четвер, 1 грудня 2016 р.

3 грудня - Міжнародний день інвалідів


Третього грудня українське суспільство разом зі світовим товариством відзначає Міжнародний день інвалідів. 
На сьогодні рівень інвалідізації  мешканців планети становить 1 мільярд. В Україні  2 міліони 800 тисяч  людей  мают статус інваліда. 80% – люди працездатного віку, 167 тисяч – це  діти. Сумна статистика.
Правда так назвати інвалідом людину, яка зберегла віру в себе і в силу духу –  язик не повертається. Навіть фізичні вади не можуть  перешкодити людині жити  активним повноцінним життям, творити, бути успішним.
Сьогодні ми тільки й чуємо такі слова, як «толерантність», «рівні можливості», турбота, але не завжди ці слова  доходять до діла.  Можливо спробувати самому  знайти в собі сили та допомогти цім людям.
Працівники відділу абонементу  обласної  бібліотеки ім. В.Г. Короленка   підтримують тісні зв’язки з мешканцями Чернігівського  геріатричного пансіонату. Традиційно  цього дня ми відвідуємо  наших підопічних, проводимо цікаві зустрічі,  даруємо подарунки.
Першого грудня  разом з  Чернігівським обласним українським народним хором  філармонійного центру фестивалів та концертних програм пройшов вечір – зустріч «Хай оживає істина стара: людина починається з добра». Цей день став для  всіх цікавим, насиченим приємними сюрпризами.  Працівники  обласної бібліотеки подарували добірку художньої літератури, яку зібрали користувачі закладу.  З великим інтересом всі слухали бібліографічний огляд про відомих людей з обмеженими можливостями, які змогли змінити своє життя.  У  виконанні  народного хору звучали українські пісні. Добрі посмішки  засяяли на обличчях  глядачів.
Спілкування з мешканцями геріатричного  пансіонату  ще раз підтвердило, що щира людська увага може бути більш результативною ніж пафосні промови, які так люблять виголошувати з трибун.

Немає коментарів:

Дописати коментар