вівторок, 28 серпня 2018 р.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

 821(477)
   К 59


    Кокотюха, Андрій     Темна вода : роман / Андрій Кокотюха. - 2-ге вид. перероб. і допов. - Київ : Нора-Друк, 2018. - 270 с.

Воно живе на дні Тихого затону в зачарованій Десні. Воно — породження деснянських легенд, міфів або — чиєїсь хворобливої фантазії. Підводне чудовисько ніхто не бачив, але його бояться жителі довколишніх сіл. Бо воно виходить з води і вбиває рибалок. Але чудовисько залишає сліди.
Отже, воно не міфічне, має плоть і кров. Слід бере колишній опер Віталій Мельник, сищик із поганою репутацією, нестандартним мисленням та залізною хваткою. Куди ведуть ці сліди? Відповіді — в фіналі одного з найкращих українських готичних детективів: «Темна вода».
821(477)
   Л 63


    Лис, Володимир     І прибуде суддя
: роман / Володимир Лис. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 235 с. 

Знайомство зі Старою Вишнею в молодого випускника юрфаку Георгія виявилося моторошним. На його руках померла провідниця потяга Людмила. Незабаром знаходять задушеною дівчину Нілу. Георгій відчуває: в Старій Вишні коїться щось дивне й жахливе. Останньою краплею стає раптове самогубство судді, після чого містечко поринає в темну круговерть. Але прибуває новий суддя. Ним стає сам Георгій. Він одержимий майже маніакальною жагою справедливості, бажанням нещадно карати винних та нарешті розплутати цю темну історію. Однак чи має право виносити вирок той, хто сам мусить бути покараний? 
821(477)
   Л 89


      Львів. Пані. Панянки : збірка / [уклад., авт. передм. Н. Нікалео]. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 317 с. 

Львів – місто, відоме своєю давньою історією, яка пахне кавою, шоколадом та… вишуканими парфумами львівських пані. Тих надзвичайних жінок, які прославляли свою Батьківщину далеко за її межами. Але, будучи відомими акторками, співачками, мисткинями, кожна з них залишалася в душі звичайною жінкою, яка прагне бути коханою та щасливою.
Про це мріяла зірка українського театру ХІХ століття Марія Заньковецька, закохана у Миколу Садовського. Ніжністю дихали листи Соломії Крушельницької до Володимира Лісницького. А легендарна воячка Олена Степанів йшла в бій, окрилена безмежним коханням до свого Романа. І так само, як і сотні років тому, сучасні львів’янки поринають у химерне сплетіння любовних тенет. Адже епохи минущі, а кохання — вічне.  
821(477)
   М 14


    Май, Лана     У любви два берега : роман / Лана Май. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 253 с. 

Алиса и Женя — идеальная семья. Но только на первый взгляд. Спустя год в браке Алиса осознала, что ее муж отдалился от нее, пламя страсти и романтики в их отношениях давно уже превратилось в дымящийся костерок. После одной из своих командировок Женя неожиданно признается Алисе, что изменил ей… Это становится последней каплей. Подруга Алисы Галины советует девушке отомстить мужу, закрутив интрижку на стороне. Встреча с галантным французским адвокатом Арно превращает жизнь Алисы в настоящую сказку, полную пылких объятий, романтики и жарких ночей. Алиса теряет голову в объятиях красавца-любовника, но вдруг понимает, что все еще любит своего мужа. Бурная река терзаний, сомнений и любовных испытаний захлестывает девушку. Нелегкий выбор между грезами и обычной жизнью. К какому берегу пристанет сердце Алисы?
821(477)
   М 19


    Малко, Кіра     Нижче : роман / Кіра Малко. - Київ : Нора-Друк, 2018. - 399 с. 

Поліна стоїть перед трапом до круїзного лайнера в порту Гонолулу. Вона змінила крісло маркетингового аналітика у київському офісі на бігові туфлі офіціантки. Попереду — шість місяців короткого сну в тісній каюті нижче ватерлінії і бездоганного сервісу високо над водою, без вихідних. За бортом — мальовничі краєвиди, на борту — ярмарок нестримного споживання… Перед Поліною мерехтить пістрявий калейдоскоп з пейзажів і побіжних облич, і її закручує у вирі алкоголю, сліз і тисячі порожніх слів.
Та все, що трапляється на кораблі, лишається на кораблі. А інколи — стає новим початком.

Нові надходження у відділ абонемента Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка

821(477)
   В 67


    Волков, Олексій Михайлович     Шпиталь : роман / Олексій Волков. - Київ : Нора-Друк, 2018. - 398 с.

