вівторок, 6 лютого 2018 р.

Елізбет Гілберт "Велика магія. Творче життя без страху"



Елізабет Гілберт – знаменита американська письменниця. Її роман „Їсти, молитись, кохати”, бестселер за версією the New York Times, а також кількох інших відомих у світі книжок. Фіналістка Національної літературної премії, Національної премії літературних критиків і нагород Гемінгвея.
В книзі „Велика магія. Творче життя без страху” - авторка з нестримною енергією і витонченим гумором розповідає про те, як навчитися жити творчо й отримувати від цього насолоду. Вона переконана, що творчість — це дар, і тільки від нас залежить, чи ми ним скористаємось. Адже письменниця вважає, що всі ми — люди творчі, тому шукає відповіді на питання, які хвилюють кожного. 
Елізабет Гілберт вважає, що першою і головною перепоною до творчого життя, яке зовсім не обов’язково має бути життям великого письменника чи актора, є страх, ба навіть, страхи: хто я такий, щоб займатися творчістю, в мене не вийде, вже запізно, ще зарано, в мене не вийде зробити ідеально, в мене немає часу, інші мене засудять, тощо. Звісно, щоб побороти свій страх, треба усвідомити кілька простих істин. Перша: вам не потрібен нічий дозвіл на те, щоб займатися творчістю. Друга: люди настільки зайняті собою, що ніхто не зважатиме на ваші успіхи чи помилки. Страх — це банально, в ньому немає нічого оригінального, боятися — нудно, бо ваше життя у полоні страху і без творчості — однакове щодня.
Для авторки «творче життя» — це набагато ширше поняття. Це життя, яким рухає допитливість, а не страх. І хоча шляхи й результати творчого життя у кожного свої та  творче життя — це життя доповнене. Життя повніше, щасливіше, просторіше й достобіса цікавіше. Жити в такий спосіб — постійно й наполегливо добувати сховані у собі самоцвіти, а це уже мистецтво. З творчого життя ніколи не зникає Велика магія».
Авторка переконана, що Ідеї можна сприймати з повагою і допитливістю, без драматизму і жаху. Перешкод, які не дають творчо жити, можна позбутися, всього-навсього усвідомивши: те, що вам шкодить, шкодить і вашій роботі.
Отож розгортайте цю захопливу книжку — вона безсумнівно стане однією з ваших улюблених!
Автор: Петруняк Я.Д.

Немає коментарів:

Дописати коментар