суботу, 25 червня 2016 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка


    Браун, Д.     Точка обману [Текст] : роман / Ден Браун ; [пер. з англ. В. Горбатька]. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 525 с. 

Вірогідна історія з блискавичним сюжетом, переконливим описом місця дії та необхідною пропорцією позитивних і негативних персонажів. Приголомшлива суміш дії та інтриги. Браун провів власне дослідження, вдаючись до наукових і військових подробиць, що піднесло сюжет вище від будь-яких стандартів. Історія розслідування дивного явища, на місці падіння метеорита знаходять сліди живих організмів, що може слугувати доказом позаземного життя. Що це правда чи фальсифікація, це має вияснити Рейчел Секстон.
Горовий, Р.     Казки на ніч [Текст] : [збірка] / Руслан Горовий . - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 222 с.

Ці історії йдуть від серця до серця, вони торкаються потаємних струн душі і пробуджують у нас найкраще!
 Кожне оповідання – уривок життя, перетворений талановитим письменником на казку: про тварин, яких дивом вдалося врятувати з розбомбленого звіринця на Донбасі, про вбите браконьєрами в зоні відчуження оленятко, про сотні й тисячі оборонців нашої країни, за плечима яких чи то військові ранці, чи то білі крила...
    Івасько, М.    Дев'ять кроків назустріч вітру [Текст] : роман / Михайло Івасько. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 205 с.

Сімнадцятирічний Бенедикт Крех утік з дому. Він знав, що приречений, що хвороба невиліковна, але перед смертю хотів відчути смак життя. Хлопець приїхав до великого міста, щоб нарешті пожити так, як йому мріялося: серед цікавих особистостей, у вирі незабутніх подій.
 А ще в нього є таємниця. Він давно пише вірші. На околиці великого міста хлопець зустрічає своє перше кохання – бунтівну й веселу Анну. Завдяки коханій Бенедикт знайомиться з відомою співачкою та авторкою пісень Рутою Кулаковою. Рута давно у творчій кризі, а з його віршами знову відчула величезне натхнення.
 Проте життя Бенедикта стрімко спливає. Він бореться за кожну мить поруч з Анною, але…
Кінг, С.    Ловець снів [Текст] : роман / Стівен Кінг ; пер. з англ. Вікторії Меренко. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2016. - 668 с.

Укотре збираючись на традиційне спільне полювання, четверо друзів навіть і не здогадувались, що для декого з них воно буде останнім у житті. Бо тепер здобиччю стали вони: на них полює інопланетна сутність, якій потрібні люди-носії, щоб захопити ще одну планету.
 Єдиним шансом на порятунок стають незвичайні здібності. Багато років тому друзів наділив ними хлопчик, якого вони врятували. Але чи вистачить цього, щоб перемогти інопланетного супротивника?
    Коельйо, П.       Переможець завжди самотній [Текст] : роман / Пауло Коельйо ; [пер. с порт. В. Шовкуна]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 445 с.

Російський мільйонер Ігор приїхав сюди, аби повернути кохану жінку. На що здатний марнославний чоловік, аби отримати бажане? Цей сповнений напруження, глибокий філософський роман про таємниці людського серця – ніби віддзеркалення світу, де бажання досягти успіху за будь-яку ціну часто заважає зрозуміти, у чому справжнє щастя...

    Корній, Д.     Гонихмарник [Текст] : роман / Дара Корній. - 3-тє вид., стереотип. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 330 с.

З давніх-давен серед людей живуть дводушники-гонихмарники, істоти, що наділені надзвичайними силами. Вони можуть керувати хмарами, викликати дощ, бурю, град або відводити їх від села.
 Дівчина закохалася в хлопця, не здогадуючись, що він — гонихмарник. Чи зможуть вони бути разом?
    Ли, Т.      Царица Савская [Текст] : роман / Тоска Ли ; [пер. с англ. Т. Ивановой]. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. - 348 с.

Легенды рассказывают, что однажды царица пустыни отправилась на север, чтобы своими глазами увидеть могущественного царя и испытать его загадками. Но истинная история царицы Савской и царя Соломона известна лишь им двоим...
 Х век до Рождества Христова. Правитель Сабы умер, и его дочь была коронована после отчаянной битвы за столицу. Слава о богатствах Сабы и сиянии ее правительницы достигла царя Соломона. Окруженный сотнями жен и наложниц, он мечтает о ней — женщине, чья мудрость равна ее красоте. Царица, пораженная страстью и нежностью его писем, тайно отправилась к его двору. Щедр был Соломон днем и нежен ночью...
 Царские жены и наложницы не смогли стерпеть того, что чужеземка отнимает у них возлюбленного. Ей пришлось бежать...
Локгарт, Е.     Ми були брехунами [Текст] : роман / Е. Локгарт ; [пер. з англ. Ю. Максимейко]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 219 с. - (Бестселер The New York Times).