Таємниці старого монастиря, на території якого розміщується звичайна районна лікарня, не дають спокою колективові хірургічного відділення, адже в цих стінах в різні епохи побували і лицар-тамплієр, і особистий хірург Наполеона, і польський магнат… Чи стане медикам сил та наснаги розплутати ці таємниці і дістатися захованого скарбу?
Олексію Волкову вдалося майстерно поєднати в новому романі драматизм людських стосунків, заплутаний сюжет, щирий добрий гумор та злу іронію. 
821(477)
   Г 56


    Гнатко, Дарина     Мазуревичі. Історія одного роду : роман / Дарина Гнатко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 331 с. : іл. 

Рід Мазуревичів споконвіку був знаний своєю жорстокістю. Усупереч волі батьків юна Марфа вийшла заміж за Уласа Мазуревича, та щастя з ним не пізнала. Усі надії покладала на сина Тихона, але й він удався у своїх жорстоких предків: жадібний та безсердечний, він крокує кривавою стежиною. Він перетворив на пекло життя не тільки численних коханок, а й своєї дружини, багатої спадкоємиці Софії Льохвицької. Їхня спільна донька Ярина ненавидить батька-тирана. Вона покохала Степана, батько якого загинув від рук Тихона. Тепер понад усе Ярина хоче розірвати коло страждань та спокутувати гріхи роду Мазуревичів. Але ціна може виявитися зависокою для неї.
Крізь революцію та війну, утрати і пристрасть, ненависть і любов — шлях п’яти поколінь одного роду. 
821(477)
   Д 33


    Денисенко, Лариса     Танці в масках : роман / Лариса Денисенко. - 2-ге вид. - Київ : Нора-Друк, 2015. - 211 с. 

Часто буває, що чуже життя здається нам набагато яскравішим і цікавішим, ніж власне. Тому вчителька корейської мови, корінна мешканка Сеулу Мей Кім й почала стежити за загадковою європейською, таємницю якої вирішила дізнатися будь-якою ціною. Мей Кім навіть не здогадувалася, що ця загадкова європейка — українка Неллі, яка давно здалася на волю обставин і втратила своє справжнє Я. Чи знайде відповіді на свої запитання Мей? Чи знайде себе Неллі? Що чекатиме їх в цікавому, неоднорідному місті Сеулі? І головне питання: чи прийме вогнище їхні маски? Адже напис на традиційній корейській масці каже: «І починався святий танець, де в кожної маски була своя роль. Потім маски спалювали, і люди вірили, що всі нещастя зникали разом із димом».
 821(477)
   М 48


    Мельник, Ольга     Ship life. Сім місяців добровільного рабства / Ольга Мельник. - Чернівці : Книги - XXI, 2018. - 190 с.  

«Ship Life, або Сім місяців добровільного рабства» написано у формі умовного щоденника дівчини, що працювала офіціанткою на американському круїзному лайнері. Авторка день за днем відтворює з пам’яті реальні події семи місяців, проведених на борту, ділиться своїми враженнями, відкриттями і переживаннями. Читачі цього щоденника мають змогу разом з авторкою відвідати понад 20 країн Європи, Північної та Центральної Америки, а головне ‒ з перших вуст дізнатися про те, яке ж воно – корабельне життя. 
821(477)
   П 56


    Пономаренко, Сергей     Сети желаний : роман / Сергей Пономаренко. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2017. - 364 с.

Киевлянин Олег ведет собственное расследование трагической гибели друга. Все указывает на то, что убийство было ритуальным. Мужчина пытается понять, кто и почему сделал это. Ответ на вопрос может таиться в дневнике родственника умерщвленного Андрея — Родиона Иконникова. Олег узнает, что когда Родион неожиданно заболел и пребывал на грани между жизнью и смертью, ему явился Бес желаний и предложил бессмертие в обмен на душу: каждые тридцать лет Родион должен жертвовать своего потомка… Олег не исключает, что его друг — жертва бесовского соглашения. Но неужели предок Андрея до сих пор жив?  
821(477)
   С 54


    Соболевская, Наталья     Ненавижу, потому что люблю : роман / Наталья Соболевская. - Харьков : Клуб Семейного Досуга, 2018. - 254 с.

Игорь считал Вику обычной содержанкой, хорошенькой любовницей своего покойного отца-бизнесмена. Долгое время Игорь и Вика находились в плену взаимной ненависти. Постепенно мужчина понимает, что сильно заблуждался относительно своей очаровательной противницы. Теперь он видит в ней ту, ради которой готов на многое, и мечтает никогда не выпускать ее из своих объятий. Вот только сама Вика не спешит сдаваться под натиском ухаживаний. Но если от любви до ненависти один шаг, то от ненависти до любви — один поцелуй, полный страсти и желания…