вівторок, 8 лютого 2022 р.

Історія Європи від античності до наших днів

 


Надзвичайно цікава історія Європи від УІК

 

Саймон Дженкінс реалізував надзвичайно амбітний проєкт легко й цікаво виклав історію європейської цивілізації, починаючи з її видимих витоків і завершуючи нинішнім століттям, сповненим болючих проблем та протиріч.

Автор майстерно поєднує масштабні полотна подій, які описує, з колоритними портретами видатних постатей, що змінювали – на гірше чи краще – хід європейської, а подеколи і світової історії. Дев’ять великих мап демонструють читачеві, як розвивався континент, як змінювалися кордони в міру виникнення та зникнення держав, у результаті розпалювання жорстоких воєн, піднесення національно-визвольного руху різних народів.


Перед читачем постає частина світу, яка, з одного боку, характеризується жорстокими кризами й безперервним зіткненням самобутніх культур, а з іншого – невтомним прагненням до побудови суспільства, заснованого на одностайності громадян.


Книга надійшла до Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка завдяки турботі Українського інституту книги за Програмою поповнення бібліотечних фондів.