вівторок, 19 січня 2016 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка



    Андрухович, Софія.
    Фелікс Австрія [Текст] : роман / Софія Андрухович. - Львів : Видавництво Старого Лева , 2015. - 280, [1] с. : іл. 

Станіславів кінця XIX — початку XX століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, — долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев — у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

    Вдовиченко, Галина Костянтинівна.
    Маріупольський процес [Текст] : роман / Галина Вдовиченко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. - 282, [1] с. 

Усе як на війні: втрати, біль, знову втрати… Роману й Ользі судилися не найкращі часи для зустрічі. Полонений укр і сепаратистка – чи є гостріша суперечність у подіях літа 2014 року? Але безодня, яка здавалася нездоланною, поступово щезає. Бо в житті існує щось набагато важливіше за ненависть…





    Гужва, Валерій Федорович.
    Ближнє коло [Текст] : Романи і повісті / Валерій Гужва. - Київ : Ярославів Вал, 2015. - 814 с. - (Бібліотека української літератури (БУкЛіт)).

Валерій Гужва - людина шляхетного крою і в житті і в прозі - завжди дбає про ближнє коло і знає, що лузер - це той, хто не вірить, що колись йому може випасти джокер.
Його сюжетика  динамічна і притягальна, а тематика творів - актуальна і близька сучасному читачеві. А це, вочевидь, і є ключ до успіху.






    Жадан, Сергій Вікторович.
    Anarchy in the Ukr [Текст] ; Луганський щоденник : [роман : нарис] / Сергій Жадан ; . - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2014. - 236, [1] с. 

Актуальний "Луганський щоденник" Десять років тому герої «Anarchy in the UKR» здійснили ідейну подорож Східною Україною, місцями бойової слави Нестора Махна. Мандруючи Донбасом, вони шукали відповіді на питання — що ж таке воля-свобода-анархія? Чи є межа між ними та де вона пролягає? Сьогодні автор знову відвідав територію, що колись була територією анархізму. Але цього разу — в дуже наелектризованій атмосфері, коли саме повітря просякнуте війною... Вже не давнішньою, часів Нестора Івановича, а більш ніж сучасною... 





    Жолдак, Богдан Олексійович.
    Укри [Текст] : бойова проза / Богдан Жолдак. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. - 220 с. - (Сучасна проза). 

Кіноповість «УКРИ» відомого українського письменника, драматурга та кіносценариста Богдана Жолдака — це бойова проза про сучасне АТО.Майже сто років тому Юрій Яновський створив неперевершені взірці про тодішнє АТО, узявши фактаж із вуст Юрка Тютюнника.«УКРИ» — це суцільний «екшн», заснований на реальних подіях російсько-української гібридної війни, в якій сучасні українці, подібно до героїв «Енеїди», відчайдушно жартують зі смертю, захищаючи свою землю і честь.




   Клименко, Олександр.
    Прихована фортеця [Текст] : роман / Олександр Клименко ; [авт. передм. В. Лис]. - Київ : Ярославів Вал, 2014. - 413, [1] с. 

Роман «Прихована фортеця» Олександра Клименка – це сміливе жанрове та стильове оновлення літературних традицій. Трагічне й просвітлене людське життя у новому творі письменника розгортається на тлі сучасної української доби. Автор не звужує оповіді до проблем, з якими стикаємося у сьогоденні, натомість, у майже метафізичному просторі вибудовуючи долі своїх героїв, ставить ті філософські запитання, на які мисляча людина одвіку шукає відповідей.




Кокотюха, Андрій Анатолійович.
    Повний місяць [Текст] : роман / Андрій Кокотюха. - Київ : Нора-Друк, 2014. - 366, [1] с. - (Морок). 

Осінь 1944 року. Поділля. У селищі Сатанів страх перед гестапо змінився боязню каральних операцій НКВС. Мало того: округу тероризують озброєні до зубів банди кримінальників та дезертирів. Але й це ще не все. Вже кілька місяців у околицях Сатанова, на узліссі, знаходять тіла людей, загризених дикими тваринами. Правда, люди кажуть – завівся в тутешньому лісі вовкулака…
 Розгадати таємницю сатанівського лісу береться бойовий офіцер, фронтовик Андрій Левченко. Разом із ним у небезпечній грі – Ігор Вовк, який утік із сталінського концтабору, жорстокий капітан НКВД Віктор Сомов, ватажок дезертирів Жора Теплий та повстанський сотник на псевдо Грім. Їхні долі сплелися в тугий вузол, вони небезпечні один для одного, кожен має свій секрет. Але життя кожного, а заодно – й кохання втікача Вовка, залежить від того, кому вдасться вистояти в двобої з перевертнем. Якщо вовкулаки, звичайно, реальність, а не породження людського розуму та генія…
Нова гостросюжетна історія від Андрія КОКОТЮХИ – детективний трилер, виконаний у популярному стилі ретро-роману. Дія захоплює з перших сторінок. А фінал обіцяє несподіванки, яких не чекав, за його зізнанням, сам автор.





    Корсак, Іван Феодосійович.
    Мисливці за маревом [Текст] : роман / Іван Корсак ; [авт. післямови М. Кучерепа]. - Київ : Ярославів Вал, 2014. - 268, [1] с. - (СБУ. Сучасний Бестселер України). 

«Мисливці за маревом» - можливо дещо химерна книга про те, що гідність людини не здолає навіть сокира ката. Сокира та вищербиться, іржа її сточить, а слово Данила Братковського непідвладне назавше іржі чи тліну. А ще в книзі йдеться про кохання і гідність, які зі зброєю у руках, як поверне життя, боронити вартує.





Кушнір, Богдан.
    Помства оперативника розвідки [Текст] : пригодницький роман / Богдан Кушнір. - Київ : Ярославів Вал, 2014. - 350 с. 

«Помста оперативника розвідки» – це пригодницький роман про сучасну російську розвідку – її внутрішню таємну кухню та специфічні стосунки між оперативниками. Події відбуваються у Москві, Сочі, але значна частина художнього твору присвячена Україні.