четвер, 16 травня 2024 р.

Корисні поради дачникам і городникам

 


Ранні овочі на вашому столі

Вирощувати овочі, фрукти та ягоди на власній присадибній ділянці — це корисно та смачно. Адже ви знаєте чим була оброблена городина, як росла чи використовувалися додаткові хімічні речовини для дозрівання тощо. Звичайно, вирощувати овочі, фрукти, зелень на власному городі справа нелегка.  Сьогодні ми поговоримо про основі поради городникам та садівникам.

Щоб мати гарний урожай, потрібно гарно працювати


Зрозуміло, що хороший урожай може бути коли на присадибній ділянці працюють. Тому варто налаштовувати себе на фізичну працю. Крім цього, варто визначити деякі нюанси:

1.     Об'єм. Якщо ви лише розпочинаєте кар'єру садівника та городникам, то варто визначитися скільки соток землі потрібно виділити для вирощування сільськогосподарської продукції. 

2.     Визначіться з насінням. Досвідчені городники рекомендують визначитися, що плануєте садити навесні. Наприклад, дехто краще купить картоплю, а на власній присадибній ділянці посадить зелень, огірки, помідори, солодкий перець тощо. Садіть те, що ви любите їсти. Також рекомендуємо вам купувати насіння та саджанці у перевірених продавців. Адже можна витрати гроші, час, вашу працю, а урожай буде ніяким. 

3.     Хороше сусідство. Вибрати хорошого сусіда потрібно не лише в житті, а й на городі. Тому варто дізнатися всі нюанси сусідства сільськогосподарських культур. Наприклад, щоб захистити суницю від шкідників досвідчені городники садять у міжряддя суниці часник або цибулю.

Хитрощі городників

 Декілька лайфхаків, які допоможуть вам виростити гарний урожай.

·         Полив огірків на початку цвітіння потрібно скоротити, а потім знову посилити. Таким чином плоди почнуть утворюватися швидше.

·         При спекотній погоді в теплицю до огірків слід ставити ємність з водою.

·         Буряк варто удобрювати добривом після другого проріджування. 

·         Буряк росте на вузьких грядках.

·         Якщо посієте поруч з горохом гірчицю, то можна подвоїти урожай.

·         На тому місці де росла минулого року гірчиця можна сіяти цибулю. Результат вас гарно вразить.

·         Щоб картоплю не їв дротяник, під час садіння бульби в кожну лунку варто кидати попіл.


До відділу абонементу Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових надійшли періодичні видання «Моя чарівна дача».

 

У них публікують свіжі новини, практичні поради


спеціалістів, особливості садівництва та городництва.

 


Запрошуємо до перегляду!