понеділок, 15 вересня 2014 р.

Підтримка судин в холодну пору року.



Нестійка погода, сильні вітру, морози не кращим чином впливають на судинний тонус. Що допоможе привести тиск в порядок:

- Ранкову каву замініть на чай з лимоном. Гіпертонікам краще зелений, а гіпотонікам - чорний солодкий.

- Добре починати день зі склянки мінералки або простої води з соком лимона, а перед обідом випивати склянку свіжовижатого соку - це тонізує судини і обмін речовин.

- Не відмовляйте собі в часточці шоколаду в день. Переважніше - темний і гіркий. Він багатий хімічними сполуками, які покращують мозковий кровообіг. По суті діє як амінокислота гліцин.

- Спазми судин і судинну головну біль допоможе зняти відвар зонтичних (кмину, фенхелю). А кращим засобом для тонусу судин є відвар меліси (заварювати як чай).

- Також спазмолітичну дію мають солодкі теплі прянощі - кардамон, гвоздика, кориця. Їх можна додавати в збір з трав або в чай.


Чи може особа з інвалідністю бути зареєстрована у державній службі зайнятості як безробітна?

Інвалід, який не досяг пенсійного віку, не працює, але бажає працювати, має право бути зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітний. Рішення про визнання інваліда безробітним і взяття його на облік для працевлаштування приймається центром зайнятості за місцем проживання інваліда на підставі поданих ним рекомендації МСЕК та інших передбачених законодавством документів. Державна служба зайнятості здійснює пошук підходящої роботи відповідно до рекомендацій МСЕК, наявних у інваліда кваліфікації та знань, з урахуванням його побажань. Державна служба зайнятості може за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів надавати дотацію роботодавцям на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості, а також проводити професійну підготовку, підвищення кваліфікації і перепідготовку цієї категорії інвалідів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. (стаття18-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»).