 Були Синклери – з тих, що літають лише першим класом і завжди живуть у п’ятизіркових готелях. Був приватний родинний острів. Була Вона, дівчина – перша онука, білошкіра, висока, вродлива. Був Він, хлопець – бунт, амбіції та міцна кава. Були четверо друзів-брехунів, літо, імена на піску та запах океану. Було перше кохання. І була – катастрофа? Вона ставить питання. Вона пише їх на стікерах над ліжком. Вона хоче дізнатися правду. І чує брехню. Брехню. Брехню. Але Вона таки дізнається. Ви також дізнаєтесь правду… Але якщо вас запитають, чим закінчується ця книжка, не кажіть нізащо. Просто збрешіть.
    Сапковський, А.       Відьмак. Останнє бажання [Текст] : роман / Анджей Сапковський ; [пер. з пол. С. Легеза]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 285 с.

 Від Яруги до Драконячих гір мандрує один з останніх відьмаків – Ґеральт із Рівії. Він зустрічає людей та істот, які чимось дуже нагадують персонажів відомих казок, і намагається зрозуміти, чи залишилося в ньому самому хоч щось від людини. А може, він – тільки додаток до двох своїх мечів: звичайного залізного та відьмачого, з карбованим руків’ям та срібним клинком, який колись стане для нього мечем призначення…
 Сапковський, А.     Відьмак. Меч призначення [Текст] : роман / Анджей Сапковський ; [пер. з пол. С. Легези]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 365 с. 

Тепер Ґеральт знає, що таке кохання, знає, що він здатен на людські почуття і на найбільшу самопожертву… У його житті з’являється маленька зеленоока Цірі. На королівства, які століттями воювали лише за перенесення межових знаків, нападає страшний ворог із-за південних гір. І відьмаку все одно: чия ллється кров – людей, дріад чи ельфів…
    Сирота, Л.      Припятский синдром [Текст] : роман / Любовь Сирота. - Харьков ; Белгород : Клуб Семейного Досуга, 2016. - 218 с.

Город просыпался солнечным утром, еще не зная, что через несколько дней эти зеленые улицы станут зоной смерти. Ирину эвакуировали из Припяти, и вскоре невидимая смерть начала забирать друзей, знакомых. Она испытала человеческую «зону отчуждения»: равнодушие чиновников, цинизм официальной медицины...
 Ирина начинает терять зрение. Слабея, она узнает о страшной болезни сына, спасти которого может только операция за границей – чудо, на которое надежды почти не осталось. Но женщина не отступает. Ее и малыша ждут новые испытания и предательство, пройти через которые поможет только вера…
Стедман, М. Л.      Світло між двох океанів [Текст] : роман / М. Л. Стедман ; [пер. з англ. Н. Хаєцької]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 300 с.

Ізабель молила Бога лиш про одне — подарувати їй радість материнства. І одного дня вона побачила біля берега шлюпку, а в ній — немовля. Дитина була ще жива. Жінка умовила чоловіка Тома не шукати батьків. Люсі стала для неї єдиною радістю життя... Під час шторму Ханна втратила і чоловіка, і маленьку доньку.
 Минули роки, а убита горем жінка сподівалася, що її близькі живі. Одного разу вона дізналася, що дочка Тома та Ізабель — її дитина! Як посміли ці люди відняти її крихітку! Ханна забирає дочку у свій дім, а Том бере всю провину на себе, аби врятувати дружину.
 Люсі плаче вдень і вночі, проситься до мами Ізабель. Ханна у відчаї... Чи зможе любов до дитини здолати ненависть двох родин?
Флегг, Ф.       Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка" [Текст] : роман / Фенні Флегг ; пер. з англ. Дар'ї Петрушенко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 318 с.

Евелін переживає глибоку особисту кризу. Вона знайомиться зі старенькою Нінні, яка, попри важку долю, не втрачає жаги до життя.
 Нінні розповідає Евелін історії їхнього містечка: про дівчину, яка після загибелі брата знаходить сили жити далі; про розбите серце красуні Рут; про мандрівного робітника, який закохався в Рут; про безробітних, яких у кафе «Зупинка» годували безкоштовно... Ці історії мають таку силу, що змінюють на краще життя тих, хто їх читає.

середу, 22 червня 2016 р.

"Конституційна свобода і рівність людей" (До Дня Конституції України)


28 червня Україна відзначає державне свято - День Конституції України. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою, визнала людину найвищою соціальною цінністю.
З нагоди  свята у відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка представлена книжкова виставка "Конституційна свобода і рівність людей"