середа, 7 червня 2023 р.

Книги від Посольства Франції

 

200 книг від Посольства Франції: ознайомлення триває

 


На сторінках блога ми продовжуємо розповідь про книги, що надійшли до головної бібліотеки Чернігівщини завдяки проєкту Посольства Франції.

Ці твори французьких та швейцарських авторів зацікавлять вас своїм змістом і гостротою сюжетних ліній. Запрошуємо до відділу абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка!

84(4ШВА)


Д 45

Діккер Ж. Правда про справу Гаррі Квеберта : роман / Жоель Діккер; пер. з фр. Леонід Кононович. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 702, [1] с.

Книга «Правда про справу Гаррі Квеберта», щойно вийшовши, одразу стала бестселером у Франції і принесла своєму авторові, на той час 27-річному Жоелю Діккеру, Гран-прі Французької академії за кращий роман та Гонкурівську премію ліцеїстів. А потім цей роман підкорив і решту світу: його переклали понад 30-ма мовами.

Молодий письменник Маркус Гольдман дебютував зі своїм першим романом так гучно, що, здається, світова слава – біля його ніг. Щоправда, друга книжка ніяк не напишеться, а вдячні читачі от-от оберуть нового кумира. Маркус звертається по допомогу до свого наставника – одного з найвідоміших авторів сучасності Гаррі Квеберта. Та крім цінних порад, як подолати страх чистого аркуша і написати бестселер, отримує від нього ще й кримінальну справу. Квеберта звинувачують у вбивстві 33-річної давності. Щоб допомогти йому та написати про це нову книжку, Маркус береться розслідувати справу. І виявляється, що правда про Гаррі Квеберта буває не одна. І щоразу, коли здається, що всі пазли складено, винних знайдено, а мотив очевидний, варто лише перегорнути сторінку – і з’являється новий факт, який переверне все дороги дриґом.


821(44)

М 62

Міньє Б. М, край прірви : [трилер] / Бернар Міньє ; [пер. з фр. Євгена Марічева]. – Харків : Фоліо, 2021. – 505, [3] с.

Мойру Шевальє, молоду француженку, запросили на роботу в китайську транснаціональну компанію високих технологій «Мін», розташовану в Гонконгу. Мойра має взяти участь у створенні чатбота – програми штучного інтелекту, яка не тільки надаватиме користувачам правильні відповіді на всі запитання, а й упереджуватиме їхні бажання. Зрозуміло, така інновація визначатиме майбутнє гігантів всесвітнього павутиння: той, хто зможе створити кращу програму, диктуватиме стандарти життя на планеті. Робота захоплива, проте оповита численними таємницями, на сторожі яких стоїть потужна охоронна служба дослідницького центру. Не набагато спокійніше життя й у самому Гонконгу, де з рідкісним садизмом лютує серійний убивця, вкорочуючи віку молодим жінкам. Усі жертви мають дещо спільне: свого часу вони працювали в компанії «Мін»...

 


821(44)

С 18

Сандоз Т. Прогулянка пропащих : [роман] / Томас Сандоз ; з фр. пер. Євгенія Кононенко. – Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2021. – 158, [1] с.

Літній вечір, дорога в Альпах, автобус їде на значній швидкості. У ньому вихователька і четверо підлітків-інклюзивників: нетямуща Поліна, яка бавиться з плюшевим песиком, вважаючи, що він живий і може надзюрити їй на сукню, хтивий мрійник Б’єро, який не оминає жодної дівиці-молодиці, хворобливо запальний шанувальник музики Гун. І нарешті Люк, який добряче непокоїться й панікує через міністра.

Віднедавна цей хлопець брав активну участь у дискусійному форумі. Під чужим іменем він дещо радив міністру, що й спричинило контраверсійну реформу системи охорони здоров’я. Медіа затялися викрити віртуального гуру, який морочив і пошив у дурні посадовця. Тепер Люк має терміново знищити докази свого шахрайства. Та чи вдасться це йому

Немає коментарів:

Дописати коментар