понеділок, 2 грудня 2019 р.

Бібліотека - територія добра і милосердя


Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.
Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.
Обслуговування соціально незахищених груп населення, людей з  особливими потребами є сьогодні пріоритетним напрямком діяльності бібліотек.
Бібліотекар це путівник  у світ книг. Не залишити поза  увагою жодного відвідувача основне завдання   працівника бібліотеки. Користувачі різні за фахом, освітою, соціальним статусом. Кожен потребує індивідуальний підхід дехто особливої уваги.

Це стосується людей з інвалідністю.
Щороку напередодні Всесвітнього дня інваліда працівники  центру для людей з особливими потребами «Долати перешкоди разом», що діє у відділі абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка проводять цікави заходи для підопічних Чернігівського геріатричного  пансіонату. Не стало винятком і сьогоднішня зустріч, що пройшла у стінах Чернігівського обласного геріатричного пансіонату 27 листопада.
Бібліотекар відділу абонементу Лаврентьєва Н.Б. провела інформаційну годину « Вулицями старого Чернігова». На якої розповіла слухачам про наше місто, про те, якими були чернігівські вулиці сто двісті і більше літ тому, про тих, хто жив на них – як відомих, так і маловідомих чернігівців.
Підопічні інтернату завжди вдячні слухачі. В кінці зустрічі задавали багато
питань, ділилися враженнями.
З задоволенням переглянули книжкову виставку « Всепереможна віра в себе»  Від бібліотеки отримали дарунок з книгами від  користувачів відділу абонементу.