середу, 4 лютого 2015 р.

Ірен Роздобудько «Якби»

Роман Ірен Роздобудько "Якби"  -  історія про майже магічне слово, яке люди постійно повторюють у прагненні щось змінити у своєму минулому. Проте життя не знає умовностей, а людське «якби» не вміє впливати на минуле чи майбутнє... Сюжет роману Ірен Роздобудько «Якби», розгортається навколо успішної журналістки Вероніки. У дівчини життя склалося якнайкраще — вдалий шлюб, кар’єра журналістки, а наступним кроком має стати робота на телебаченні. Та, щоб зробити цей крок, їй потрібно повернутися у минуле до 1980 року. Саме тоді вона почала затинатися через раптову загибель свого друга у автокатастрофі. Якби можна було повернутися в минуле і щось змінити?! Не треба вигадувати машину часу — лікар порадив, просто увійти до свого старого під’їзду. Проте доросла Ніка навіть не підозрювала, чим обернеться її спроба змінити дві дитячі долі.
Сама Ірен Роздобудько зазначила про свій роман «Якби» наступне: «Життя — це ланцюжок втрачених можливостей. З іншого боку, життя – це нашарування різноманітних шансів виправити ці втрачені можливості! А те і інше залежить від одного маленького поняття, яке ми вкладаємо в слово «якби». Одного разу від молодої дівчини я почула таку фразу: «Якби я народилася в родині королеви Англії!». І з тої пори почала звертати увагу на подібні вирази пересічних і досить відомих громадян нашого — і не тільки нашого — суспільства. Виявилось диво: я почула, що люди вимовляють слово «якби» безліч разів на день! А це означає, що всі ми прагнемо щось виправити в своєму минулому!».

Мінсоцполітики затвердило нові стандарти надання послуг соцпідтримки населенню

Мінсоцполітики наказом від 5 січня 2015 1 затвердило 2 стандарти надання послуг соціальної підтримки населенню:

   -  Стандарт надання послуги з призначення і виплати одноразової матеріальної допомоги інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим особам,
   -  Стандарт надання реабілітаційних послуг інвалідам та дітям-інвалідам.

Положеннями Стандарту надання послуги з призначення і виплати одноразової матеріальної допомоги інвалідам та непрацюючим малозабезпеченим особам передбачено, що для призначення допомоги одержувачі або їх законні представники подають заяву уповноваженому органу за місцем проживання. Непрацюючі малозабезпечені особи до заяви додають копії: паспорта; пенсійного посвідчення або посвідчення отримувача державної соцдопомоги; документа, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб-платників податків. Інваліди та діти-інваліди або один з батьків, опікун або піклувальник (законний представник) до заяви додають копії: паспорта або свідоцтва про народження дитини-інваліда; документа, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб - платників податків; медичний висновок про встановлення інвалідності. Обробка документів уповноваженим органом здійснюється протягом 30 календарних днів з дня подання заяви.
Після перевірки документів формується справа одержувача і приймається рішення щодо надання або відмови в наданні допомоги.
Виплата допомоги здійснюється за видатковими касовими ордерами шляхом отримання грошових коштів в касі Мінсоцполітики, поштового переказу або перерахування коштів на особисті банківські рахунки одержувачів. Допомога призначається і виплачується уповноваженим органом.
У свою чергу, в Стандарті надання реабілітаційних послуг інвалідам та дітям-інвалідам вказується, що для отримання послуги одержувачі або їх законні представники також подають заяву в уповноважений орган. До заяви додаються: медсправка про встановлення інвалідності; індивідуальна програма реабілітації; паспорт або інший документ, що засвідчує особу; документ, що підтверджує реєстрацію в Реєстрі фізосіб-платників податків; документ про освіту; рекомендації територіального органу Держслужби зайнятості за результатами наданих профорієнтаційних послуг.
Спеціаліст уповноваженого органу проводить співбесіду із заявником та приймає від нього необхідні документи, реєструє заяву в журналі реєстрації. Уповноважений орган розглядає повний пакет документів протягом 3 робочих днів. А термін надання самої послуги визначається згідно індивідуальним планом реабілітації.