середу, 30 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Дяченко, М. та С.       Ритуал [Текст] : чарівний роман / Марина та Сергій Дяченки ; [авториз. пер. з рос. О. Негребецького]. - [4-те вид.]. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 303 с.

Перше кохання і перша зрада. Як зрозуміти, де добро, а де зло, якщо добро викликає жах, а зло приваблює красою?
«Ритуал» — один з найперших, найсильніших і найпопулярніших творів знаменного подружжя Марини та Сергія Дяченків, визнаних найкращими фантастами Європи.
Кларк, Артур.         2001: Космічна одіссея [Текст] : роман / А. Кларк ; [пер. з англ. В. Зенгви]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 221 с.

Три мільярди років тому, світанок людства… Уночі біля печер напівголодного племені австралопітеків однієї ночі з’явився дивний об’єкт. Прозора прямокутна плита, схожа на кригу… Якби напівмавпи могли мислити, вони б зацікавились загадковим прибульцем. Але це він зацікавився ними. І вклав до рук Задивленого на Місяць першу зброю, а у мозок — перші думки… 
У 2001-му люди у місячному кратері Тіхо знайшли величезний чорний моноліт ідеальної форми і вражаючого віку. Зроблений нелюдськими руками, він прокинувся під світлом Сонця… Услід за його сигналом до кілець Сатурну вирушає космічний корабель «Діскавері» з капітаном Девідом Боуменом і бортовим комп’ютером — штучним інтелектом, що змушений брехати людям…  
Кобен, Гарлан      Твоя перша остання брехня [Текст] : роман / Гарлан Кобен ; [пер. з англ. О. Оксенич]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 316 с.  

За штурвалом свого «чорного яструба» у небі Багдада пілот Майя Стерн не раз вступала у двобій зі смертю й перемагала. Прикривати інших — це те, що вона вміла найкраще. Та, здається, смерть вирішила взяти реванш на рідній землі… Чотири місяці тому було жорстоко вбито Майїну сестру, а тепер просто на її очах застрелено коханого чоловіка. Що б там не думали слідчі, Майя знає: вона — єдине, що поєднує ці дві смерті. Та одного дня, перевіряючи відеозапис із прихованої камери спостереження, жінка побачить, як з маленькою донечкою бавиться… її померлий чоловік. Що це — правда, у яку неможливо повірити? Ілюзія, створена знесиленим розумом? Чи чиясь небезпечна гра, у якій Майя мусить зробити крок і не схибити? Маленький крок, котрий допоможе поглянути на минуле під іншим кутом — і побачити неймовірну правду…
 Кокотюха, А. А.      Подвійний капкан [Текст] : повісті / Андрій Кокотюха ; іл. Юлії Радіч. - Київ : Країна Мрій, 2015. - 237 с.

Дениса Черненка звинувачують у крадіжці й вимагають грошей за мовчання. Допомогти може дзвінок другові – розумнику Максимові Білану. Але він не може відповісти, бо сам потрапив у халепу: заблукав у катакомбах, та ще й у Одесі. Отакий подвійний капкан. Як наші давні знайомі з нього вибралися, дізнаєтесь у цій книжці. І це ще не все. Бо потім Максим і Денис мають розкрити крадіжку, яку вчинили Дракула та Мумія, врятувати справжнього Бетмена від справжнього монстра, який пропалює поглядом двері й стіни, та уникнути небезпеки, яку готує майданчик, де знімають кіно, – хоча знятися в кіно мріє кожен. Тому пристебніться – і вперед, до нових пригод!
 Косач, Юрій     День гніву [Текст] : роман про 1648 рік / Юрій Косач ; [післямова : Р. Радишевський, М. Р. Стех]. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 506 с.

Роман «День гніву» блискучого, хоч і вельми контроверсійного, українського письменника-еміґранта Юрія Косача (1908–1990), племінника Лесі Українки, — вочевидь, найталановитіше белетристичне відображення бурхливої епохи Хмельниччини в українській літературі. Написаний у Німеччині протягом 1947—1948 рр. і практично невідомий сучасному українському читачеві, цей високомайстерний роман змальовує яскраву картину вибуху всенародного повстання під проводом гетьмана Богдана-Зіновія Хмельницького 1648 року.
Як пише в післямові до цього видання Марко Роберт Стех, відображення Косачем «козацько-української революції» ХVІІ ст. надзвичайно модерне і на диво співзвучне з нашим часом, оскільки віддзеркалює численні паралелі з українською Революцією Гідності ХХІ ст.
Коул, Даніель     Лялька [Текст] : роман / Даніель Коул ; [пер. з англ. Г. Литвиненко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 381 с.

Гостросюжетний роман-розслідування в кращих традиціях Ю Несбьо та серіалу «Справжній детектив»!
Детектив Натан Вульф був переконаний, що знає про злочини все… Аж поки колишня напарниця Емілі Бакстер не попросила його прийти на місце нового злочину – до сусіднього будинку, на який виходили вікна його кімнати. Від моторошного видовища в нього захолола кров. Посеред кімнати він побачив підвішену до стелі страхітливу фігуру, схожу на творіння Франкенштейна. Тіло жахливої маріонетки було зшито з частин кількох людей. Шість жертв безжального маніяка страшно з’єдналися у смерті. І вказівний палець мертвого створіння було спрямовано просто на вікно Вульфа… 

Немає коментарів:

Дописати коментар