понеділок, 28 серпня 2017 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

Бабкіна, К.        Заговорено на любов [Текст] : [збірка] / Катерина Бабкіна. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 94 с. 

Збірка поезій «Заговорено на любов» — це радше збірка емоцій, щасть, сокровенних таємниць та сердечних ран, аніж вірші. Навіть ті, хто не звик зачитуватися поезіями, знайдуть серед текстів Катерини Бабкіної слова, здатні описати саме їхні любов чи тугу, радість, гіркоту, біль, страхи або надії. Тут із граничною відвертістю постають перед читачем і найсильніші почуття, і сучасна буденність, і свято душі, і війна, котра непомітно, але невідступно пронизує мрії, переживання і вплітається у кожен наш день, у кожну думку, кожен порив серця.
Багмуцкая, Е.       Когда я увижу тебя [Текст] : роман / Евгения Багмуцкая. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 204 с. 

Лена не помнила, как в ее жизни появился Саша, ведь дружить детьми было совсем несложно. Он просто был рядом с самого детства: в детских играх, в школьных буднях, в первых влюбленностях и в первых потерях. Лишь после смерти отца Лена, кажется, впервые начала осознавать, что Саша – близкий ей человек и так будет всегда. Как это нередко случается, из настоящей дружбы родилась настоящая любовь. А потом Лена испугалась этого «всегда» и, думая, что спасает обоих, отказалась от Саши, предав самое сильное чувство в своей жизни. 
Бутченко, М.        Куркуль [Текст] : роман / Максим Бутченко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 252 с.

Трагічний 1930 рік, Україна, Слобожанщина. Історію однієї сім’ї написано на основі реальних подій. Родина Шевченків переживає буремні часи. Федот не хоче мовчки коритися новій владі, а його брат Петро — підлабузник, плазує перед совєтами й потай домагається Федотової дружини Сашки.
Особисте накладається на суспільне. Червоноармійці швидко потопили в крові невеличке повстання селян проти колективізації. У Шевченків знайшли приховані запаси, хитро випитавши про них у дитини. Сім’ю в нелюдських умовах етапують на заслання в Карелію. Саме там розкриється вся правда про Петра і відбудеться останній бій двох рідних братів. 
 Вельс, Б.        На межі самотності [Текст] : роман / Бенедикт Вельс ; [пер. з нім. М. Запорожець]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 268 с. 

Минуле аж надто впливає на майбутнє. Воно як невидимий ворог: ніколи не знаєш, коли завдасть удару.
Жуль, Марті та Ліз втратили батьків унаслідок жахливого нещасного випадку. Діти потрапляють в один інтернат, але поступово віддаляються — у кожного своє життя. Жуль потроху занурюється в уявний світ. Його єдиний друг — таємнича Альва. Хлопець довіряє їй, але минуть роки перш ніж він зрозуміє, що вона приховувала весь цей час…
Надзвичайно зворушливий роман про втрату і самотність, про зв’язок минулого з прийдешнім, про вплив дитинства на майбутнє життя, про все те, що постійно залишається з людиною незалежно від того, куди звертає її шлях. Але перш за все це велика історія кохання.
 Винк, Т.        Прости за любовь [Текст] : роман / Таня Винк. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 237 с.

Накануне свадьбы с Леной сама судьба привела Дмитрия на берег моря, где в санаторном парке он впервые встретит её — Настеньку, Настю, Анастасию… Нежную, как бело-розовые лепестки роз, настоящую, как морской рассвет… Их любовь будет длиться всего четыре дня, за которые они проживут целую жизнь. Дима готов ради Насти бросить все на свете. Словно почувствовав это, Лена прилетит, чтобы сообщить ему о своей беременности. И Настя уйдет навсегда — она выросла в детском доме, и ей не нужно счастье ценой слез ребенка… Долгих тридцать лет рядом с Леной Дима будет вспоминать аллею в опавших лепестках и взгляд любимой. И почти потеряв веру в счастье, однажды на улице встретит девушку с глазами того, незабытого цвета… Неужели судьба решила подарить ему второй шанс?..  
Вовк, Ю.         Пам'ять крові [Текст] : роман / Юрко Вовк. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. - 189 с.

Іде Друга світова. Під час неї на Волині точиться ще одна «війна у війні» — страшна, братовбивча.
Іларіон і Левон товаришували з дитинства. Разом училися в гімназії, грали з батьками у гурті сільських музик, закохалися в одну і ту ж дівчину Анну. Суперники в коханні, вони з початком війни поступово стали непримиренними суперниками у спровокованому окупантами польсько-українському протистоянні. Ларко Ткачук стає вояком УПА, Левон Красніцький — Армії Крайової. 

Автор:
бібліотекар відділу абонемента 
Петруняк Я.Д.

Немає коментарів:

Дописати коментар