вівторок, 6 лютого 2018 р.

В Україні запрацює реєстр електронних лікарняних листів

Передбачається, що існуючу систему видачі листків тимчасової втрати працездатності замінить електронний реєстр. На думку чиновників, дане нововведення дозволить уникнути корупційної складової і махінацій.
До реєстру зможуть зайти співробітники медичних установ, роботодавці, застраховані особи та представники фондів. Доступ буде надаватися в межах повноважень. Таку інформацію надала прес-служба Фонду соціального страхування.
На сьогоднішній день розроблена концепція проекту, реєстр буде запускатися не раніше середини літа. Згідно з наявною інформацією лікар буде відкривати лікарняний лист пацієнту з будь-якого електронного пристрою. Ідентифікація користувача відбуватиметься аналогічно ідентифікації особистості в «Приват-24». Відкриття буде здійснюється за фактом встановлення діагнозу і прийняття лікарем рішення про необхідність лікування пацієнта в домашніх умовах або в умовах стаціонару.
У реєстрі можна буде побачити дату і час відкриття документа, дані лікаря, установи охорони здоров’я та діагноз. Лікар підтверджує всі дії за допомогою електронного підпису. З цього моменту документ видно всім учасникам – пацієнту, його роботодавцю, співробітникам Фонду. Всі дані будуть перевірятися системою на відповідність реєстру страхувальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар