дара Корній. - Харків : Vivat, 2019. – 318с.

     
Вона - Зоряна, Зірка. Він - Сергій, Лічозір. Ці двоє дивні, і вони не могли не зустрітися, хай навіть ця зустріч принесла обом страждання. історія їхнього кохання почалась як чудесне визволення зі світу самотності, страху та гріха. Ці двоє пізнали божественну радість і єднання душ. Але невдовзі настануть часи туги, і вони мають подолати їх любов`ю, якої ще не було: ось вона, беріть, володійте, ця зірка - для вас.



Корній, Дара. Місяцівна  : [роман-дилогія] / Дара Корній. - Харків : Vivat, 2019. – 348с.

      Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, — альбіносів — називають людьми Місяця. Мама Василина, прагнучи врятувати її після автомобільної аварії, передає старовинний оберіг — лунницю, що багато століть супроводжує жінок із давнього шляхетного роду Коморовських. Однак після цього життя Терези кардинально змінюється: з настанням повні щось лихе наче вселяється в дівчину — і вона опритомнює на старому сокальському цвинтарі з кров'ю під нігтями та присмаком крові в роті. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.



Перрі, Сара. Змій з Ессексу  : [роман] / Сара Перрі ; [пер. з англ. Є. Даскал]. - Харків : Vivat, 2019. – 429с.

      Лондон, кінець XIX століття. Кора Сіборн, до якої чоловік ставився з такою байдужістю, з якою тільки міг, після його смерті відчуває полегшення. Але поки що вона не наважується на нові стосунки. Жінка залишає столицю й оселяється в глухому куточку графства Ессекс. Від нажаханих місцевих жителів вона чує дивну, сповнену містики історію про змія, після появи якого в селищі стали зникати люди. Проте Кора не вірить у це і разом із місцевим пастором намагається всіх заспокоїти. І між цими двома, здавалося б, абсолютно різними людьми виникають стосунки, які змінюють їхні життя. Так усі герої втягуються в містичну й загадкову історію, в якій переплелися біль, страхи, наука, релігія, політика, життя, смерть і кохання… в різних його проявах.



Теллент, Гебріел.  Моя найдорожча  : [роман] / Ґебріел Теллент ; [пер. з англ. Б. Превіра]. - Харків : Vivat, 2019. – 398с.

   
Драматичний роман «Моя найдорожча» приховує безліч таємниць, страхів і мрій. Несамовита боротьба за власну свободу змушує читача викинути з голови все, аж поки історія не дійде кінця. У свої чотирнадцять Джулія досконало володіє навичками виживання, вміє стріляти й полювати. Проте в соціумі вона поводиться наче дикунка, погано вчиться і зневажає саму себе. Увесь її світ — це батько, одержимий дочкою, який тримає її в психологічному полоні. Дівчинка вважає своє життя нормою, аж поки не зустрічає хлопця, котрий відкриває для неї зовсім інший світ. Ставши перед вибором, Джулія-Тертл обирає свободу від батька. Свободу, за яку повинна заплатити велику ціну…


  
 Шеффер, Мері Енн. Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння  : роман / Мері Енн Шеффер Енні Берровз ; [пер. з англ. Т. Скрипник]. - Харків : Vivat, 2019. – 270с.

    
Шукаєте сюжет для нової книжки? Будьте обережні! Не відповідайте на листи незнайомців із острова Ґернсі. І ліпше не радьте їм хороші книжкові крамниці в повоєнному Лондоні. Оминайте цю тему. Бо ризикуєте дізнатися про «Клуб любителів книжок та пирогів з картопляного лушпиння». Виникне безліч запитань. І ви напишете листа у відповідь… Почнеться листування. Життя перевернеться догори дриґом. Ви з головою поринете в карколомні пригоди. Там буде все: війна та похмурі часи німецької окупації, створення забороненого товариства, де таємно збиратимуться ті, хто не втратив надії. Ці дивакуваті книголюби знають, якою має бути надзвичайна книжка. Саме такою, як ця…



Немає коментарів:

Дописати коментар