четвер, 28 вересня 2023 р.

1 жовтня День териториальної оборони України

Територіальна оборона на захисті цілісності України.

Резервний компонент Збройних сил України - Війська територіальної оборони, призначений для територіальної оборони і підпорядковується командуванню територіальної оборони, надійний елемент спокою всього українського суспільства.

Нагадаємо, що в кінці 2014 система територіальної оборони України змінилася. Це було прямо пов’язане з актом агресії з боку Росії. Навесні-влітку 2014 року в терміновому порядку були сформовані батальйони територіальної оборони, які були переформовані в мотопіхотні підрозділи і передані до складу бригад Сухопутних військ. Це мало одне з ключових значень в захисті територіальної цілісності і суверенітету країни.

30 вересня 2020 року "Ураховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки і оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій", Президент України підписав Указ № 417/2020 "Про День територіальної оборони України". Свято встановлене і тепер відзначається щорічно в першу неділю жовтня.

Нині досвід підрозділів Сил ТрО та результати виконання ними бойових завдань є предметом аналізу і вивчення, і фактично — розроблення нової формули національного спротиву України.

На сьогодні вже півтори тисячі військовослужбовців територіальної оборони нагороджені державними нагородами.

— Сили територіальної оборони прийняли до своїх лав понад сто тисяч українців, які разом з іншими видами й родами військ ЗСУ захищали Київ, Суми і Чернігів, пильнують рубежі на півночі, тримають оборону Харкова, Миколаєва та Запоріжжя, звільняють Харківщину, Донеччину та Херсонщину. Завдяки сміливості та стійкості наших воїнів було зламано плани ворога.

Нині підрозділи Сил територіальної оборони щоденно удосконалюють свої знання, уміння та навички щодо виконання обов’язків у бойових умовах. Військовослужбовці Сил ТрО проходять фахову підготовку в навчальних центрах і вищих військових навчальних закладах Збройних Сил України.

 

В цей День ми приєднуємося до поздоровлень і привітань на адресу всіх, хто своєю копіткою працею та вміннями причетний до територіальної оборони України. Бажаємо їм професійних успіхів, здоров’я і сил!

Зі святом!

В 2023 році День територіальної оборони України припадає на 1 жовтня.

 Джерело:https://armyinform.com.ua/2022/10/02/sogodni-v-ukrayini-vidznachayut-den-terytorialnoyi-oborony/

Немає коментарів:

Дописати коментар