понеділок, 16 січня 2017 р.

10 підказок, як побороти зубний біль, нічну печію, закладеність носа

Звичайно, не йдеться про те, щоб насправді обдурити своє тіло і зробити все, щоб не чути його сигналів та вимог. Ці підказки аж ніяк не маскують проблеми зі здоров’ям, натомість допомагають швидко дати собі раду в повсякденних ситуаціях.
1. "Повторіть, будь ласка!" Якщо ви знаходитеся в гамірному приміщенні і не можете добре розчути, що каже співрозмовник, поверніться до нього правим вухом. Цей же спосіб спрацює, якщо людина поряд із вами говорить нерозбірливо. Виявляється, праве вухо краще чує нерозбірливу, тиху мову.
2. Затерпла рука Мабуть, кожному знайоме це неприємне відчуття. Зазвичай ми ворушимо затерплою кінцівкою, намагаючись активізувати кровообіг. Втім, ефективним може виявитися й інший спосіб: покрутіть головою. Рука може терпнути і внаслідок затискання нервів шийними м’язами, тож рухи головою допоможуть звільнити затиснений нерв.
3. Заклало ніс Під час застуди це один із найбільш виснажливих симптомів, особливо відчутний вночі. Щоб полегшити дихання при нежитю, можна натиснути язиком на піднебіння і помасажувати пальцями ділянку між бровами. 20 секунд цієї вправи – і дихати значно легше!
4. Нічна печія Якщо вночі мучить печія, краще спати на лівому боці. При такому положенні тіла соляна кислота з шлунку з меншою ймовірністю потрапить у стравохід. Але, звичайно, слід відвідати лікаря, щоб з’ясувати причину печії.
5. Болить зуб Якщо болить зуб, потрібно якнайшвидше йти до стоматолога. Втім, "якнайшвидше" іноді може затягнутися на кілька днів, прожити які, страждаючи від постійного зубного болю, нелегко. Перетерпіти зубний біль без ліків допоможе лід. Можна взяти кубик льоду і розтирати ним ділянку на внутрішній стороні долоні між великим та вказівним пальцями, точніше перетинку, яка утворюються, якщо розвести пальці.
6. Біль у боці Він часто виникає під час або після бігу чи швидкої ходьби. Це не є ознакою патології, але відчуття, погодьтеся, неприємне. Щоб його позбутися, вдихніть, а потім видихніть, перенісши вагу тіла на ліву ногу. Це зменшить тиск печінки на діафрагму і полегшить больові відчуття в боці.
7. Ненадійна пам’ять Якщо маєте вивчити напам’ять текст і боїтеся зазнати невдачі, прочитайте і повторіть його кілька разів перед сном. Під час сну мозок впорядковує отриману напередодні інформацію, тож вранці пригадати вивчене буде значно простіше.
8. Морська хвороба На неї страждає чимало людей, але більшість про це не знає, бо жодного разу в житті не вирушала у морський круїз. Якщо ж вам пощастило, і квиток на теплохід вже в кишені, пам’ятайте: боротися із нападами нудоти та запаморочення найефективніше на нижній палубі, дивлячись на горизонт.  
9. Серцебиття Сильне серцебиття не обов’язково може бути ознакою серцевого захворювання. Іноді серце б’ється надто часто при хвилюванні, від страху, внаслідок стресової ситуації. Щоб заспокоїти серце, подмухайте на великий палець руки. Ця проста дія спричиняє подразнення блукаючого нерва і допомагає уповільнити частоту серцевих скорочень.
10. Обпекли палець Усі знають, що наслідком опіку часто є пухир. Якщо випадково схопилися рукою за щось надто гаряче, притисніть "постраждалу" ділянку чистою пучкою іншого пальця. Завдяки цьому пухир або не виникне, якщо опік був не дуже сильним, або буде не таким значним. А зменшити біль допоможе лід

 Джерело: http://zhyvyaktyvno.org/index.php/news/10-sposobv-uvesti-tlo-v-omanu

Елена Рог "О любви и больше ни очем"

Сегодня самое популярное направление - storutelling. Что в переводе на русский язык означает "рассказывать истории из жизни". Истории, которые вдохновляют, окрыляют, исцеляют и стимулируют.
"О любви и больше не о чем" - книга в которой собраны двенадцать историй из жизни современниц. Двенадцать судеб, исповедей, сюжетов. После таких историй хочется стать лучше и жить становится легче.

"Главная героиня этой книги - Любовь. Она приходит, когда ее не ждешь, и уходит, когда больше всего в ней нуждаешься. Может, она и не имеет смысла, но придает смысл всему остальному.
Как стрелка компаса всегда направлена на север, так и сердце женщины всегда настроено на любовь. И только сердце выбирает, в чьи руки тело отдавать..."
Елена Рог