понеділок, 18 березня 2019 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка


Дочинець, М. І.    Зряче перо : роман із аркушем / Мирослав Дочинець. - Львів : Література та мистецтво, 2018. - 288 с.

"Поспішай до мене, а до себе - насамперед", - казали давні мудреці.
Отся книжка письменника духовного наративу, лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця - особливого роду. Це плід пересівання насінин для дерева Життя, збирання леліток світла, пильнування над чарами письма. Це - щоденник духовної виправи, сповідь перед самим собою, занурення в таїни письма. Одним словом це - роман Зрячого пера з Аркушем. Освячений любов'ю до людини, до світу, до слова, до Бога. А ще це - книжка, що читається з будь-якої сторінки і в будь-якому керунку...

Кідрук, Макс.    Де немає бога : роман / Макс Кідрук. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 476 c.

Люди — соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя та смерті?
Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них — рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.
«Де немає Бога» — новий роман Кідрука — спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.

Кокотюха, А. В.    Офіцер із Стрийського парку : роман / Андрій Кокотюха. - Київ : Довженко Букс, 2018. - 282 c.

Львів, осінь 1918 року. Австро-Угорська імперія за крок до руй­нації. Поляки та українці ведуть боротьбу за владу, кожна сторона претендує на Східну Галичину. Йдуть важкі політичні переговори. Українцям вигідно затягувати процес — є надія знайти сильного союзника. Аж раптом у Стрийському парку знаходять труп офі­це­ра-поляка, який був членом таємного військового товариства. Пе­ре­говорам кінець, і Климентій Кошовий, не так давно — відомий адвокат, а нині — особа без певних занять, має два дні, аби довести: вбивство не має стосунку до політики. Вбитий мав безліч ворогів, звести з ним рахунки міг хто завгодно. Але правда вже нікого не цікавить, збройне протистояння у Львові неминуче... І все одно Кошовий, під кулями листопадових вуличних боїв, вперто шукає істину. Відкриття приголомшить. А події тих буремних днів змі­нять його долю, вплинуть на погляди його друга Йозефа Шацького та можуть розвести по різні боки вуличних барикад Клима і його ко­хану Магду Богданович.

Чапай, А.    The Ukraine / Артем Чапай. - Чернівці : Книги - XXI, 2018. - 236 с.

У тексті The Ukraine зумисне порушено кордон між художнім і документальним: одні його частини буквально відтворюють реальність, інші є витвором уяви. Чи кожен читач зрозуміє, які з них які? І чи має це значення? Зрештою, художній твір буває правдоподібніший за абсурдну дійсність. Фрагменти The Ukraine пов’язані дотично, як у пазлі, – а з їхньої сукупності рельєфно виринають обриси України початку двадцять першого століття. Чи the України, як іронізують герої.
 

 

Щерба, Н.    Часовий ключ : роман : для дітей серед. та ст. шк. віку / Наталія Щерба ; [пер. з рос. Н. Косенко]. - Харків : Школа, 2019. – 349 c.

Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи ще не бачила, — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи... могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ?
Для дітей середнього та старшого шкільного віку.

Немає коментарів:

Дописати коментар