середу, 23 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Антологія молодої поезії США [Текст] / упоряд. [та пер. з англ.] Т. Малковича. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 278 с. : іл.

В антології представлено вибрані вірші найвідоміших молодих поетів США.
Упорядкував і переклав більшість творів молодий український поет і перекладач Тарас Малкович, який певний час жив у Нью-Йорку, досліджуючи як стипендіат Фулбрайта молоду американську поезію. 
На сьогодні це перша в світі перекладна антологія молодої поезії США. Передмову  до видання написав Том Гілі – поет, багаторічний керівник американської програми Фулбрайта у Нью-Йорку. 
Гайсміт, П.      Талановитий містер Ріплі [Текст] : роман / Патриція Гайсміт ; [пер. з англ. Н. Гоїн]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 317 с.

Патриція Гайсміт — автор психологічних детективів, від яких неможливо відірватися. Роман про Тома Ріплі — найвідоміший її твір, у якому йдеться про все найпотаємніше, що криється в кожному з нас і про що ми не хочемо розповідати. Роман неодноразово екранізували, а головні ролі грали відомі красені різних часів Ален Делон і Метт Деймон. Історію містера Ріплі розповідають на радіо ВВС і ставлять на сценах світових театрів.
Завдяки випадковому знайомству з аристократичним американським мільйонером, Том Ріплі нарешті отримує нагоду застосувати свої дещо дивні таланти. Йому належить вирушити до Італії та переконати сина багатія, який тринькає гроші в Європі, повернутися в Штати. Обдарований і разом з тим безбарвний, Ріплі є уособленням свого покоління – нікчемою, що намагається стати будь-ким, аби не розчинитися у натовпі назавжди. Це книжка про людину, яка, не маючи власного обличчя, вирішує привласнити чуже…
 Гук, Ю.         Німа [Текст] : роман / Юлія Гук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 238 с.

Тасіта Степ — піддослідна. Бо ким ще може почуватися в цьому світі загнана у глухий кут творча натура? Маленьке піддослідне мишеня, що лише якимось дивом тримається за життя. Адже і у смерті не бачить сенсу. Наче за іронією долі, колишня художниця стає до роботи у фірмі з працевлаштування: скільки ж їх навколо — талановитих, але бездіяльних та нерішучих? І що вона відчуває до них — співчуття чи зневагу? Тому й не одразу дівчина зрозуміє, навіщо нею став так опікуватися вуличний музикант Жар. Допомога по господарству в обмін на секс — це була чесна домовленість. А коли цій угоді прийде край, дівчина зрозуміє: тягти своє життя з темного підвалу до сонця вона мусить сама.

Немає коментарів:

Дописати коментар