понеділок, 25 лютого 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка


Вагнер, Тоні      Мистецтво навчати : як підготувати дитину до реального життя / Тоні Вагнер, Тед Дінтерсміт ; пер. з англ. Надія Борис. - 2-ге вид. - Київ : Наш формат, 2018. - 311 c.

«Мистецтво навчати» має стати настільною книжкою усіх вчителів, батьків, свідомих громадян, учнів та студентів. Це потужне й відкрити дослідження, насичене неспростовними фактами. Вагнер і Дінтерсміт прискіпливо аналізують систему освіти й показують, як навчальним закладам переорієнтуватися на підготовку наших дітей до майбутньої роботи.

Квінн, Бріджит    Неймовірні. П'ятнадцять жінок, які творили мистецтво та історію / Бріджит Квінн ; пер. з англ. Роксоляни Свято ; іл. Лізи Конгдон. - Київ : ArtHuss, 2018. - 222 c.

Історично жінки майже не мали місця у великому мистецькому каноні. Зважаючи на поступове зростання ролі фемінізму в сучасній культурі, авторка «Неймовірних» пропонує заповнити ці лакуни. Захопливо, дотепно, а часом і доволі в’їдливо, американська дослідниця історії мистецтва Бріджит Квінн оповідає про життя і творчість 15 неймовірних художниць і мисткинь із різних країн та епох – від XVII століття і дотепер. Це повчальна і вельми цікава книжка, доповнена репродукціями робіт, а також сучасними портретами героїнь розповідей, які створила надзвичайно популярна американська ілюстраторка Ліза Конгдон.
 



Келлі, Кевін    Невідворотне : 12 технологій, що формують наше майбутнє / Кевін Келлі ; пер. з англ. Наталія Валевська. - Київ : Наш формат, 2018. - 304 с.

Технологічна галузь не лише найдинамічніша в сучасному світі — вона здатна суттєво змінити наше життя в недалекому майбутньому. Які професії зникнуть, а які набиратимуть обертів? Які нові джерела прибутку з’являться в підприємців, а які бізнес-моделі перестануть працювати? Чого варто навчатися і в що інвестувати? Ви можете отримати максимум від цих змін, дізнавшись, якими будуть наслідки безперервного технологічного потоку через 30 років. Аналізуючи тренди, що проявляються вже сьогодні, Кевін Келлі окреслює напрямки, у яких неминуче рухатиметься світ. Він виокремлює 12 невідворотних технологій, які, тісно переплітаючись, визначатимуть глобальні тенденції розвитку.

Кусумано, Майкл А.    Стратегії геніїв : п’ять найважливіших уроків від Білла Ґейтса, Енді Ґроува та Стіва Джобса / Майкл А. Кусумано і Девід Б. Йоффі ; [пер. з англ. С. Новікової]. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 256 с.

Як стають видатними стратегами? Ґейтс, Ґроув і Джобс були першими «бізнес-зірками» в сучасному світі технологій. Аналізуючи їхній тридцятирічний досвід управління компаніями сукупною вартістю в 1,5 трильйона доларів — Microsoft, Intel та Apple — автори цієї книжки сформулювали п’ять основних правил, що виявилися спільними в їхньому стратегічному плануванні та дозволили випередити конкурентів, які цими принципами нехтували. Саме ці правила допомогли стільниковому телефону iPhone далеко посунути індустріальних гігантів Nokia та BlackBerry, крихітній компанії Microsoft із Сіетла взяти гору над своїм головним замовником — на той час найдорожчою у світі компанією IBM, а майже збанкрутілій фірмі Intel здолати японців, корейців та європейців у боротьбі за світове лідерство в новій революційній технології — виробництві мікропроцесорів.
Ця книжка — путівник найкращими сторінками досвіду стратегічного планування, управління та практичної діяльності, який дозволить будь-кому стати ефективним стратегом, як Ґейтс, Ґроув чи Джобс.

Немає коментарів:

Дописати коментар